ΒΟΥΛΗ

Ανθρώπινος και ειλικρινής ο Α. Λοβέρδος στις επίκαιρες ερωτήσεις των Εφήβων Βουλευτών

Δημοσίευση: 08/07/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανθρώπινα και με ειλικρίνεια ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, επιχείρησε να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις των Εφήβων Βουλευτών, για τα μαθήματα Πληροφορική, Μουσική κ,α, την Τράπεζα θεμάτων , την Ειδική Αγωγή,τα επαγγελματικά δικαιώματα του ομογενείς κλπ
Διαβάστε παρακάτω  τι είπε ο Α. Λοβέρδος, στους Εφήβους Βουλευτές:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ (Επικρατείας): Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Έφηβοι Βουλευτές, στο σχέδιο νόμου για την ειδική εκπαίδευση αναφέρεται η εξασφάλιση και η αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Σε αυτό το σχέδιο νόμου, όμως, δεν αναφέρεται πουθενά το δικό μου σχολείο, δηλαδή, η Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα ΟΑΕΔ Λακκιάς Θεσσαλονίκης, που είναι σχολή επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Αν και το σχολείο μου είναι δημόσιο, δεν δίνει αναγνωρισμένο πτυχίο από το κράτος ούτε επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του. Τα παιδιά που τελειώνουν αυτό το σχολείο δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Αυτό είναι πολύ άδικο, γιατί όλοι πρέπει να έχουμε δικαίωμα στη δουλειά.
Σας ερωτώ, κύριε Υπουργέ: Γιατί το σχολείο μου δεν μου δίνει ευκαιρία για δουλειά; Θα ήθελα να δεσμευτείτε ότι στο σχέδιο νόμου για την ειδική εκπαίδευση θα συμπεριλάβετε και το σχολείο μου, την Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα ΟΑΕΔ Λακκιάς Θεσσαλονίκης, για να μπορούν όλα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που τελειώνουν αυτό το σχολείο να βρουν μια δουλειά, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια. Γιατί ζούμε με τον κοινωνικό ρατσισμό κάθε μέρα.
Σας ευχαριστώ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Αγαπητέ συνάδελφε, είδα την ερώτησή σου και, για να είμαι επαρκής στην απάντησή μου, προσπάθησα να έχω όλη την πληροφόρηση που μπορεί να έχει ένας Υπουργός Παιδείας που είναι στο πόστο του λίγες μέρες.
Διαπίστωσα, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα με την ευκαιρία του δικού σου ερωτήματος ότι δημιουργείται η υποχρέωση για το Υπουργείο Παιδείας να κάνει πάρα πολύ σαφείς όλες τις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο και οι οποίες, όπως σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβω, δύσκολα κατανοούνται από αυτούς που κάνουν «κλικ» για να μπουν μέσα στις πληροφορίες που δίνουμε. Υπάρχει, δηλαδή, όπως μου δόθηκε η ευκαιρία να δω, μια σύγχυση πληροφοριών και μια δυσκολία στην κατανόηση των πληροφοριών αυτών ειδικά από ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

 

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.