Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Γραμματεία σε κάθε Γυμνάσιο-Λύκειο με πάνω από 200 μαθητές και σε κάθε 12θέσιο και άνω Δημοτικό Σχολείο

Δημοσίευση: 19/08/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε κάθε σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μαθητές πάνω από 200 και σε κάθε 12θέσιο και άνω Δημοτικό Σχολείο, λειτουργεί γραμματεία, στην οποία τοποθετείται ένας διοικητικός υπάλληλος, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία.
Οι κενές οργανικές θέσεις Γραμματέων σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας,καλύπτονται με:
α/αποσπάσεις ή μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και,
β/ αποσπάσεις ή μετατάξεις διοικητικών υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες.

Σχόλια (13)

 
Giorgos
19 Αυγ 2014 13:29

Λειτουργούν Γραμματείες με διοικητικούς υπαλλήλους στα Δημοτικά Σχολεία; Από πότε ρε παιδιά;Καλά, από άλλο πλανήτη είναι ο Λοβέρδος;

 
Ελεύθερος
19 Αυγ 2014 14:01

Με απόλυτη διαφάνεια, δημοσιοποίηση των διαθεσίμων θέσεων και αντικειμενική μοριοδότηση των αιτούντων - ενδιαφερομένων να υποθέσω. Και μετά ξύπνησα. Πάλι θα βολευτούν οι παλαιο-κομματικοί εγκάθετοι και οι "φίλοι"...

 
Γιάννης
19 Αυγ 2014 14:04

Αυτοί που έχει αποσπάσει δίπλα του ο Υπουργός δε μπορούν να τον προστατεύσουν από τέτοιες δηλώσεις;

 
F.
19 Αυγ 2014 14:37

Αν δεν πρόκειται για το ανέκδοτο της ημέρας, παρακαλείται ο κ. υπουργός να μας πει: 1) Σε ποιο ποσοστό των σχολείων υπάρχει πράγματι γραμματεία σήμερα και 2) Ποιες θα είναι οι ενέργειές του ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις.

 
Λολ
19 Αυγ 2014 16:09

Μετά το κορυφαίο χθεσινό όπου δεν ήξερε το υπουργείο πως οι εκπαιδευτικοί πάνε στης 1 στα σχολεία, τα ανέκδοτα συνεχίζονται , κι εμείς εδώ ακούμε τις παπάτζες..

 
Γιώργος Δημητρακόπουλος
19 Αυγ 2014 17:49

Στη δευτεροβάθμια υπάρχουν κάποιες σχολικές μονάδες που διαθέτουν Γραμματεία, στην Πρωτοβάθμια δεν υπήρξε ούτε μία από το 1985 μέχρι σήμερα... Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις δηλώσεις του Υπουργού για μερική αυτονομία στα αναλυτικά προγράμματα, για κομπόδεμα στους Διευθυντές και αναρωτιέμαι αν εκεί στο ΥΠΑΙΘ γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά!

 
Κώστας
19 Αυγ 2014 18:04

Kύριε υπουργέ από το 12/Θ Δ.Σ. Χιλιομοδίου Κορινθίας λείπει ο γραμματέας αδικαιολόγητα για χρονικό διάστημα άνω των 22 ημερών . Παρακαλώ να ενεργοποιηθεί ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.....................................................

 
Γιάννης
19 Αυγ 2014 20:51

Ας του πει κάποιος ότι αποσπώνται εκπαιδευτικοί για να λειτουργήσουν οι διευθύνσεις και όχι διοικητικοί υπάλληλοι από τις Διευθύνσεις στα σχολεία για να κάνουν τους γραμματείς. Η επόμενη ανάρτηση να είναι για τους επιστάτες στα σχολεία. Μήπως έχουμε και από αυτούς; Μπα, δε χρειάζονται. Έχουμε το μα...κα, το Διευθυντή, και κατσαβιδάκιας άμα λάχει.

 
Νίκος
19 Αυγ 2014 22:15

Χιούστον καλεί Λοβέρδο. Έλα, μάς ακούς; Πριν επιστρέψεις στη Γη, πρέπει να σου αποκαλύψουμε πως ουδέποτε σε Δημοτικά Σχολεία υπήρξαν γραμματείς. Μπορεί σε ένα παράλληλο σύμπαν να υπήρχαν. Εδώ όμως όχι! Καλή προσεδάφιση.

 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
19 Αυγ 2014 22:50

ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ MYSCHOOL, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΙΨΟ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ( <200 ΜΑΘΗΤΕΣ) ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ. ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΙΑ ΜΕΣΩ Η/Υ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ, ΩΣΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ (1) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100 ΜΑΘΗΤΕΣ.ΕΤΣΙ: 1.ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ, ΦΟΡΜΩΝ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΛΠ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΟΥΝ! 2.ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ (ΜΕ ΜΕΪΛ,ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ, ΚΛΠ. ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ! ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ) ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.3.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ- ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο΄ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ.

 
Χρυσάνθη
27 Αυγ 2014 12:53

Οι προισταμένες των νηπιαγωγείων που επωμείζονται τον ίδιο φόρτο γραφειοκρατίας ,την διοίκηση, τις ευθύνες για εκπαιδευτικά, κτηριακά, κ.τ.λ. και μια τάξη νηπίων με 25 νήπια που δεν τολμάει να γυρίσει την πλάτη της, που για όλα αυτά αμοίβεται με 60 ευρώ καθαρά επιπλέον το μήνα , αυτή δεν έχει ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης; E!!!!

 
ΤΖΕΝΗ
27 Αυγ 2014 18:10

Προτείνω τα ολιγοθέσια σχολεία Νηπ/Δημοτικά κλπ να ομαδοποιούνται και να αναλαμβάνει ένας εκπαιδευτικός που είναι αποσπασμένος στην διεύθυνση ή διοικητικός να διεκπεραιώνει τη γραφική και διαχειριστική δουλειά των σχολείων της ομάδος.Διότι πολύ σωστά λέει η Χρυσάνθη ,στα μονοθέσια δεν μπορείς να αφήνεις τα παιδιά ( ειδικά αυτά των 5 έως 8-9 χρόνων) μόνα τους στην αίθουσα για να κάνεις τη γραφειοκρατική δουλειά .Οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν πχ τηλεφωνικά για κάποια στοιχεία που είναι αναγκαία τον υπεύθυνο της ομάδας.

 
υπήρχαν &quot;γραμματείς&quot; σε 12θέσια δημ. σχολεία
28 Αυγ 2014 08:51

Υπήρχαν και υπάρχουν γραμματείς σε Δημοτικά Σχολεία. Και τη δεκαετία του 2000, με το πρόγραμμα stage - απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, Και τώρα, από κάποιος μεταταγμένους ή από ανάλογα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Όχι βέβαια πολλοί.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ