ΒΟΥΛΗ

Έκρηξη Α. Λοβέρδου κατά Σ. Κεδίκογλου στη Βουλή

Δημοσίευση: 31/07/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όταν ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου τον ρώτησε εάν τελικά θα λειτουργήσει  το νέο τμήμα Αρχιτεκτονικής τους Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αφορά το Πανεπιστήμιο, θέλετε να λειτουργήσει εσείς; Επί των ημερών σας έγινε το διάταγμα, για την προώθηση το 2013, το 2009 ελήφθη η απόφαση. Εμένα με ρωτάνε για όλα τα τμήματα που ιδρύσατε μα το ΑΘΗΝΑ κλπ, έχουν λεφτά τα Ιδρύματα για να τα ιδρύσουνε;  Εμείς, θα τους δώσουμε παραπάνω προσωπικό; Δεν μπορούμε.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Αυτό ακριβώς λέω.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν μπορούμε, λιγότερα τους δίνουμε όλη αυτή η ιστορία των τμημάτων δεξιά και αριστερά, έχει ένα τέλος κύριε συνάδελφε, γι αυτό το δημοσίευμα είναι ψευδές.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Δηλαδή, την 23η Ιουλίου δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση που λέει ότι, πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ναι, γιατί ο νόμος ορίζει έτσι ο νόμος σας του 2013.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ : Ακόμα και αν τον βρήκατε στα συρτάρια, να μην τον προχωρήσετε παρακάτω;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Σοβαρά το λέτε; Όταν υπάρχει ο νόμος δεν θα τον εφαρμόσουμε; Αλλά, έρχονται τα Ιδρύματα και σου λένε μόνα τους, ότι αυτό δεν μπορώ να το λειτουργήσω. Άρα, όταν θα έρθει η ώρα να δηλώσουν τα παιδιά τις εξετάσεις τους, εκεί τα Ιδρύματα θα ξέρουν αν για συγκεκριμένα τμήματα ΤΕΙ ή Πανεπιστημίων, θα είναι στο μηχανογραφικό που λέτε ή δεν θα είναι του χρόνου. Παίζουμε με προβοκάτορες, αυτό κάνουν και πάμε χαμηλά μέχρι ενός ορισμένου ορίου. Δεν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε χαμηλά, υπάρχει όριο σε αυτού του είδους τον ψευδό εκσυγχρονισμό του νεοφιλελευθερισμού, όριο.
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:Κύριε Πρόεδρε, εγώ χαίρομαι με την αντίδραση του Υπουργού, και αυτό ήθελα να πω ότι η εποχή την οποία ιδρύαμε σχολές ανά την Ελλάδα, για λόγους ψηφοθηρικούς ή για λόγους ανάπτυξης, όπως τη θεωρούσαμε. Θα έπρεπε δηλαδή, να ιδρυθούν κάποιες σχολές για να έχουμε ζήτηση στα δωμάτια ή εστιατόρια κλπ. Είδαμε με την κρίση ότι αυτό το μοντέλο κατέρρευσε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.