ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη υπαλλήλων 8 Πανεπιστημίων για τη διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 06/06/2014
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 8 Πανεπιστημίων που θίγονται από τη διαθεσιμότητα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών και τον κεντρικό τεχνικό συντονισμό του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος: το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Αρχικά έγινε ενημέρωση μεταξύ των Πανεπιστημίων σχετικά με τον αριθμό των διαθεσίμων, καθώς και για τις μέχρι τώρα επαφές που είχε το κάθε ένα χωριστά με τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κοινή αντίληψη όλων ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και ότι το Υπουργείο μας οδηγεί σε εργασιακή ομηρία, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ώστε να λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας τμηματικά και να οδηγηθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε απόλυση. Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
 Με αφορμή την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, να αναστείλει τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, την Τετάρτη 11/6/2014, ο Σύλλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Παν. Πάτρας καλεί τις Συγκλήτους και των άλλων Ιδρυμάτων να κάνουν το ίδιο.
Παράλληλα προτείνει στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. των Συλλόγων όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν αποφάσεις για συγκέντρωση όλων των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι. στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 13:00 και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παράσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των 8 θιγόμενων Α.Ε.Ι. στον Υπουργό. Ο Σύλλογος καλεί την Ομοσπονδία μας να κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 11/4/2014 και συμμετοχή στη συγκέντρωση με αιτήματα:
- να μη γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου - την θεσμοθέτηση της ενδοδρυματικής κινητικότητας - την άμεση προκήρυξη της ενδοιδρυματικής και διαδρυματικής κινητικότητας.  

φωτό: eurokinissi

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.