Προκαταρκτικές έρευνες για την αδειοδότηση Ιδιωτικών Σχολείων

27/05/2014

Άκουσε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεκριμένες προκαταρκτικές έρευνες κατόπιν καταγγελιών προς το υπουργείο Παιδείας για παράβαση των διατάξεων που αναφέρονται στο άρθρο 5  του νόμου 682/77 , ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της ΟΙΕΛΕ.
Ο υφυπουργός  Παιδείας   ξεκαθάρισε στη Βουλή ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την ολοκλήρωση της νομιμότητας του φακέλου αδειοδότησης εκτός των άλλων απαιτείται τόσο η φορολογική όσο και η ασφαλιστική ενημερότητα του φυσικού ή του νομικού προσώπου που αιτείται της άδειας. Πρόσωπα που δεν διαθέτουν τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν δύναται να αδειοδοτηθούν, υπογραμμίζει ο κ. Κεδίκογλου.
Το άρθρο 5  του νόμου 682/77 ορίζει τα εξής:
Ίδρυσις Άρθρον 5.
1. Η ίδρυσις ιδιωτικού σχολείου γίνεται δι' αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδιδομένης μετά πρότασιν του αρμοδίου περιφερειακού συμβουλίου δημοτικής ή μέσης εκπαιδεύσεως εις την περιφέρειαν του οποίου θα λειτουργήση το σχολείον.
2. Εις το αυτό φυσικόν ή νομικόν πρόσωπον χορηγείται άδεια ιδρύσεως μέχρι δΌ σχολείων εξ εκάστης βαθμίδος. Του περιορισμού τούτου εξαιρούνται η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και Χριστιανική Αδελφότης Νέων, αι οποίαι δύνανται να έχουν τα μέχρι της ενάρξεως του σχολικού έτους 1976-77 νομίμως ιδρυθέντα σχολεία.
3. Η άδεια ιδρύσεως εκδίδεται δια πλήρες αυτοτελές σχολείον του ιδρυτού ιδιοκτήτου υποχρεουμένου να θέση αμέσως εις λειτουργίαν όλας μεν τας τάξεις προκειμένου περί δημοτικού σχολείου και γυμνασίου, την πρώτην δε τάξιν προκειμένου περί λυκείου.
4. Εις περίπτωσιν θανάτου του ιδιοκτήτου συνεχίζεται η λειτουργία του σχολείου, των κληρονόμων υποχρεουμένων όπως προτείνουν εντός 6 μηνών εκπρόσωπόν των έχοντα τα υπό του παρόντος νόμου προβλεπόμενα προσόντα δια τους ιδρυτάς. Παρερχομένης της προθεσμίας ταύτης, το σχολείον παΈι λειτουργούν από της λήξεως του σχολικού έτους.

Φωτό: Αρχείο eurokinissi

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ