Σήμερα οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες του “γάμου” ΑΣΠΑΙΤΕ- Παν. Δυτικής Αττικής

Την άλλη εβδομάδα το πόρισμα “εξπρές”

20/02/2019

Ενημερώθηκε: 20/02/2019, 07:02

Άκουσε το άρθρο

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε μια εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν, σήμερα στο υπουργείο Παιδείας οι Τριμελείς Επιτροπές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της ΑΣΠΑΙΤΕ, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ξεπεραστεί ένα μικρό “εμπόδιο” που  υπήρχε με την εξέλιξη του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ετσι, εκτιμάται ότι την άλλη εβδομάδα το πόρισμα θα είναι έτοιμο, προκειμένου το Σχέδιο να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο “σκούπα” που θα κατατεθεί προς ψήφιση, στη Βουλή , στα μέσα Μαρτίου.

Ενα από τα   κυρίαρχα του νέου αυτού “γάμου” στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  είναι η μεγάλη “προίκα” που διαθέτει η ΑΣΠΑΙΤΕ (Η ΑΣΠΑΙΤΕ στεγάζεται στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι, σε μία έκταση 200 περίπου στρεμμάτων), την οποία καλό βλεπαν οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι “μνηστήρες”, το Γεωπονικό, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στον Πρύτανη  και “κουμπάρου” του συνοικεσίου Κώστα Μουτζούρη ότι η “προίκα” αυτή θα μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα στη σύσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης:

Α. Η ΑΣΠΑΙΤΕ πρότεινε το Παιδαγωγικό Τμήμα   να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής με αντικείμενο πολιτική και παιδαγωγικής εκπαίδευσης.

Β. Το Παιδαγωγικό τμήμα να αναλάβει την εκπαίδευση και χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας σε όσους φοιτητές του ΠΑΔΑ το επιθυμούν. Η απόκτηση διδακτικής επάρκειας σημαίνει δυνατότητα διδασκαλίας στην εκπαίδευση (σ.σ. κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Κ. Μουτζούρης και στο ΕΜΠ ως Πρύτανης).

Γ. Συζητήθηκε η   συγχώνευση  των υπολοίπων τριών τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΔΑ.

Δ.  Συμφωνήθηκε εάν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, η ΑΣΠΑΙΤΕ να μη δεχθεί  φέτος εισακτέους.

Ε. Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί πόρισμα το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, προκειμένου το Σχέδιο του “γάμου” μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων να ενταχθεί στο “πολυνομοσχέδιο” που έρχεται εντός του Μάρτη.

Από το ΠΑΔΑ η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από :

1. Τον Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη

2. Το μέλος της Διοικούσας  Δ. Τσελέ, και

3. Τον Κοσμήτορα Π. Μαλατέστα.

Από την ΑΣΠΑΙΤΕ η τριμελής Επιτροπή, που αποτελείται  από τους  :

1. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

2. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

3. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ