Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο 225 άρθρων για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Ξεκινά άμεσα η συζήτηση στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Δημοσίευση: 15/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αύριο το πρωί, χωρίς να αποκλείεται και σήμερα εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναμένεται ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, να καταθέσει, προς ψήφιση , στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο  225 άρθρων για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Μόλις κατατεθεί οι πρόεδροι των Επιτροπών της Βουλής θα ορίσουν τις δύο ημέρες συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με το αρχικό προγραμματισμό η συζήτηση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής  θα γίνει τη Μεγάλη  Δευτέρα.

 Το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από 225 άρθρα και 367 σελίδες.

Το esos θα σας ενημερώσει άμεσα για όποια νεότερη εξέλιξη επί του πολυνομοσχεδίου.

Σχόλια (13)

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
15 Απρ 2019 09:28

Το σημαντικότερο νομοσχέδιο που σίγουρα δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα (όπως είναι τώρα τουλάχιστον) κυβέρνηση και δεν βγαίνει στη διαβούλευση. Όχι άλλη δημοκρατία.

 
Education a la carte
15 Απρ 2019 10:20

H διαβούλευση που είναι? δεν εξυπηρετεί τον πολιτικό χρόνο? Δημοκρατία των πολιτών a la carte και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
15 Απρ 2019 10:32

Να δούμε πότε θα μάθουμε τα εξεταζόμενα μαθήματα που θα γίνουν γραπτώς στο τέλος της σχολικής χρονιάς....Πότε ,αλήθεια, περιμένει το υπουργείο να τα ανακοινώσει ,...μετά το καλοκαίρι;Γιατί τέτοια ασυννενοησία,τόσο δύσκολο είναι πια να γνωρίζουμε τί θα γίνει;

 
Γονεας φοιτητη ΑΣΠΑΙΤΕ
15 Απρ 2019 10:34

Την ΑΣΠΑΙΤΕ την αφησατε εκτος τελικα? Αφου το παιδαγωγικο δεχτηκε εστω και την τελευταια στιγμη να γινει τμημα και οχι σχολη οπως ηθελε μεσα στο ΠΑΔΑ.Δεν προλαβενετε να βαλετε δυο παραγραφους για την ενταξη της σχολης? Εαν τελικα μεινει εκτος πολυνομοσχεδιου θα ειναι δραματικα τ αποτελεσματα.

 
Ανασκολοπιστές
15 Απρ 2019 14:41

Το ΦΕΚ 74/Α/19.05.2017 – Νόμος 4472/2017 (Μνημόνιο 4) είχε 164 άρθρα σε 112 σελίδες. Με το νομοσχέδιο των 225 άρθρων και 367 σελίδων ο υπουργός και η κυβέρνησή του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ της μνημειώδους πολιτικής τους. Αυτό σας έλειπε από την πολιτική σας μετά από 4 χρόνια? Να διαλύσετε τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ? Αντί να νομοθετήσετε για την κατάργηση της βίας και ανομίας (ναρκωτικά, Μολότωφ, παράνομη διακίνηση) που καταδυναστεύει τα παν/μια, πήγατε και τα διαλύσατε με ένα νομοσχέδιο που είναι αντίθετο σε κάθε αρχή Οργάνωσης και Διαχείρισης (οι φοιτητές κόβονται στις εξετάσεις αν παρουσιάσουν τέτοια (απο)-διοργανωτικά σχήματα). Θα περάσετε στην ιστορία κ. Γαβρόγλου (και η κυβέρνησή σας μαζί) ως: Γαβρόγλου, ο Ανασκολοπιστής της Παιδείας.

 
Καιροσκοπισμός
15 Απρ 2019 14:43

το μέρος του νομοσχεδίου που αφορά τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ με ΑΕΙ, είναι καρμπόν από ίδρυμα σε ίδρυμα (μόνον τα ονόματα τμημάτων και πόλεων αλλάζουν). Απόδειξη της προχειρότητας, και της ακατάσχετης ρουσφετολογίες προς τις τοπικές κοινωνίες, και τους δήθεν αναβαθμισμένους (με νομοσχέδιο εν μια νυκτί) ρόλους των εκπαιδευτικών και φοιτητών ΤΕΙ. Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη (και διεθνώς κείμενα) από εκπαίδευση, κατανοούν ότι διαλύονται τα πανεπιστήμια (=συγκέντρωση κρίσιμης μάζας επιστημόνων, ερευνητών, φοιτητών σε ένα μέρος, το πανεπιστήμιο), κατακερματίζοντας τα ρουσφετολογικά στις κατά τόπους κοινωνίες της κάθε περιφέρειας. Ο ορισμός της αποδιοργάνωσης, χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας των σχολών και τμημάτων, παράδειγμα κατακερματισμού και διάσπασης. Το μακρύτερο πολυ-ανοητο-σχέδιο των 225 άρθρων της ιστορίας, που διαλύει τα πανεπιστήμια για ψηφοθηρικούς λόγους!

 
Ρεκορ ρουσφετολογίας
15 Απρ 2019 15:01

Υπουργέ, καταθέσατε το νομοσχέδιο της απόλυτης ρουσφετολογίας, που οδηγεί στην διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στοχεύετε αποκλειστικά στην άγρα ψήφων από 17-χρονους (και τις οικογένειές τους) που θέλουν να γίνουν φοιτητές άνευ εξετάσεων, από διδάσκοντες και φοιτητές ΤΕΙ που αισθάνονται ότι αναβαθμίζονται τα χαρτιά τους (=τίτλοι) και από τις πόλεις της περιφέρειας όπου τους διανέμετε ως ρουσφέτια προς εκμετάλλευση! Ο όρος καιροσκοπισμός περιγράφει το σχέδιο κατακερματισμού των πανεπιστημίων που επανιδρύεται, δίχως καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας των νέων αλλά και των λειτουργούντων σχολών και τμημάτων. Καταθέτετε στη Βουλή ένα μνημείο προχειρότητας, 225 άρθρων ενώ συγχρόνως δηλώνεται τη "μεγάλη ανάγκη να ζήσω μια πιο κανονική ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου." Δεν έχει απομείνει κανένας αριστερός στην κυβέρνηση σας, να αντισταθεί σε αυτό το πολυ-ανόητο-σχεδιο?

 
ΣΤΕΦ ΔΜ
15 Απρ 2019 17:47

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦ ΚΟΖΑΝΗΣ

 
Τυθ
15 Απρ 2019 18:39

Δεν ξέτετε τι σας γίνεται από Δευτεροβάθμια εκπαίδευσξ.Ατάκτως ηρημένες αδυναρτησίες χωρίς να προσδιορίζονται τα εξεταζόμενα μαθήματα και πως εξετάχονται.Έλεος πια με σας!Δεν θέλουμε άλλο να μας σώσετε!

 
Εξεταστέα ύλη - Quantum Realm
15 Απρ 2019 18:43

Θα την ανακοινώσουμε μέχρι τις 10 Απρίλίου, σε -5 ημέρες.
Κανείς δεν είναι ριγμένος με τον αρνητικό χρόνο.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
15 Απρ 2019 18:46

Αν πάρετε ψήφο από απόφοιτο ή φοιτητή μαζί με τους γονείς του που στερήθηκαν τα πάντα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους να σφυρίξετε κλέφτικα.Το πτυχίο χωρίς επαγγελματκά δικαιώματα μαζί με την κατάργηση της σχολής θα το πληρώσετε στην κάλπη.

 
Τικ τακ
15 Απρ 2019 19:45

Το σημαντικοτερο νομοσχέδιο χωρίς καν να μπει διαβούλευση. Ξεπερασαν τον εαυτό τους. .... έρχεται όμως η ώρα της κάλπης. ..τικ τακ τικ τακ

 
TEI ΔΜ ΣΤΕΦ
15 Απρ 2019 21:37

@Tic tac Και για την ΣΤΕΦ Κοζάνης είχε γίνει διαβούλευση του νόμου και έγιναν αρκετές προτάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το τμήμα αλλά δεν εισακούστηκε καμία Οπότε εδώ επικρατεί το αποφασίζω και διαταζω

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ