«Ξαδέρφια» τα συστήματα «Αρβανιτόπουλου-Γαβρόγλου» για Λύκειο και εισαγωγή στα ΑΕΙ

Η πολύπαθη παιδεία απαιτεί συναίνεση

14/03/2019

Ενημερώθηκε: 14/03/2019, 21:58

Άκουσε το άρθρο

Με «ξαδέρφια» μοιάζουν τα δύο συστήματα Λυκείου και εισαγωγής στα ΑΕΙ,   της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του 2013 -2014 (  Αρβανιτόπουλος -Λοβέρδος) και του νυν υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου .

 Επειδή κρίσιμο και πολλαπλά ωφέλιμο θα ήταν να υπάρξει μία εθνική συνεννόηση και συναίνεση για την παιδεία, η οποία –δυστυχώς- δεν φαίνεται πιθανή, σκόπιμο είναι να δούμε συγκριτικά τις προτάσεις στις οποίες είχαν καταλήξει  οι υπουργοί   Κ. Αρβανιτόπουλος –Α.Λοβέρδος  σε σύγκριση με τις προτάσεις που κατέθεσε ο σημερινός υπουργός Κ. Γαβρόγλου.

Η σύγκριση αποκαλύπτει:

1.    μικρές διαφορές στα μαθήματα γενικής παιδείας

2.    μείωση του ωραρίου στο τελευταίο σχέδιο (2019)

3.    ίδιες (περίπου) ομάδες προσανατολισμού

4.    πιθανή διαφορά στην 4η ομάδα προσανατολισμού καθώς η πληροφορική και τα σχετικά τμήματα επιλέγεται σε σχέση με τη χημεία στη 2η ομάδα προσανατολισμού

5.    μικρή διαφορά στις ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα προσανατολισμού

6.    αντικατάσταση των λατινικών από την κοινωνιολογία στην ομάδα των Ανθρωπιστικών Σπουδών

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και διόλου αγεφύρωτες, ώστε να μην υπάρξει συναίνεση. Την αποτυχία συναίνεσης και συνεννόησης ποιος θα μας την εξηγήσει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ