ΒΟΥΛΗ

Οι δάσκαλοι μπορούν να διδάξουν Θεατρική Αγωγή υπό προϋποθέσεις

Δημοσίευση: 02/07/2014
Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σ' εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις και εφόσον έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες στελέχωσης των Δημοτικών σχολείων από εκπαιδευτικούς των κλάδων  ΠΕ 18.41 και ΠΕ 32 , η Θεατρική αγωγή, θα μπορούσε να διδάσκεται από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 70, μετά από σχετική εισήγηση του οικείου σχολικού Συμβούλου και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, εφόσον δεν παραβιάζεται το εργασιακό και διδακτικό ωράριό τους, δήλωσε  στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξής περιπτώσεις:
Α.Να είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο του εν λόγω μαθήματος.
Β. Να είναι κάτοχοι πτυχίου τμήματος Θεατρικών σπουδών ή εναλλακτικά δραματικής σχολής, αναγνωρισμένης από το υπουργείου πολιτισμού.
 Γ. Να έχουν παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη Θεατρική Αγωγή ή τη δραματική τέχνη, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας από φορείς αναγνωρισμένους από το υπουργείο  Παιδείας ή του υπουργείου Πολιτισμού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.