ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο “καλός” κ. Λοβέρδος και ο “κακός” κ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 14/06/2014
Κουράκης
Alt Text: 
Κουράκης
Title Text: 
Κουράκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, έτσι ώστε τα δημόσια ΑΕΙ να καταρρεύσουν οικονομικά και λειτουργικά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η θεατρική παράσταση του άρτι αφιχθέντος  υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου και του υπουργού ΔΜΗΔ κ. Μητσοτάκη. Ο “καλός” κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να επιθυμεί τη διάσωση των διοικητικών υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα και ο “κακός” κ. Μητσοτάκης να επιθυμεί την πιστή τήρηση των συμφωνιών για μείωση του προσωπικού στο δημόσιο.
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και υπογραμμίζει τα εξής:
Α.Υπενθυμίζουμε -και στους δύο υπουργούς- ότι υπάρχει γραπτή δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προς τους τότε απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, για την εξασφάλιση της μη απόλυσης εργαζομένων, χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα. Η δέσμευση αυτή δεν αποτέλεσε “δώρο” του τότε υπουργού, αλλά κεκτημένο των εργαζομένων, το οποίο και σηματοδότησε μια σπουδαία πρώτη νίκη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα.
Β.Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταγγέλλει τους υπουργούς ΠΑΙΘ και ΥΔΜΗΜ για την εκ νέου αναταραχή στα τραυματισμένα ΑΕΙ και καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως απόλυση. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι ήδη τραγικά υποστελεχωμένα και δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο για την απώλεια έστω και ενός υπαλλήλου.
Γ.Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συμπαρατάσσεται με το εκπαιδευτικό κίνημα και αγωνίζεται μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα να ανατραπούν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.