ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση στη Βουλή για τη μη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ)

Δημοσίευση: 26/06/2014
Ρεπούση βουλή
Alt Text: 
Ρεπούση βουλή
Title Text: 
Ρεπούση βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο προς τον Υπουργό Παιδείας για ζητήματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού και για μείζονος σημασίας ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής.
Αποτελείται από την Ολομέλεια και τα τρία επιμέρους Συμβούλια, το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ), το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) και το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) όπου προεδρεύουν οι αντίστοιχοι  Πρόεδροι.  Στην ολομέλεια και στα επιμέρους Συμβούλια συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, των εκπαιδευτικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων.   
Παρά τη σημασία του θεσμού, το ΕΣΥΠ δεν έχει συνεδριάσει τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2012,  οπότε και μετά τις εθνικές εκλογές διαμορφώθηκε η οριστική σύνθεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Ενόψει του ορισμού των νέων μελών της ολομέλειας και των επιμέρους Συμβουλίων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
•    Για ποιους λόγους δεν συνεδρίασε η ολομέλεια και τα επί μέρους Συμβούλια του ΕΣΥΠ;
•    Πότε προτίθεται να ζητήσει τη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ;
Η ερωτώσα βουλευτής
Μαρία Ρεπούση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.