Υπουργός: 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέχρι το 2021

"Σήμερα με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος"

08/11/2018

Άκουσε το άρθρο

Σε βάθος τριετίας, θα προσληφθούν, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, 15.000 εκπαιδευτικοί: 4.500 το 2019, 5.250 το 2010, 5.250 το 2021, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη σημερινή συζήτηση στη  Βουλή για τα αναδρομικά των  καθηγητών των ΑΕΙ.

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων», τόνισε ο υπουργός παιδείας και πρόσθεσε: «Βεβαίως, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα δημοσιεύματα ότι όλα αυτά είναι παροχολογία, ότι όλα αυτά δεν έχουν υλική βάση. Τα είπαν πριν τη δημοσίευση του Προϋπολογισμού, αλλά όταν είδαν ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπεται το κονδύλι, δεν εξέφρασαν ούτε ένα στοιχείο αυτοκριτικής».  

Για την επιστροφή των αναδρομικών στους καθηγητές των ΑΕΙ ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε τα εξής:

  • Σήμερα, λοιπόν, με την καταβολή των αναδρομικών στους καθηγητές του Πανεπιστημίου και καθηγητές των ΤΕΙ, όπως και στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μαζί και το εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό, λύνουμε μία αδικία από τις πολλές που έχει υποστεί αυτός ο τόπος και από τις πολλές που έχουν υποστεί οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες.
  • Το ίδιο  γίνεται και για τους ερευνητές και για τους ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες των ερευνητικών μας κέντρων.
  • Νομίζουμε πάλι ότι είναι ένα στέρεο βήμα προς την κανονικότητα, ένα στέρεο βήμα που θα μας βοηθήσει και στη συγκρότηση του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχουμε με τη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων και τις συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
  • Και είναι πραγματικά μία ακόμη, μικρή ενδεχομένως αλλά σημαντική ψηφίδα σε αυτό το νέο μωσαϊκό που απεικονίζει μία νέα πραγματικότητα και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ