ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας λειτουργεί με 1 υπαλληλο ανά τρία τμήματα αλλα δεν συμπεριλήφθηκε στην κατανομή των 600 θέσεων

Δημοσίευση: 19/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σήμερα το Ίδρυμα λειτουργεί με ένα γραμματέα ανά δύο ή τρία τμήματα, ενοποίηση γραμματειών ανά Σχολή, ενιαίο Μητρώο φοιτητών με ελάχιστο προσωπικό, ανάθεση παράλληλων καθηκόντων στους υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Παναγιώτης Γούλας, με επιστοή προς τους υπουργούς Παιδείας Α. Λοβέρδο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και διατυπώνει την έκπληξη  ότι «κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (παργρ.3 ) στους φορείς υποδοχής δεν συμπεριλαμβάνεται το Ίδρυμά μας  η  δε κατανομή γίνεται κυρίως στους φορείς από τους οποίους είχε κριθεί ότι πλεονάζει προσωπικό ή σε ΤΕΙ τα οποία σε δυναμικότητα και αναλογία διοικητικού προσωπικού είναι σε καλύτερη θέση από αυτή του Ιδρύματός μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
           Με την δημοσίευση  της αριθμ. 12/2014 απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 1570/β/16-06-2014) ανακοινώνονται οι φορείς στους οποίους θα μεταφερθεί προσωπικό από τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα Α.Ε.Ι. με την ΚΥΑ 135211/Β2/24-09-2013 (ΦΕΚ 2384/β).  
         Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι «κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (παργρ.3 ) στους φορείς υποδοχής δεν συμπεριλαμβάνεται το Ίδρυμά μας  η  δε κατανομή γίνεται κυρίως στους φορείς από τους οποίους είχε κριθεί ότι πλεονάζει προσωπικό ή σε ΤΕΙ τα οποία σε δυναμικότητα και αναλογία διοικητικού προσωπικού είναι σε καλύτερη θέση από αυτή του Ιδρύματός μας.
        Έγινε επαναξιολόγηση των δομών των Ιδρυμάτων που δεν γνωρίζουμε; Με τι κριτήρια κατανέμονται οι θέσεις αυτές;
         Με τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες που υπέδειξε το ΥΠΑΙΘ το 2013, το ίδιο ανακοινώνει έλλειψη 70 ατόμων στο Ίδρυμά μας, στους οποίους αν προστεθούν και οι 15 αποχωρήσεις προσωπικού το τελευταίο διάστημα λόγω συνταξιοδοτήσεων και άλλων 5 που υπολογίζονται μέχρι 31/12/2014, οι ελλείψεις φθάνουν τις 90.
        Σήμερα το Ίδρυμα λειτουργεί με ένα γραμματέα ανά δύο ή τρία τμήματα, ενοποίηση γραμματειών ανά Σχολή, ενιαίο Μητρώο φοιτητών με ελάχιστο προσωπικό, ανάθεση παράλληλων καθηκόντων στους υπαλλήλους της Κεντρικής Διοίκησης .
        Από το 2010 έχουν υποβληθεί άπειρα αιτήματα για την ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, έγιναν πολλές άκαρπες, λόγω άρνησης του ΥΠ. Οικονομικών, προσπάθειες αύξησης του προσωπικού με μετατάξεις, έγιναν εμπεριστατωμένες καταγραφές των αναγκών και του υπηρετούντος προσωπικού, παρόλα αυτά όμως στην μετακίνηση προσωπικού μεταξύ των Α.Ε.Ι., στην οποία είχαμε στηρίξει τις ελπίδες μας για την ενίσχυση των διοικητικών μας υπηρεσιών, μείναμε εκτός και μάλιστα  μετά από πρόταση του ΥΠΑΙΘ, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
       Να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει κάτι άλλο ή ότι είναι απλή παράληψη η οποία μπορεί να διορθωθεί με νέα απόφαση;
      Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικότερα με περιγραφές και στοιχεία, γιατί θεωρούμε ότι όλη η κατάσταση είναι γνωστή  στους αρμοδίους του Υπουργείου μας, σημειώνουμε όμως, ότι  οι υπηρεσίες του Ιδρύματός μας σήμερα   στελεχώνονται συνολικά από 112 διοικητικούς υπαλλήλους , όταν το ΤΕΙ/Θ είναι το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο  εκπ/κό Ίδρυμα της Κεντρικής Ελλάδος με 20.000 σπουδαστές σε ένα κάμπους 1.300 στρεμμάτων με κάλυψη 103.000 τ.μ. και δύο παραρτήματα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα…, τα οποία γραμματειακά υποστηρίζονται από τη Λάρισα τα δε σπουδαστικά τους θέματα- καθ΄ολοκληρία- διεκπεραιώνονται από το Μητρώο φοιτητών από τη Λάρισα.
      Απαιτούμε άμεσα  αποκατάσταση της αδικίας που γίνεται στο Ίδρυμά μας και την  ενίσχυση των υπηρεσιών μας με διοικητικό προσωπικό -στα πλαίσια που μας αναλογεί-  γιατί η ευθύνη απέναντι στους φοιτητές μας και στις οικογένειές τους, οι οποίες αποφάσισαν να διαθέσουν από το υστέρημά τους για την εκπαίδευση των παιδιών τους στο Ίδρυμά μας  με αντίστοιχη  υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει τις σπουδές τους, αφού αυτή καθορίζει τον αριθμό εισακτέων σε κάθε ίδρυμα, δεν αφήνει περιθώρια για αναστολές της λειτουργίας του Ιδρύματος και επί πλέον επιβάρυνση των εξόδων σπουδών.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ        

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.