ΒΟΥΛΗ

Τι απάντησε ο Α. Λοβέρδος στον Τ. Κουράκη για τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 04/09/2014
Κουράκης βουλή
Alt Text: 
Κουράκης βουλή
Title Text: 
Κουράκης βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ:  
Κύριε Υπουργέ, όταν λείπατε είχα υποβάλει ένα ερώτημα προς εσάς και δεν πήρα απάντηση από τον κύριο υφυπουργό -καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία. Μας διαβεβαιώσατε το πρωί προς πολύ μεγάλη ικανοποίηση ημών, των  ενδιαφερομένων, ότι δεν θα απολυθεί κανένας από τους διαθεσίμους των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Είπα ότι επειδή τελειώνουν οι προκηρύξεις και αναμένεται κάποιοι εξ αυτών να μείνουν στο κενό –υπολογίζεται ότι δεν θα απορροφηθούν όλοι, θα είναι γύρω στους διακόσιους και μαζί με τους ογδόντα πέντε φτάνουν τα τριακόσια περίπου άτομα- θα πρέπει να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταστεί δυνατόν να επαναπροκηρυχθούν και να απορροφηθούν όλοι. Παρακάλεσα εάν μπορείτε να δεσμευτείτε ότι με το νομοσχέδιο που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα για τα Θρησκευτικά θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας να μην απολυθεί. Θα ήθελα να μου πείτε πώς τοποθετείστε επ’ αυτού.
Ευχαριστώ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ. Κουράκη θα ήθελα να πω το εξής: Είπα το πρωί –νομίζω ότι το κάλυψα, αλλά να το ξαναπώ- ότι είχε συμφωνηθεί από αυτούς που απελύθησαν από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα ΕΠΑΛ, με τις προκηρύξεις που θα γίνουν να δηλώσουν την προτίμησή τους και να πάρουν θέσεις, αλλά όπως εξελίσσεται αυτή η διαδικασία δημιουργεί προβλήματα και εμπλοκές. Δεν είναι σίγουρο ότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση. Ίσως χρειάζεται μία διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των προκηρύξεων. Κύριε συνάδελφε, αυτό το θέμα εμφανίζει μία τεχνική όψη που μου είναι πολλές φορές δύσκολο να την κατανοήσω. Μιλάω με τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς, αυτούς που είναι σε διαθεσιμότητα -είναι πολύ στενόχωρη η θέση μου- και ό,τι μου λένε μου φαίνεται σωστό. Μετά όμως όταν μιλάω με την υπηρεσία, που λέει άλλα πράγματα, και αυτά σωστά μου φαίνονται. Τους είπα ότι πρέπει επιτέλους να συνεδριάσουμε όλοι μαζί. Αυτό θα γίνει αυτήν την Παρασκευή το μεσημέρι για να δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο, σε συνεργασία και με Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με το ΑΣΕΠ, θα αποφύγουμε τα λάθη. Θεωρώ ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει εμάς και όχι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είμαστε το Υπουργείο που εποπτεύει τα θέματα των εκπαιδευτικών. Άρα, εάν γίνει κάποιο λάθος που θα καταλήξει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, εμείς θα φταίμε. Επομένως, για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αποφύγουμε τα λάθη, την Παρασκευή το μεσημέρι θα γίνει αυτή η συνάντηση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ