ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ: Αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων τον Σεπτέμβριο - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Δημοσίευση: 23/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αδυναμία λειτουργίας των Ιδρυμάτων τον Σεπτέμβριο 2014 εάν δεν υπάρξουν ωρομίσθιοι, δηλώνουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι συνεδριάζουν εκτάκτως από το πρωί, στην Αθήνα.
  Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του θέματος, η Σύνοδος συζήτησε πρώτα το ζήτημα έλλειψης του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Στο προηγούμενο Ακαδημαϊκό Έτος δημιουργήθηκαν ανυπέρβλητα προβλήματα στα Ιδρύματα εξ αιτίας της καθυστερημένης έγκρισης των συναρμόδιων υπουργών για κάποιες ισχνές προσλήψεις μόνο μετά τα μέσα του Έτους αυτού. Το μόνιμο προσωπικό των Ιδρυμάτων επαρκεί μόνο για το 40-50% του εκπαιδευτικού έργου.
Η Σύνοδος αναμένεται εγγράφως να καλέσει  τον υπουργό να μεριμνήσει για να επαναληφθεί η διαδικασία έκδοσης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ τονίζουν στη σημερινή συνεδρίαση ότι:
Α.Στα Ιδρύματα είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η πρόσληψη Έκτακτου ΕΠ, αλλά και Πανεπιστημιακών Υποτρόφων που λειτουργούν επικουρικά στην εκπαίδευση.
Β.Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι οι Προϋπολογισμοί 2014 είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς και τα Ταμειακά Υπόλοιπα των Ιδρυμάτων έχουν πρακτικά εξαντληθεί, για την πρόσληψη των δύο παραπάνω κατηγοριών προσωπικού θα πρέπει να δοθεί επαρκής έκτακτη επιχορήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση η λειτουργία των Ιδρυμάτων δεν θα είναι δυνατή.
Η Σύνοδος συνεχίζεται.

Φωτό: esos

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.