Τάσος Κουράκης: αρνητική αξιολόγηση έλαβε η κυβέρνηση από ΑΔΙΠ και εξωτερικό αξιολογητή!

28/08/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 16:35

Άκουσε το άρθρο

Για τις δυο εκθέσεις  για τα ΑΕΙ που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Τάσος Κουράκης, συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:
 ΄΄Η έκθεση της ΑΔΙΠ ΄΄αξιολογεί΄΄ θετικά τα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί πρωτοφανή οικονομικό πόλεμο από την κυβέρνηση και τους προκατόχους της και κατασυκοφαντηθεί από το μιντιακό κατεστημένο που την στηρίζει. Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση αυτή, τα ιδρύματα ΄΄αξιολογούνται΄΄ θετικά σε όλους τους τομείς που εξαρτώνται από τα ίδια, δηλαδή στα προγράμματα σπουδών, στη διδασκαλία και στην έρευνα, ενώ δέχονται  αρνητική ΄΄αξιολόγηση΄΄ στον τομέα των υποδομών που εξαρτάται από την κρατική χρηματοδότηση. Η δε έκθεση της ιδιωτικής εταιρείας που θα πληρωθεί με 142 χιλιάδες ευρώ από τον ελληνικό λαό, για τους διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους 8 ΑΕΙ συμβουλεύει την κυβέρνηση να αποφύγει τις συγκρίσεις με τα διεθνή δεδομένα διότι δεν τη συμφέρουν. Γιατί  σύμφωνα με τα πορίσματα της όχι μόνο δεν υπάρχουν υπεραριθμίες εργαζομένων στα ΑΕΙ αλλά το προσωπικό αυτό στη χώρα μας είναι τέσσερις φορές κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
 Είναι προφανές λοιπόν ότι η πρώτη αρνητική ΄΄αξιολόγηση΄΄ της ΑΔΙΠ αλλά και του εξωτερικού αξιολογητή, είναι προς το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.
 Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι εμπνευστές της διαθεσιμότητας θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της αρνητικής ΄΄αξιολόγησης΄΄ που δέχονται σήμερα από εκθέσεις που έγιναν κατόπιν εντολής τους, λαμβανομένου υπ΄όψη και του τεράστιου ηθικού,  ψυχολογικού και οικονομικού κόστους που προκάλεσαν και προκαλούν οι ίδιοι σε εκατοντάδες ανθρώπους.  
 Αν πράγματι ο Υπουργός θέλει να εναρμονίσει τις αποφάσεις του με τα πορίσματα των δυο εκθέσεων, οφείλει να προχωρήσει σήμερα κιόλας όχι μόνο σε άρση κάθε διαθεσιμότητας, αλλά επιπροσθέτως στις αναγκαίες προσλήψεις διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΑΕΙ. ΄΄

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ