ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις

Δημοσίευση: 01/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών με σημερινό ομόφωνο ψήφισαμ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις, με επαναφορά όλων των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και, στη συνέχεια, την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της χωρικής αναλογικότητας.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ του Πανεπιστημίου Πατρών
Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου, στην υπ' αριθμόν 29/1-7-2014  συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων και την ενεργοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας για 600  διοικητικούς υπαλλήλους σε σύνολο 1039.  Μετά από εκτενή συζήτηση η Σ. του ΠΠ  διαπιστώνει ότι :
1. Οι θέσεις που εγκρίθηκαν στο ΠΠ στο  πλαίσιο της κινητικότητας δεν καλύπτουν τις ανάγκες του Ιδρύματος και δεν αποκαθιστούν την τεράστια βλάβη που υπέστη από την απομάκρυνση των υπαλλήλων του.
2. Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα από τον Δεκέμβριο του 2013  μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Πανεπιστημίων και
3. Η μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έγινε χωρίς αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, όπως αναγνώρισε επανειλημμένα ο νέος Υπουργός Παιδείας κος Α. Λοβέρδος.
Κατόπιν αυτών, η Σύγκλητος του ΠΠ ζητεί από το Υπουργείο Παιδείας την επανεκκίνηση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας σε νέες βάσεις, με επαναφορά όλων των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις τους και, στη συνέχεια, την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των Πανεπιστημίων, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της χωρικής αναλογικότητας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ