ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είμαι αναρμόδιος να ασκήσω έλεγχο νομιμότητας

Δημοσίευση: 20/12/2012

Τσαρουχά, η οποία κάνει λόγο για καταγγελίες για τη συγκεκριμένη πανεπιστημιακό.
Από την κρίσιμη περίοδο από τα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, τονίζει ο κ. υπουργός, δεν είχε υποβληθεί προσφυγή ενώπιον του τότε υπουργού κατά της εκλογής της καθηγήτριας.
ΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επικαλείται το νόμο 3549/2007 ο οποίος ορίζει ότι «κατά της πράξης του πρύτανη (για διορισμό) μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του υπουργού Παιδείας , από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός 60 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, για τον έλεγχο της προσβαλλόμενης πράξης. Ο υπουργός Παιδείας μπορεί, επίσης, αυτεπάγγελτα, εντός ενός έτους , να ελέγξει τη νομιμότητα της πράξης του Πρύτανη. Εάν διαπιστωθεί έλλειψη νομιμότητας σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω ελέγχους ο υπουργός Παιδείας ακυρώνει την πράξη του Πρύτανη και αναπέμπει την υπόθεση στο οικείο Ιδρυμα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία από το σημείο που παρουσιάζεται η έλλειψη νομιμότητας».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επικαλείται επίσης αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας « Μετά την πάροδο της αποκλειστικής προθεσμίας... ο υπουργός Παιδείας δεν δύναται πλέον να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας, η δε τυχόν εκδιδόμενη σχετική απόφαση του είναι παράνομη είναι παράνομη ως εκδοθείσα καθ υπέρβαση των χρονικών ορίων της αρμοδιότητος του».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ