Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα διαγραφούν οι "λιμνάζοντες" φοιτητές

Δημοσίευση: 03/08/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο νόμος για τους  "λιμνάζοντες" φοιτητές  θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.
Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Παιδείας  Α. Λοβέρδος απαντώντας σήμερα   στο ερώτημα της δημοσιογράφου του «Πρώτου Θέματος» Ισμήνης Χαραλαμποπούλου για το περιεχόμενο της δήλωσής του στην Βουλή πως σχετικώς με τους "λιμνάζοντες".
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:
Α. Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ  που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014.  Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι.
Β .Φθάσαμε όμως στο  νομοθετικά καθορισμένο χρόνο  και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.
Γ. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά  όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία.
 
 

Σχόλια (9)

 
γιωργος
03 Αυγ 2014 18:18

ας αποφασίσει ο υπουργος αν θα τους διαγραψει αυτος ή τα ΑΕΙ με βαση τον Οργανισμό τους,γιατι καθε 3 μερες αλλαζει και δηλωσεις, οπως προβλεπει ο Νομος που εχει ψηφισει και θα επρεπε να τον ερμηνευει καλυτερα σαν νομικος.δεν εχει ορια ο λαικισμος και η λογικη των εντυπωσεων και της αρενας.

 
Ελένη Μαβή
03 Αυγ 2014 23:56

Στη Νομική Αθηνών φέτος χάθηκε επίσημα το χειμερινό εξάμηνο λόγω της 4μηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.Μάλιστα παντού στο διαδίκτυο υπάρχουν και σχετικά ενημερωτικά άρθρα.Οι φοιτητές της Νομικής του ΕΚΠΑ δεν είχαν 3 χρόνια παράταση όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, αλλά μόνο 2,5 χρόνια.Η Κοσμήτορας έχει καταθέσει από τον Απρίλιο στο Υπουργείο σχετικό αίτημα για παράταση υπέρ όλων των υπό διαγραφη φοιτητών Νομικής Αθηνών.Θα το υπογράψει επιτέλους ο Υπουργός ή τις υπογραφές τις βάζουν μόνο για να χαρίσουν τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών;

 
Μαρία
04 Αυγ 2014 08:10

Ωραία, και τι ειδους πιστοποιητικά θα δώσουν τα ιδρυματα στους φοιτητες τους οποίους διαγράψουν; Εαν κάποιος απο αυτούς εχει περάσει έστω ενα μαθημα δεν πρεπει να παρει αντίστοιχη βεβαίωση; Έτσι ειναι σε όλη την Ευρώπη. Που ειναι τα ECTS στην Ελλαδα; Εαν περασα είκοσι μαθηματα στο μαθηματικό δεν θα μου τα αναγνωρίσει κανεις εαν παω να σπουδάσω αλλού; Και η δια βίου μάθηση που λένε....

 
esos-sos
04 Αυγ 2014 11:33

Δεν θα διαγραφεί ουτε ενας, αυτά είναι για τα μεσα ενημερωσης.

 
Μαρία
04 Αυγ 2014 13:00

Θα διαγραφούν όλοι οι αιώνιοι φοιτητές ανεξαρτήτως χρωστούμενων μαθημάτων;Αν είναι ενεργοί τα τελευταία χρόνια και χρωστάνε μόνο 1,2 μαθήματα και την διπλωματική τους ή χρωστάνε μόνον την διπλωματική τους,θα διαγραφούν κι αυτοί;Υπάρχει κάποιο "δίχτυ";Διότι υπάρχουν πολλοί αιώνιοι φοιτητές που για προσωπικούς-οικονομικούς λόγους άργησαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους,όμως ο μέσος όρος τους είναι άνω του 8 σε πολύ δύσκολες σχολές και χρωστάνε ελάχιστα μαθήματα ή μόνο την διπλωματική τους για την απόκτηση πτυχίου.

 
πάνος
04 Αυγ 2014 15:12

Ρε παιδιά,για να καταλάβω.Δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου ΄έχουν οι φοιτητές πριν το 2003 που είναι προς διαγραφή;

 
Λέκτορας ΕΚΠΑ
04 Αυγ 2014 20:44

Πρέπει να λάβουν ανάλογη παράταση όσοι υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία.Ομοίως τα παιδιά που είναι μέλη πολύτεκνων οικογενειών και εργάζονται για να συντηρήσουν την οικογένειά τους.Η μη οριζόντια εφαρμογή του νόμου είναι μονόδρομος και ο Υπουργός έχει υποχρέωση από το θεσμικό του ρόλο να μεριμνήσει για τους φοιτητές μας που καθυστέρησαν τη λήψη του πτυχίου για λόγους ανωτέρας βίας.

 
ΝΙΚΟΣ
04 Αυγ 2014 22:25

ΕΛΕΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ΄?ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΗΣΑΝ ΄ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ.ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΣΧΟΛΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ε Ν Ε Ρ Γ Ω Ν ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΣΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΕΡΑΣ.

 
ΜΑΡΙΑ
06 Αυγ 2014 12:36

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ.ΘΑ ΕΚΘΕΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ .ΠΡΩΤΟΝ 3 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΧΡΟΝΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ . ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ*ορισμενα βεβαια οχι ολα οσα χρωσταει γιατι οι αξιοτιμοι καθηγητες χωριζουν τα μαθηματα * ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΕΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑΥΓ. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΦΗΤΗΤΕΣ??????? ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΨΑΞΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.