Αναμόρφωση του σχολικού ωραρίου: Σε ποιους ανέθεσε ο υπ. Παιδείας να κάνουν τη μελέτη

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί

20/11/2018

Ενημερώθηκε: 20/11/2018, 21:23

Άκουσε το άρθρο

Επιστημονική Επιτροπή για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου , συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία - Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο,  ως Πρόεδρο, και

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ,

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 - Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας,

4. Αγάπιο Τερζίδη του Κωνσταντίνου, Παιδίατρο - Αντιπρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ,

5. Παύλο Χαραμή του Δημητρίου, Αντιπρόεδρο ΙΕΠ,

6. Μαρία Καφετζιδάκη του Αντωνίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60,

7. Ευγενία Κουράντου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ05,  ως μέλη.

Η Επιτροπή έχει ως έργο να μελετήσει τη δυνατότητα αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου και μπορεί να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπουργός: Στις 9 το πρωί θα ξεκινούν τα μαθήματα στα Λύκεια από του χρόνου

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί

 Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας χαριτολογώντας είπε προς τους μαθητές:«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

Ο υπουργός Παιδείας ήδη έχει διευκρινίσει:

Στα Δημοτικά δεν αλλάζει τίποτα: Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι για τα Δημοτικά είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από το σημερινό καθεστώς. Θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς και θα μπορούν τα συνεχίσουν να απασχολούνται τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Είμαστε σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες ως προς την μεταφορά των παιδιών, βεβαίως για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Επιστημονικές Μελέτες: Για το θέμα αυτό, όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα σχολεία πρέπει να  αρχίζουν αργότερα από ό,τι αρχίζουν. Τα παιδιά του Δημοτικού που θα πηγαίνουν νωρίτερα στο σχολείο γιατί οι γονείς εργάζονται, θα είναι με τους εκπαιδευτικούς και κάθε μέρα έχουν ένα πρόγραμμα. Τα παιδιά αυτά θα ξυπνάνε την ίδια ώρα που ξυπνάνε σήμερα.

Κανείς δεν είναι ριγμένος: Με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει προκύπτει ότι αυτά τα παιδιά είναι αρκετά λιγότερα από το πόσο θα ευεργετηθούν τα  περισσότερα. Άρα γι’ αυτά τα παιδιά δεν αλλάζει τίποτα, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειες θα ευεργετηθούν. Κανείς δεν είναι ριγμένος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ