Ο υπουργός Παιδείας για τη μετανάστευση μαθητών στο εξωτερικό

04/08/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 13:01

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί το θέμα της μετανάστευσης των μαθητών  του προς τις χώρες του εξωτερικού και μεριμνά για την παιδεία των μαθητών αυτών, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και σημείωσε:
A.Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει την ενσωμάτωση των μαθητών στο νέο περιβάλλον μέσα από τη μάθηση της γλώσσας της χώρας υποδοχής στα αμιγή ελληνικά σχολεία.
Β. Η αναχαίτιση ενός φαινομένου τόσο πολυπαραγοντικού και πολυδιάστατου, όπως είναι αυτό της μετανάστευσης, δεν μπορεί να επιλυθεί μονομερώς από το υπουργείο Παιδείας αλλά αποτελεί αντικείμενο μιας γενικότερης πολιτικής.
Μεγάλη διαρροή μαθητών σε σχολεία του εξωτερικού λόγω μετανάστευσης των οικογενειών τους
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-14 υπήρξε μεγάλη διαρροή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  προς το εξωτερικό.
Όπως  αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στα στοιχεία που διαθέτει  δεν έχει καταγραφεί   ο πραγματικός αριθμός  μετεγγραφών μαθητών σε σχολεία του εξωτερικού, καθώς στις περισσότερες χώρες, για την εγγραφή κάποιου αλλοδαπού μαθητή -πχ από Ελλάδα- δεν απαιτείται επίσημη διαδικασία μετεγγραφής, ούτε καν βεβαίωση σπουδών από ελληνικό σχολείο, οπότε πολλοί μαθητές που μετανάστευσαν δεν έχουν ουσιαστικά καταγραφεί.
Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που διατίθενται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Παιδείας  την «πρωτιά» σε μετεγγραφές μαθητών από ελληνικά σχολεία κατέχει η Γερμανία, ενώ τη δεύτερη θέση κατέχει η Αλβανία , γεγονός που σημαίνει  ότι πολλές οικογένειες αλβανών επιστρέφουν στην  πατρίδα τους.
Όσον αφορά τα γεωγραφικά διαμερίσματα η Αττική , η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις  μετεγγραφών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
Σχετικά με τις μετεγγραφές μαθητών από σχολεία του εξωτερικού  και εδώ την πρώτη θέση σε αριθμό κατέχει η Γερμανία και ακολουθεί η Αλβανία. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ  ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ