ΒΟΥΛΗ

Μηδενική κοινοβουλευτική παρέμβαση του Α. Λοβέρδου για την παιδεία στη Βουλή- Δύο ερωτήσεις από Α. Δερμετζόπουλο και οκτώ από Κ. Κουκοδήμο

Δημοσίευση: 10/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καμία ερώτηση ή αναφορά για θέματα παιδείας δεν έκανε ο νέος υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος στη Βουλή , ως Βουλευτής, κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική Σύνοδο.
Μικρή παρουσία, με δύο ερωτήσεις για θέματα παιδείας, είχε  ο  νέος υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δεμερτζόπουλος. Πρόκειται για τις εξής ερωτήσεις:
1.Άρση του περιορισμού στις προσλήψεις των Ιερέων στις Ακριτικές Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές     
2. Μισθολογική αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δραστηριότητα στη Βουλή για θέματα παιδείας είχε ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με τις εξής 8 ερωτήσεις και αναφορές:
1.Σχετικά με τις υπ΄αριθμ. 987/988/2014 αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2γ΄περίπτωση ιι αα΄του Ν. 2525/1997 όπως αυτό ισχύει μετά τις μεταβολές που επέφεραν τα άρθρα 59 παρ.11 του Ν. 3966/2011 και 44 παρ.2 του Ν. 4071/1012. Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ως άνω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.     

 2. Αιτείται την κάλυψη κενής θέσης από καθηγήτρια γραφικών τεχνών (ΠΕ18.26) στο τμήμα ΓΕΦ του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.     
3. Αδικίες που δημιουργούνται κατά τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης     
 4. Μέριμνα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις     
5. Μετάταξη των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα.     
6. Διορισμός εκπαιδευτικών / ψυχολόγων     
7. Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την οριστική απόφαση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών με κατάληξη την αποδιοργάνωση των τμημάτων.     
8. Άμεση λειτουργία των ΑΕΙ της χώρας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ