ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Σχέδιο Αθηνά θα αξιολογηθεί από την ιδιωτική εταιρεία (ΤEC)

Δημοσίευση: 12/09/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην ιδιωτική εταιρεία TEC, που αξιολογεί τους Οργανισμούς των 36 ΑΕΙ, ανέθεσε το υπουργείο Παιδείας  , κατόπιν διαγωνισμού, να αξιολογήσει το Σχέδιο Αθηνά.
Συγκεκριμένα η   TEC θα αξιολογήσει   τη  μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών των υπό επίβλεψη φορέων του με τους νόμους 4009/2011 και 4076/2012.
Η ιδιωτική εταιρεία  θα πρέπει να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο τα ιδρύματα εφάρμοσαν τις διαδικασίες που προέβλεπαν οι σχετικοί νόμοι, τις τυχόν δυσκολίες συμμόρφωσης, την αποτελεσματικότητα (ή μη) στην καθημερινή λειτουργία των ιδρυμάτων και τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης.
 Η αξιολόγηση αφορά κάθε ίδρυμα χωριστά αλλά και στο σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 Αξιολόγηση πρακτικής άσκησης για τη μεταφορά στη νέα προγραμματική περίοδο Η TEC θα υποβάλει επίσης στο υπουργείο Παιδείας   μελέτης για τον σχεδιασμό των έργων πρακτικής άσκησης των Α.Ε.Ι. κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, βάσει αξιολογικών στοιχείων (αξιολογήσεις, εκθέσεις, προτάσεις, παρατηρήσεις) πράξεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της περιόδου 2007-2013.
 
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ