ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συνιστά εκτροπή η «σιωπηρή» παράταση

Δημοσίευση: 07/12/2012

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Υπουργός Παιδείας δεν διορίζει τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων αρμοδιότητα που ανήκει στο εκλογικό σώμα, ούτε αποφασίζει για θέματα εκλογικής διαδικασίας αφού ως γνωστόν η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στα διοικητικά δικαστήρια. Στην περίπτωση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ καμία προσφυγή κατά του κύρους του εκλογικού αποτελέσματος δεν εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης σε αντίθεση με άλλα ιδρύματα στα οποία πλήττεται κατά κύριο λόγο η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Σιωπηρή παράταση της θητείας των Διοικήσεων δεν νοείται και συνιστά θεσμική εκτροπή. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνέχεια της Διοίκησης μετά τις 31-12-2012 θα επιτευχθεί με την έκδοση δικαστικής απόφασης.
Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να προασπίζει με κάθε νόμιμο μέσο την αξιοπρέπεια, την θεσμική αυτοτέλεια και το ακαδημαϊκό κύρος του ιδρύματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS

Ενώ το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζει και διαμαρτύρεται για την «σιωπηρή» παράταση των προέδρων των Ιδρυμάτων, αποφεύγει να αναφερθεί σχετικά με την εξέταση από τη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας της εκλογικής διαδικασίας στο ΑΤΕΙΘ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μετά την παραπάνω επισήμανσή μας ότι το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης απέφυγε να αναφερθεί σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία στο συγκεκριμένο Ιδρυμα η οποία εξετάζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία , εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση , η οποία έχει ως εξής:

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας αναφορικά με πληροφόρησή σας από ανώνυμη πηγή του Υπουργείου Παιδείας και για την αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης σας γνωρίζουμε ότι:
Η ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου έγινε μέσω μιας απόλυτα νόμιμης εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματά της ήταν ξεκάθαρα και δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν.
Ο Υπουργός Παιδείας δεν διορίζει τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων αλλά απλά διαπιστώνει την εκλογή τους στα πλαίσια της Συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας των Ιδρυμάτων. Κατά συνέπεια οιοσδήποτε αμφισβητεί το κύρος της διαδικασίας μπορεί να προσφύγει μόνον στα κατά νόμο αρμόδια διοικητικά δικαστήρια και πάντως όχι στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας ως κατά νόμο αναρμόδια.
Είναι εύλογα λοιπόν τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για την σκοπιμότητα της τακτικής του συντάκτη του δημοσιεύματος να αποδίδει σε ανώνυμες πηγές πληροφορίες που στερούνται νόμιμης βάσης.
2Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ESOS
Το esos το μόνο χρέος που έχει απέναντι στους αναγνώστες του είναι να μεταφέρει τις έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες και τα γεγονότα ως έχουν. Αυτό έκανε και με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αρκεί ένα τηλέφωνο του προέδρου του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο γραφείο του υπουργού Παιδείας για να διαπιστώσει ότι πράγματι το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία. Τώρα το εάν πρέπει ή όχι να εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία το esoς δεν πήρε και δεν είναι δημοσιογραφικά δεοντολογικό να πάρει θέση.  Οι σελίδες του esos είναι ανοιχτές προς το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για όποια δημοσίευση επί του θέματος.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.