ΒΟΥΛΗ

Ο υπουργός απέσυρε τροπολογία για την ισοτιμία πτυχίων και Μεταπτυχιακών αλλοδαπής

Δημοσίευση: 04/09/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσύρθηκε  από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο η κατατεθείσα στη Βουλή  τροπολογία για την ισοτιμία πτυχίων της αλλοδαπής -εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης- που ανεπιτυχώς είχε επιχειρήσει να προωθήσει  και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Κι εδώ, βεβαίως, φέρνετε και άλλη μία διάταξη για την ισοτιμία πτυχίων της αλλοδαπής -εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης- που ανεπιτυχώς είχε επιχειρήσει να προωθήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Τότε είχαμε χαλάσει τον κόσμο. Το τράβηξε πίσω ο κ. Αρβανιτόπουλος. Το επαναφέρατε εσείς.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κι εγώ το παίρνω πίσω, κύριε συνάδελφε, και θα πω στην ομιλία μου το γιατί.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Επ’ αυτών που είπα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συναδέλφου, του κ. Κουράκη: Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 1776 και ειδικό 203 αφαιρείται το άρθρο 3 που έχει το θέμα το οποίο ανέφερε ο συνάδελφος.
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ: Ποιο θέμα;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Αυτό για το Ίδρυμα, του κ. Φλογαΐτη. «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία…» κλπ.. Αυτό διαγράφεται.
Θα το φέρουμε το θέμα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να γίνει μια συζήτηση γιατί είδα ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος επίσης το είχε σε μια προσπάθειά του και το είχε αποσύρει. Είδα, επίσης, ότι είχαν γραφτεί στον Τύπο διάφορα, πολλά απ’ αυτά υπερβολικά. Πάντως, το θέμα έχει ένταση. Γι’ αυτό πρώτα θα συζητηθεί εκεί, να εξηγηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και αν μετά τη συζήτηση εκτιμήσουμε ότι μπορούμε να το φέρουμε, θα το φέρουμε.
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ