Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Η τροπολογία για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές

Δημοσίευση: 27/08/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, προς ψήφιση, στη Βουλή η τροπολογία για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές, η οποία ορίζει τα εξής:
«Εξαιρούνται και θεωρείται, ότι έχουν απολέσει αυτοδίκαια τη φοιτητική τους ιδιότητα τους στις 30-4-15, όσοι φοιτητές οφείλουν  μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ ή συμμετείχαν στις εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα  ακαδημαϊκά έτη 2012-13 και 2013-14, δικαιούμενοι να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους Σεπτεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015. Η διάταξη ισχύει από 31-8-14».
 Για να ανοίξετε την τροπολογία μαζί με την αιτιολογική έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πατήστε εδώ

Σχόλια (8)

 
ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙ
27 Αυγ 2014 10:13

Ετσι ρε λοβέρδο, η συνέπεια των λόγων σου συνάδει με την ακαδημαική σου αξία. ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΧΑΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟ. ξαναρχόμαστε στο εξής γνωμικό που λεει.ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ).Λ

 
Βασίλης
27 Αυγ 2014 13:45

Θα διαγραφούνε όσοι αδιαφόρησαν αυτοί που δεν διαγράφονται είναι γύρω στους 4000-5000 όπου είτε χρωστάνε πτυχιακές ή κάποια μαθήματα (καταλήψεις απεργίες κλπ τα ξεχνάμε σαν να μην έγιναν ο φοιτητής φταίει που οι διοικητικοί ή καθηγητές έκλειναν σχολες στο σχέδιο αθηνα ) και αυτοί τον Φεβρουάριο θα φύγουνε μέχρι τότε είναι το όριο, όλοι οι άλλοι όμως αλε, αλλά ο Έλληνας μια ζωή του αλλουνού το σπίτι να πέσει να καεί το δικό του μια χαρά όρθιο να είναι και με το φαρμάκι στο στόμα , όμως όταν πιάσει φωτιά το δικό του ποιος είδε τον Θεο και δεν φοβήθηκε αλλά για τον άλλον "καλά να πάθει να διαγραφούν να τους διώξουν'' για αυτό τον λόγο καταντήσαμε έτσι πως καταντήσαμε δεν λέω να μην εφαρμοστούν οι νόμοι αλλά στην Ελλάδα δεν λειτούργουν όλα τέλεια για να έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις ότι εγώ έκανα νόμο όλα είναι σωστά στην τριτοβάθμια και τον εφαρμόζω . Φίλε μου ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ) εάν ήσουν στην θέση των παιδιών δεν νομίζω να έγραφες ότι γράφεις και απο αυτά που γράφεις φαίνεται ότι έχεις κάποιο μένος με το Δημόσιο γενικά κάπου ήθελες να πας δεν σου βγήκε και με αυτόν τον τρόπο προσπαθείς να ξεσπάσεις ας πούμε .

 
Κώστας
27 Αυγ 2014 14:15

@ΒασίληςΦίλε μου καλά τα λεέι αυτός που έκανε το 1ο σχόλιο.Όπως το πάει ο "άτεγκτος" κατά άλλα Λοβέρδος θα πάρει ολες τι διαγραφές πίσω.Θυμήσου το μόλις φθάσει η ώρα (Φεβρουάριο όπως λες).Επίσης περίμενε να δούμε αν θα διαγραφούν και οι "άφαντοι" φοιτητές.Κανείς δεν μου λέει ότι ο υπουργός πιθανώς να περάσει και μια τροπολογία μέχρι τελευταία στιγμή.Τέλος ο καθένας έχει δικαίωμα να ασχολείται μαζί σου ή με όποιον λιμνάζοντα φοιτητή θέλει ή με όποιο δημόσιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ θέλει ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (και από άλλες πηγές βεβαίως,Ευρωπαικές κ.α.).Όταν χρηματοδοτήσεις εσύ το δημόσιο πανεπιστήμιο τότε θα πάψουμε να μιλάμε και να σχολιάζουμε...Μέχρι τότε όμως θα ασχολούμαστε γιατί μιλάμε για δημόσιο ιδρυμα (=χρηματοδοτήται και από τους φόρους του καθενός)...Αλλά αν ήσουν φοιτητής σε βόρεια Ευρώπη,ΗΒ,ΗΠΑ κλπ που έχουν δίδακτρα θα σου έλεγα για πότε θα έτρεχες να προλάβεις όταν θα έσκαγες "ένα κάρο" λεφτά..

 
Βασίλης
28 Αυγ 2014 03:02

@ΚώσταςΓια αναλύστε μου τον τρόπο λειτουργείας των ξένων Πανεπιστημίων επειδή τα αναφέρετε στο τέλος . Δηλαδή λέτε ότι σε όλα είμαστε εντάξει και μόνο τα δίδακτρα χρειάζονται ώς φόβητρο για να τελειώνει κάποιος στην ώρα του. Γιατί και εγώ τώρα κάτι αχνοθυμάμαι ένα εξάμηνο με το Erasmus , στο Turun AMK, Turku University of Applied Sciences πήγα εκεί και έλεγα μα καλά είναι δυνατόν καμιά αλλαγή όλα ίδια , οι καθηγητές να σε μαλώνουν και να σου λένε μίλα μου στον ενικό , να σου ζητούν να τους πεις πως ήταν η παράδοση , ήταν καλή κακή, να τους βρίσκεις στο γραφείο τους και να σου εξηγούν ότι απορία έχεις ή απλά να συζητήσεις για κάτι σχετικά με το μάθημα , σημειώσεις βιβλία όλα και σε ψηφιακή μορφή έγκαιρα δοσμένα και όχι 2 μήνες μετά , γραματείες στην ουσία έχεις τον υπολογιστή δεν χρειάζεται να μπλέκεσαι . Και στην Ελλάδα το ίδιο επίπεδο αφού γυρνώντας πάλι , είπα ααα τελικά σαν να μην άλλαξε τίποτα είτε πήγα είτε ήρθα το ίδιο και το αυτό . Να έχεις πτυχιακή να ψάχνεις να βρεις τον καθηγητή και να μην τον βρίσκεις , να σε τρενάρει 1 εξάμηνο την πτυχιακή επειδή δεν προλαβαίνει , αλλά πρόβλημά σου κακέ φοιτητή που απασχόλησες τον καθητή εσύ φταίς , για απορίες δεν χρειάζονται εάν πρόσεχες στο μάθημα τα κατάλαβες δεν υπάρχει περίπτωση και ποτέ δεν κάνει λάθος , πάντα κοντά στον φοιτητή (ΔΑΠ κλπ πτυχίο νύχτα ) , γραματείες να κάνεις αίτηση σήμερα και μετά απο μια εβδομάδα να ζητάς πχ το χαρτί και να σε λένε δεν έκανες ποτέ αίτηση , να σε έχουν στην λίστα της ορκομωσίας αλλά στο χαρτί στο πτυχίο να έχουν κάνει λάθος το επώνυμο σου μα γίνονται αυτά ? όχι ελβετία ρολόι όλα .Για αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και ο νόμος και ο κάθε νόμος που βγαίνει γιατί όλα είναι πάρα πολύ καλά και είναι το πρώτο που έμεινε για βελτίωση .Να ενημερώσω κιόλα ότι πια έχω τελειώσει τις σπουδές μου , δουλεύω άν και φορολογική δήλωση κάνω απο 17 χρονών , και εγώ φορολογούμε και άρα χρηματοδοτώ την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχω και εγώ (το έχω άραγε?) το δικαίωμα να μιλήσω αφού αυτομάτως είμαι και χρηματοδότης της .

 
Τάσος
28 Αυγ 2014 08:41

έχει ο καθένας τις ευθύνες του (σκόπιμα μπορεί να πει κανείς) και για αυτό υπάρχουν περιθώρια 'επίθεσης' (διαμαρτυρίες) και 'άμυνας' (τροπολογίες). ...ας αρχίσουμε με μερική φοίτηση για εργαζόμενους φοιτητές και με ουσιαστική επιλογή και συμμετοχή στις σπουδές από τους φοιτητές

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΣ
28 Αυγ 2014 09:23

Καθυστερούντες φοιτητές υπάρχουν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού (κεντρική Ευρώπη Γερμανία Αυστρία , σκανδιναβικές χώρες, Ιταλία) αλλά εκεί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους, και εισπράττονται ορισμένα δίδακτρα-εξέταστρα. Στην Ελλάδα γίνεται μεγάλος θόρυβος για τους αργοπορημένους φοιτητές και πολλοί τους ταυτίζουν με τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές, κλπ όμως αυτή η γενίκευση είναι λάθος. Πρώτα απ' όλα και οι φοιτητές είναι φορολογούμενοι αυτοί και οι οικογένειες τους και σημειωτέον ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα δημόσια έσοδα προέρχεται από έμμεσους φόρους και όχι άμεσους φόρους. Οπωσδήποτε τα ΑΕΙ δεν είναι ιδιοκτησία μίας μόνον κοινωνικής ομάδας πχ των αριστοκρατών εις βάρος των ποπολάρων, ούτε ανήκουν στους λιγοστούς κομματικοποιημένους φοιτητές που δημιουργούν έκτροπα και δυσάρεστα επεισόδια. Είναι αντιφατικό ότι μερικοί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων νόμων.

 
Κώστας
28 Αυγ 2014 10:12

@ΒασίληςΑγαπητέ μου τι περιμένεις να σου αναλύσω μέσω ενός σχολίου το πως λειτουργούν σε σοβαρές χώρες;Χρειάζομαι χιλιάδες σελίδες για να γράφω και πολλές ώρες.Όλα αυτά τα στρεβλά που λες για τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι αλήθεια.Εγώ δεν ασκώ κριτική μόνο στους λιμνάζοντες φοιτητές.Ασκω και θα ασκώ κριτική σε όλους.Φοιτητές,καθηγητές,Πρύτανη,διοικητικό προσωπικό κ.α.Κανείς με λίγα λόγια δεν είναι στο απυρόβλητο.Όλοι κρινόμαστε καθημερινά.Σκέψου αν λειτουργούν άριστα στο Turku ένα τριτοκλασάτο πανεπιστήμιο από Φινλανδία σκέψου πως λειτουργούν οι πρωτοκλασάτοι σε σχέση με εμάς εδώ.Ωστόσο όλα αυτά τα στρεβλά που αναφέρεις για τα Ελληνικά ΑΕΙ δεν δικαιολογούν τους λιμνάζοντες για τα τόσα πολλά χρόνια σπουδών.Περάσαμε και εμείς από ελληνικό ΑΕΙ και ξέρουμε.Οι εργαζόμενοι που προσπαθούσαν ήταν μειοψηφία.

 
Κ. Ταρχανίδης
29 Αυγ 2014 21:33

Από την πλευρά του καθηγητή, βλέπω να γεμίζουν, στις εξετάσεις και μόνο, από άγνωστες φυσιογνωμίες τα αμφιθέατρα και να παραδίδουν λευκές κόλες (μηδέν 0 ) και να προσπαθούν να πάρουν το χαρτί (γιατί μόνο ως χαρτί πλέον θα έχει αξία) χωρίς κανένα απολύτως κόπο (κάτι θα αντιγράψουμε, θα βαρεθεί να μας βλέπει, θα του κλαφτούμε, κάτι θα γίνει). Αυτούς εάν κόψει το σύστημα θα κάνει καλό και στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Σίγουρα κάπου αλλού θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την δραστηριότητά τους. Πάντως να σας πληροφορήσω ότι πλέον υπάρχει στο διαδίκτυο κάθε βοήθημα για τους φοιτητές και η γραμματεία λειτουργεί ηλεκτρονικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.