Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δυο επιπλέον εξεταστικές στους «λιμνάζοντες» φοιτητές, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση: 20/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Nα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14, αποφασίστηκε, ύστερα από την εισήγηση του υπουργού Παιδείας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Όσοι «λιμνάζοντες» φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Το ανακοίνωσε  ο υπουργός Α. Λοβέρδος σήμερα στη συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων  και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
Ετσι ύστερα από αυτή την απόφαση στα Πανεπιστήμια το 90-92% των «ιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.
Μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων  και τους Προέδρους των ΤΕΙ, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση
 Α.Όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Β. Επειδή ακόμη δεν έχουν  εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως  ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26/8/2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις  εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Γ.Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο Υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.
 

Σχόλια (15)

 
Kathigitis Efarmogon
20 Αυγ 2014 16:25

"Ο νόμος θα εφαρμοστεί!" ... Ξέχασε να πει : "..υστερα απο την κλασσική τροποποίηση.." Α ρε Ελλάδα με τους πολιτικούς σου..Για αλλη μια φορά εδειξες το μεγαλείο σου..

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
20 Αυγ 2014 18:05

ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΟΠΕΙ 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 
Nas
20 Αυγ 2014 21:43

ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΜΩΣ.

 
Άκης
20 Αυγ 2014 23:34

Αναμενόμενη δήλωση, αφού το πρωί στην τηλεόραση δήλωνε ο ΓΓ πως ο νόμος θα εφαρμοστεί "απαρέγκλιτα".

 
Steve
20 Αυγ 2014 23:34

Σιγά δεν έδινε παράταση..όπως πάντα εδώ στην Ελλάδα για όλα που πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένη στιγμή πάντα θα πάρουν παράταση.Ξεκίνα από τις φορολογικές δηλώσεις και φτάσε μέχρι την παιδεία.Βλέπω άμα φθάσει εκείνη ώρα θα δώσει και άλλη παράταση...

 
Mpampis
21 Αυγ 2014 00:46

Καλά δεν μπορεί να βρεθεί ένας σοβαρός υπουργός να διαγράψει αυτούς τους αιώνιους;

 
ΛΟΒΕΡΔΕ!!!!!!!!!
21 Αυγ 2014 09:33

ΤΕΛΙΚΆ ΕΝΑ ΙΕΚ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΕΙ..ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
George
21 Αυγ 2014 12:18

@Mpampisοι αιώνιοι διαγράφονται οριστικά. Όλα τα υπόλοιπα που γράφετε "κάποιοι" ονομάζονται trolling, ή αδυναμία ανάγνωσης ενός απλού κειμένου!

 
ΜΑΜΑ
21 Αυγ 2014 12:23

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 15. ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΕΙΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΥΓΕΙΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗς ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΘ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΕΙΧΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ,ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ; ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ . ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 
Mpampis
21 Αυγ 2014 13:17

@GeorgeΜάλλον εσύ δεν γνωρίζεις στοιχειώδη ανάγνωση.Οι αιώνιοι δεν διαγράφονται.Διαγράφεται ένα μέρος των αιωνίων φοιτητών,αυτό το οποίο δεν έχει εμφανιστεί τα 2 τελευταία ακαδημαικά έτη.Από την άλλη όμως αιώνιος φοιτητής (=αυτός που έχει ξεπεράσει το όριο φοίτησης σύμφωνα με τον νόμο) είναι αυτός που έχει ξεπεράσει το ν+2 ή 2·ν (για μερικής φοίτησης) άσχετα με το αν εμφανίζεται ή όχι στην σχολή του.Επομένως διαγράφεται ένας μέρος των αιωνίων φοιτητών που δεν έχει εμφανιστεί καθόλου τα τελευταία 2 ακαδ. έτη.Αντίθετα οι αιώνιοι που έχουν εμφανιστεί λαμβάνουν παράταση για 2 πλήρεις εξεταστικές.Οπότε οι αιώνιοι (στο συνολό τους) δεν διαγράφονται,κάποιοι λαμβάνουν παράταση και πιθανόν ΘΑ διαγραφούν στο τέλος Φεβρουαρίου...αν δεν πάρουν και άλλη παράταση..ως συνήθως γίνεται σε τριτοκοσμικές χώρες όπως στο Ελλάντα.Οπότε μάλλον "κάποιος" άλλος δεν γνωρίζει ανάγνωση,

 
το μρ τζορτζ
21 Αυγ 2014 13:20

George@τρολινγκ κανεις εσυ μιστερ πρεσιντεντ, αδυναμια αναγνωσης ενος απλου κειμενου

 
Foititis
21 Αυγ 2014 13:58

Η παραγραφος που επιτρεπει να πανεπιστημια να δημιουργησουν κανονες και να εξετασουν κατα περιπτωση συγκεκριμενες κατηγοριες φοιτητων θα μεινει η θα την βγαλουν? Γιατι αν την βγαλουν σημαινει οτι ολοι οσοι μπορουμε να παρουμε πτυχιο ειναι μεχρι το Φλεβαρη. Αν την αφησουν ειναι στα χερια του ιδρυματος να αποφασισει για την παραταση

 
ΠΑΤΕΡΑΣ
21 Αυγ 2014 21:20

Σωστό το μέτρο της εκκαθάρισης των σχολών από τους αδιάφορους φοιτητές ή αυτούς που για λόγους σκοπιμότητας διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα. Μήπως ο Υπουργός θα πρέπει να ενημερωθεί και για τα ποσοστά επιτυχίας των φοιτητών σε μαθήματα συγκεκριμένων καθηγητών διαχρονικά; Όταν σε μαθήματα συγκεκριμένων καθηγητών τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται από 3~5% σταθερά, ποιός φταίε;. Οι φοιτητές ή ο καθηγητής; Μήπως προέχει η αξιολόγηση των ανεξέλεκτων τσάρων που με σκοπιμότητα δημιουργούν συνθήκες επιβίωσης των ίδιων και των σχολών τους. Ας ξεκινήσει ζητώντας στοιχεία ανά σχολή και καθηγητή . Και θα δείτε τι θα βγούν στη φόρα!!!!

 
George
21 Αυγ 2014 23:31

@ για τους ελεύθερα σκεπτόμενουςΓια αρχή ας μελετήσουμε το κείμενο:ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ όλοι όσοι δεν εμφανίστηκαν τα τελευταία 2 χρόνια δηλαδή τουλάχιστον 90% από 120.000 από ΑΕΙ και τουλάχιστον 60% από ΤΕΙ (έχουν ήδη διαγραφεί 17.000). Άρα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον 140.000 (για όποιον ξέρει λίγη αριθμητική).Σε αυτούς που προσπαθούν να πάρουν πτυχίο τα 2 τελευταία παρέχεται η δυνατότητα να εξεταστούν και το Φεβρουάριο, έτσι κι αλλιώς η επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου παρέχεται σε ΟΛΟΥΣ. Μετά μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος δηλαδή τα ιδρύματα να συντάξουν οργανισμούς και να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τους φοιτητές τους όπως είναι η κοινή διεθνώς πρακτική.Η παράταση αυτή ήταν επιβεβλημένη καθώς δεν δόθηκαν τα ευεργετήματα που προέβλεπε ο νόμος όπως δυνατότητα διακοπής σπουδών και μερικής φοίτησης.Πρακτικά εάν κάποιος διακόψει ή παρατήσει τις σπουδές του δεν «επανέρχεται». Μόνο εάν η διακοπή οφείλεται σε ανωτέρα βία (λόγοι υγείας, οικονομικοί, οικογενειακοί, μετοίκησης κλπ). Σε αυτούς που πραγματικά προσπαθούν οφείλει η κοινωνία να δείχνει ανοχή και να είναι αρωγός και όχι τιμωρός.

 
το μρ τζορτζ
22 Αυγ 2014 11:51

George@ Δεν κάνεις σωστά μρ πρεζιντεντ την αναγνωση.....ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.....δεν διαβάζεις σωστά, ή ζεις σε άλλη χώρα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ