ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα διαγραφούν οι "λιμνάζοντες" φοιτητές

03/08/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 13:01

Άκουσε το άρθρο

Ο νόμος για τους  "λιμνάζοντες" φοιτητές  θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Παιδείας  Α. Λοβέρδος απαντώντας σήμερα   στο ερώτημα της δημοσιογράφου του «Πρώτου Θέματος» Ισμήνης Χαραλαμποπούλου για το περιεχόμενο της δήλωσής του στην Βουλή πως σχετικώς με τους "λιμνάζοντες".
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:
Α. Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ  που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014.  Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι.
Β .Φθάσαμε όμως στο  νομοθετικά καθορισμένο χρόνο  και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.
Γ. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά  όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία.
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ