Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 04/07/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos δημοσιεύει την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Για να ανοίξετε την τροπολογία πατήστε εδώ
Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, τη Δευτέρα, καθώς  σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος επιχείρησε να τη φέρει στη Βουλή , αλλά κρίθηκε εκπρόθεσμη η προσπάθεια

Σχόλια (9)

 
Ευαγγελία
05 Ιουλ 2014 00:18

Πως είναι δυνατόν να εξαιρεθούν οι φοιτητές του 2012-2013 οι οποίοι είχαν σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο το δικαίωμα να αιτηθούν μετεγγραφή και δεν ικανοποίηθηκε η αίτησή τους λόγω "ποσόστωσης"; Για πόσους φοιτητές μιλάμε; Είχε καλυφθεί το 10% με εκείνους που τελικά πήραν φέτος την άνοιξη μετεγγραφή και ανήκουν σε αυτή την κατηγορία; Πόσο "κοστίζουν" αυτές οι περιπτώσεις στο ελληνικό κράτος;

 
Αντωνία
05 Ιουλ 2014 01:05

Μήπως γνωρίζει κάποιος να απαντήσει, αν δικαιούνται μεταφοράς θέσης τέκνα τριτέκνων οικογενειών που θα υποβάλλουν φέτος μηχανογραφικό με το 10%; Ευχαριστώ.

 
Π. Λυκογιαννη
05 Ιουλ 2014 23:48

Παρακαλούμε να συμπεριληφθούν στις μετεγγραφές φοιτητών και οι απόφοιτοι του 2012-2013 το οικονομικό πρόβλημα των φοιτητών και των οικογενειών τους είναι οξύτατο.

 
christos lykoyannis
06 Ιουλ 2014 11:34

Κύριε υπουργέ, παρακαλούμε πολύ, να εντάξετε στις μεταγραφές των φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια και τους επιτυχόντες το 2012-2013 τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών και με ένα παιδί είναι τεράστια, μην μας στερείτε την ελπίδα.

 
Λία Μάργαρη
06 Ιουλ 2014 20:18

Πως είναι δυνατόν, υπουργέ, να έχουν δικαίωμα μεταγραφής παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, που εκεί μπορεί να ανήκουν και παιδιά πλουσίων, εφοπλιστών, υπουργών και άλλων ευκατάστατων οικογενειών και να μην ληφθούν υπόψιν παιδιά οικογενειών με χαμηλά οικονομικά κριτήρια την περίοδο 2012-2013. Να συμπεριλάβετε κι αυτές τις κατηγορίες παιδιών. Θα είναι πρόκληση να μην το κάνετε.Και τι γίνετε με παιδιά σπουδαστές που ταυτόχρονα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσουν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Ή όλοι ίσοι ή κανένας.

 
Όλγα Μαλισσόβα
06 Ιουλ 2014 21:13

Mε τα παιδιά του οικονομικού έτους 2012-13, τι θα γίνει? αυτά δεν θα συμπεριληφθούν? είναι άδικο να συμπεριλαμβάνονται των τρίτεκνων και παιδιά που εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί για να τελειώσουν τις σπουδές τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα,να μείνουν απ'έξω στις μεταγραφές. Σας παρακαλώ, είμαι μητέρα και εκλιπαρώ να συμπεριληφθούν και τα παιδιά που έχουν χαμηλά εισοδήματα οι γονείς τους και είναι απόφοιτοι 2012-2013. Σας ευχαριστώ πολύ. Μία μητέρα σε τραγική οικονομική κατάσταση με παιδί φοιτητή πρωτοετή.

 
Σοφία
06 Ιουλ 2014 22:18

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι θα γίνουν ελεύθερες μετεγγραφές γσ τις ειδικές κατηγορίες. Το άρθρο 53 αναφέρει ότι: Η κατά τα ανωτέρω μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος υποδοχής.". Τι σημαίνει αυτό;Δηλαδή πετάνε το μπαλάκι στους πρυτάνεις και αυτοί με τη σειρά τους με τι κριτήρια θα αποφασίσουν ποιοι θα πάρουν μετεγγραφή; Ποιος και πότε μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα αφού στις 14/7 τελειώνει η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού;

 
Νίκος
07 Ιουλ 2014 10:13

Τα παιδιά που ανήκουν σε οικογένεια τριτέκνων ή έχουν αδελφό/ή που σπουδάζει σε άλλη πόλη και θα υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους φέτος με το 10% δικαιούνται μετεγγραφής σε σχολή κοντά στον τόπο κατοικίας τους; Ο νόμος δεν το ξεκαθαρίζει αυτό το σημείο. Περιμένουμε μια υπεύθυνη απάντηση από το Υπουργείο γιατί η προθεσμία λήγει σύντομα.

 
Κώστας
07 Ιουλ 2014 21:25

Κύριοι τι θα γίνει με τα παιδιά του 2012-2013 γιατι δεν ανοιγετε το πεδιο των μεταγραφών με εισοδηματικά κριτήρια και για τα παιδια του 2012-2013 τα οποία και αυτά έχουν οικονομικά προβλήματα. Πέρυσι συμπεριλάβατε και άλλες χρονιές στις μεταγραφές με είσοδηματικά κριτήρια, εμείς τι να πούμε που στις τριτεκνες οικογένειες δεν βάζεται εισοδηματικά κριτήρια παρόλο που πολλές απ αυτές είναι βιομήχανοι, βουλευτές υπουργοί κ.λ.π, γιατι δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ