Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ζητούν μείωση των διδάκτρων

Δημοσίευση: 24/06/2011

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς  :

Κο Χαράλαμπο Κοκκώση,  Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Ε.Α.Π

Τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ε.Α.Π

Κοιν : 

κα Αννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας

κα Φώφη Γεννηματά, Αναπληρώτρια Υπουργό Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας

κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας

κο Βασίλη Κουλαιδή, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας

κο Βασίλη Παπάζογλου , Ειδικό Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης

κο Γεώργιο Αγιομυργιανάκη Κοσμήτορα Σ.Κ.Ε του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Μέλη ΔΕΠ – ΣΕΠ ΔΕΟ

Aθήνα 18 Ιουνίου 2011

Κύριοι,

Από τις Αρχές Απριλίου 2011 έχουν σταλεί εγγράφως σε εσάς και στην Κοσμητεία της Σχολής μας προτάσεις του Συλλόγου μας ΠΑΣΦΥ ΔΕΟ για την αποδοχή του βασικού μας αιτήματός μας δηλαδή της μείωσης των διδάκτρων.

Επίσης – όπως και αναλυτικά έχετε ενημερωθεί - μετά από έρευνα στον τραπεζικό χώρο καταφέραμε και εξασφαλίσαμε παροχές για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, τους εργαζόμενούς του καθώς και για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Για τους ίδιους του φοιτητές εξασφαλίσαμε:

  • δυνατότητας πληρωμής των διδάκτρων μέσω πιστωτικής κάρτας με 6 άτοκες δόσεις
  • Xορήγηση εξαιρετικά χαμηλότοκου φοιτητικού δανείου μεγάλης διάρκειας για τους φοιτητές που το επιθυμούν.

Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι παρότι έχει μεσολαβήσει αρκετός  χρόνος,  δεν έχει γίνει  καμία ενημέρωση για την αποδοχή ή μη του αιτήματος αυτού από την ΔΕ του ΕΑΠ και από το Πρόεδρο αυτής. 

Αν και διανύουμε περίοδο εξετάσεων και παρόλη την πίεση που έχει ο καθένας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΦ /ΔΕΟ δηλώνει ΠΑΡΟΝ στα γεγονότα.Οι οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε λίγο έως πολύ όλοι είναι επείγουσες, για αυτό επιμένουμε στην άμεση αντιμετώπιση του παραπάνω αιτήματος από το ΕΑΠ αφού σε λίγες ημέρες θα καλεστούμε ως φοιτητές να καταθέσουμε τα χρήματα για τα δίδακτρα του νέου ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ - ΣΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ....
Η όποια αργοπορία στην απόφασή τους επηρεάζει άμεσα και δυνατά τη φοιτητική οικογένεια, επηρεάζει τη ζωή του κάθε φοιτητή, τον προγραμματισμό της ζωής του κάθε φοιτητή.
Είναι η ώρα, ήλθε η στιγμή που ο κάθε ένας από τους υπεύθυνους σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, αξιολογείται.
Και η κρίση μας θα είναι σκληρή προς κάθε επίπεδο !ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ - ΣΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ....
Η όποια αργοπορία στην απόφασή τους επηρεάζει άμεσα και δυνατά τη φοιτητική οικογένεια, επηρεάζει τη ζωή του κάθε φοιτητή, τον προγραμματισμό της ζωής του κάθε φοιτητή.
Είναι η ώρα, ήλθε η στιγμή που ο κάθε ένας από τους υπεύθυνους σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, αξιολογείται.
Και η κρίση μας θα είναι σκληρή προς κάθε επίπεδο ! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ μείωση των διδάκτρων κατά 30% τουλάχιστον.

 

Έχετε ενημερωθεί  όλοι σας εγκαίρως για την αναγκαιότητα επίλυσης αυτού του αιτήματος, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες μετά και τα νέα επώδυνα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και το  οικονομικό αδιέξοδο και τις μειώσεις μισθών και εισοδημάτων που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

 

Κύριε Πρόεδρε και Κύριοι της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ,

Πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητές δεν υπάρχει !

Η όποια καθυστέρηση στην  απόφασή σας, επηρεάζει άμεσα  τη φοιτητική οικογένεια, επηρεάζει τη ζωή του κάθε φοιτητή, τον προγραμματισμό των σπουδών του και σίγουρα οδηγεί το Πανεπιστήμιό μας στην απομαζικοποίηση.

Ως Σύλλογος της Σχολής με τα περισσότερα μέλη στο ΕΑΠ και, ως μελλοντικοί οικονομολόγοι, σας καλούμε για μια ακόμη φορά να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την μείωση των διδάκτρων και την διευκόλυνσης των φοιτητών στην καταβολή τους !

Είναι η ώρα των  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. 

 

Για το ΔΣ /ΠΑΣΥΦΔΕΟ

 

 

Ο  Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

 

Δημήτριος Χρυσάνθου                           Δημήτριος Δημόπουλος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ