ΒΟΥΛΗ

Ο Αν. υπουργός Οικονομικών για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών αναπληρωτών, κατόχων Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων

Δημοσίευση: 26/05/2014
Σταϊκούρας
Alt Text: 
Σταϊκούρας
Title Text: 
Σταϊκούρας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 «To  προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου  διαφοροποιείται από το λοιπό προσωπικό(ΜΟΝΙΜΟΙ-ΙΔΑΧ) τόσο ως προς το γεγονός ότι προσλαμβάνεται να καλύψει απρόβλεπτες, παροδικές, επείγουσες ανάγκες όσο και ως προς τη διαφορετική μισθολογική εξέλιξη που το διέπει, δεδομένου ότι το εν λόγω προσωπικό δεν κατατάσσεται βαθμολογικά αλλά μόνο μισθολογικά και συνεπώς δεν ισχύουν γι” αυτό οι περιοριστικές διατάξεις του παραρτήματος V2. Ελλ. Ενότητα 2.6 του Ν.4046/2012».
Tα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών   Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από  ερώτηση   Βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά  με τις αμοιβές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών, ενώ υπογραμμίζεται:
Α. Με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο η αναγνώριση προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών εξαρτιόταν αποκλειστικά από την ημερομηνία ουσιαστικής κρίσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με χρονική πολλές φορές καθυστέρηση και δυσμενή οικονομική επίπτωση για τους υπαλλήλους.
Β.Με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  η αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου προϋπηρεσίας πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού των οικείων φορέων και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης, συνοδευόμενης από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, των οποίων δεν έχει κριθεί η συνάφεια των τίτλων αυτών από τα οικεία Υπηρεσιακά Συμβούλια, μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση οι τίτλοι αυτοί να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψή τους». 
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΦΩτό: Αρχείο eurokinissi

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ