ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τριήμερη απεργία στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κήρυξε η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων

Δημοσίευση: 10/06/2014
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τριήμερη απεργία, από αύριο Τετάρτη μέχρι και  την Παρασκευή κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να μην απολυθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος η διαθεσιμότητα των οποίων λήγει στις 13 Ιουνίου.
Παράλληλα η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
 Το Κ. Σ. Της Ομοσπονδίας μας με κατά πλειοψηφία απόφαση του προκηρρύσει Τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και μέχρι την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας που προέρχονται από καταργημένους κλάδους. Λόγοι συγκεκριμένοι και κατ’ εξαίρεση επιβάλλουν τη λήψη της, δεδομένου ότι απομένουν μόνο τρεις ημέρες μέχρι την εκπνοή του χρόνου της διαθεσιμότητας. Είναι γεγονός ότι σε τηλεφωνικές επαφές που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο μας επιβεβαιώθηκε ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός όπως είχε δεσμευτεί. Με δεδομένη την ασφαλή πληροφόρηση που είχαμε για τις δια ζώσης επαφές των δυο συναρμόδιων Υπουργών επί δυο ημέρες και τη σχετική αλληλογραφία του Υπουργείου με τα οκτώ (8) ιδρύματα για αποστολή στοιχείων από το απόγευμα της Πέμπτης, βρισκόμασταν σε αναμονή.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης και παρά το γεγονός ότι στις αμέσως προηγούμενες κινητοποιήσεις μας η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουμε τη σημασία και το μήνυμα που μπορεί να δώσει μια τέτοια κινητοποίηση και να αναγάγει σε μείζον ζήτημα την ύστατη αυτή στιγμή το θέμα μας. Μια 24ωρη απεργία θεωρούμε ότι θα την προσπερνούσαν όλοι με ευκολία και δεν θα προβάλλονταν επαρκώς. Αντίθετα με την τριήμερη απεργία δίνεται η δυνατότητα να πιέσουμε περισσότερο επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους κυβερνώντες. Υποβάλλονται σχετικά έγγραφα αιτήματα προς τους δύο Υπουργούς για συνάντηση με την Ομοσπονδία και τους εκπροσώπους των οκτώ (8) συλλόγων. Θυμίζουμε ότι με την τελευταία 48ωρη απεργία κατορθώσαμε να έχουμε τη συνάντηση με τον Υπουργό και να παραταθεί ουσιαστικά το οκτάμηνο για τους σε διαθεσιμότητα μοριοδοτηθέντες συναδέλφους.
Καλούμε τις διοικήσεις των οκτώ (8) ιδρυμάτων να αναστείλουν τη λειτουργία τους και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου για την  επίλυση του θέματος.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση κινητικότητας και απειλούνται άμεσα με απόλυση οι συνάδελφοι μας:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 13.ΟΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.
Καμία απόλυση Διοικητικού υπαλλήλου από τα οκτώ ιδρύματα.
Άμεση προκήρυξη της κινητικότητας ενδο-ιδρυματικής και δια-ιδρυματικής
Όχι στην προσχηματική και αντισυνταγματική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
                                           Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                 Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Ο  Πρόεδρος                        Ο Γενικός  Γραμματέας      

                                                      
Παπαδόπουλος Σάββας                              Βαλσάμης Βαλσαμάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ       
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ                                     
        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11, ΠΕΜΠΤΗ 12 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία μας στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2014.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με κάθε μέσο την απεργία μας προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διοικητικού Προσωπικού.
Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο είναι εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά:
α. Tην κατάργηση 399 οργανικών θέσεων, και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο,
β. Tην μείωση του διοικητικού προσωπικού, κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π.
γ. Tη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.
Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας και της φύλαξης των χώρων και της περιουσίας του Πανεπιστημίου.
Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την τακτοποίηση αμέσως των 399 διοικητικών υπαλλήλων που εδώ και 8 μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και το Πανεπιστήμιο υπολειτουργεί, καθώς και των φυλάκων, δεδομένου ότι στις 15.06.2014 απολύονται.
Πρέπει να καταλάβουν τα αρμόδια υπουργεία το μέγεθος της καταστροφής για το Πανεπιστήμιο και τις ευθύνες που θα επωμιστούν οι ίδιοι οι Υπουργοί από την εμπλοκή του Πανεπιστημίου σε έναν δεύτερο κύκλο απεργίας διαρκείας, με αποτέλεσμα:
α. την απώλεια του εξαμήνου για 100.000 φοιτητές,
β. τη διακοπή της εκπαίδευσης και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και
γ. τη διακοπή του κοινωνικού έργου που επιτελείται από το Ίδρυμα.
Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
                             Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
                                       Για το Δ.Σ.
       Η Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
       Νάνσυ Μιχοπούλου                          Δημήτρης Σακκάτος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ