Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ιδρύεται πανεπιστημιακό τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα

Δημοσίευση: 15/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα , θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από   Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη , μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου  στο γραφείο του  στο υπουργείο Παιδείας.
 
Σχετικά  η κ. Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση: "Η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος 4ετούς φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας στην Έδεσσα που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος δίνει πίσω στην Έδεσσα και στον Νομό Πέλλας αυτό που στερήθηκαν το 2013 με το καταστροφικό σχέδιο "Αθηνά" του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γ. Αρβανιτόπουλου και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά και τον αρχαιολογικό πλούτο της Πέλλας, της Έδεσσας, της Βεργίνας και του Δίου.

Η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος 4ετούς φοίτησης στην Έδεσσα μαζί με τα λοιπά προγράμματα διετούς φοίτησης που θα ιδρυθούν σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία επίσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα αποτελέσει μια συστάδα πανεπιστημιακών σχολών που ξαναβάζει την Έδεσσα και το Νομό Πέλλας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας".

Η κ. Τζάκρη ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γ. Στάμου και όλους τους Πανεπιστημιακούς του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τους οποίους συναντήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και διαβουλεύτηκε μαζί τους για την υποστήριξη που της παρείχαν στην ίδρυση του νέου πανεπιστημιακού τμήματος στην Έδεσσα.

Σχόλια (17)

 
Συγχωνεύσεις τει και πανεπιστημίων
15 Απρ 2019 21:49

Δεν χρειαζεται να δημιουργηθει τμημα μουσειολογιας. Θα μπορουσε το τμημα βιβλιοθηκονομιας και συστηματων πληροφορισης του τει Θεσσαλονικης να μετεξελιχθει σε τμημα αρχειονομιας, βιβλιοθηκονομιας και μουσειολογιας του διεθνους πανεπιστημιου Ελλαδος. Τετοιο τμημα υπαρχει και στο ιονιο πανεπιστημιο.

 
Μύριες βαθιές και πονηριές και στύχασες ο νους του κατεβάζει
15 Απρ 2019 21:58

Πολύπαθη ανώτατη εκπαίδευση.....

 
ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ
15 Απρ 2019 22:10

ΕΝΑ ΑΚΌΜΗ ΤΜΗΜΑ. ΤΟ ΕΑΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
15 Απρ 2019 23:29

Δώστε τμήματα μήπως και φτιάξουν οι δημοσκοπήσεις. Ποιος πληρώνει όμως ?

 
νεα ψευδοτμήματα
16 Απρ 2019 04:40

Aν αυτό δεν ειναι κομματική εκμετάλλευση της εποχης της 10 ετίας του 80 τότε τι είναι? να σας πω λοιπον μας προετοιμάζουν για μια σειρα από θεωρητικά τμήματα που απλώς τα τάζουμε που θα παράξουν και αλλους ανέργους για να ικανοποιησουμε τα σουβλατζιδικα της τοπικης κοινωνιας...

 
μουσειολογια
16 Απρ 2019 07:50

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης.
Έτσι υποβαθμίζονται άμεσα τα Πανεπιστήμια παράγοντας και άλλους ανέργους.
Και κάνει το σχέδιο Αθηνά να φαίνεται ουσιαστικό μπροστά σε αυτές τις προχειρότητες. Ας αφήσουμε τα Τμήματα σε κάθε πόλη και χωριό!
Οι κοινωνίες αλλάζουν, τα Πανεπιστήμια για να είναι πραγματικά Πανεπιστήμια θέλουν ουσιαστικές υποδομές, σύνδεση με την αγορά εργασίας, πρακτική άσκηση. Όχι στα Τμήματα της δεκαετίας του 80!

 
MIK
16 Απρ 2019 08:19

Τίποτα για τη Νάουσα; Κάτι απλό;

 
TΗΝΕΡΟΣ
16 Απρ 2019 09:35

Έλεος πια με τη σύγχυση και ταύτιση του γνωστικού αντικειμένου της Μουσειολογίας με τη Βιβλιοθηκονομία και την Αρχειονομία. Το Museum Studies είναι ένας τομέας αναπτυσσόμενος σε προπτυχιακό επίπεδο σε πολλά κράτη και η Ελλάδα είναι ακόμα πίσω. Φτάνει πια η ανάλωση ίδιων γνωστικό αντικειμένων κάθε 100 χλμ σε διαφορετικά ιδρύματα.

 
Σχολή Υδροβιοτόπων στην Κερκίνη
16 Απρ 2019 09:45

Η Κερκίνη έχει έναν από τους καλύτερους υδροβιοτόπους στην Ευρώπη.Χρειάζεται μια σχολή μελέτης υδροβιοτήτων των πτηνών και των ψαριών του σε συνδυασμό με τον τουρισμό.

 
Και Διασυνοριακή σχολή στα Άνω Πορόια
16 Απρ 2019 10:00

μα την ονομασία το "Τριεθνές", επειδή είναι στα σύνορα Ελλάδας,Σκοπίων ,Βουλγαρίας με σκοπό την μελέτη των αλληλοεπιδράσεων μεταξύ των συνοριακών κατοίκων των χωριών.Και για να μην υπάρχουν μεροληψίες και αντιδράσεις να έχει παράρτημα και στα Κάτω Πορόια.

 
THOMAS
16 Απρ 2019 10:45

Η Μουσειολογία είναι σε κατεύθυνση Μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν τον έχουν ενημερώσει τον Υπουργό, κάποια Τμήματα ΤΕΙ γι αυτό το λόγο δεν τα έκλεισαν , επειδή λένε ότι ήταν κατευθύνσεις κυρίων σε Μεταπτυχιακό επίπεδο,

 
Ενημέρωση
16 Απρ 2019 11:22

Από το 2007 (μπήκαν οι πρώτοι φοιτητές) υπήρχε το τμήμα "Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Σχεδιασμού Εκθέσεων ΤΕΙ Πάτρας (Πύργος). Το 2013 με το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ αυτό το τμήμα συγχωνεύθηκε με το τμήμα "Πληροφορικής & ΜΜΕ" του ΤΕΙ Πατρών (Πύργος) και δημιουργήθηκε το τμήμα "Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων" ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πύργος), στο οποίο υφίσταται η κατεύθυνση "Μουσειολογία" (σκέτο).

Επίσης, με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, δημιουργήθηκε και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα) το αυτό τμήμα με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το οποίο, επίσης, έχει την κατεύθυνση (νέα, τότε) "Μουσειολογίας".

 
Και η ΣΤΕΦ Κοζάνης στην Ελλάδα ανήκει
16 Απρ 2019 11:25

Υπουργέ.Κλείνετε την ΣΤΕΦ Κοζάνης και ανοίγετε σχολή στην Έδεσσα.Κλείνετε μια ,ανοίγετε άλλη.Ισοζύγιο ψήφων εφαρμόζετε;
Οι ψήφοι που θα χάσετε από την ΣΤΕΦ Κοζάνης είναι πολύ περισσότερες από αυτές που θα και αν κερδίσετε από την Έδεσσα.

 
Άλλο ένα τμήμα
16 Απρ 2019 13:58

Άλλο ένα θνησιγενές Τμήμα για την εκπαίδευση ανέργων .....

 
μουσειολογια
16 Απρ 2019 14:26

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης.
Έτσι υποβαθμίζονται άμεσα τα Πανεπιστήμια παράγοντας και άλλους ανέργους.
Και κάνει το σχέδιο Αθηνά να φαίνεται ουσιαστικό μπροστά σε αυτές τις προχειρότητες. Ας αφήσουμε τα Τμήματα σε κάθε πόλη και χωριό!
Οι κοινωνίες αλλάζουν, τα Πανεπιστήμια για να είναι πραγματικά Πανεπιστήμια θέλουν ουσιαστικές υποδομές, σύνδεση με την αγορά εργασίας, πρακτική άσκηση. Όχι στα Τμήματα της δεκαετίας του 80!

 
κουβαρντάς
17 Απρ 2019 17:25

Και γιατί μόνο τμήμα μουσειολογίας κυρία Τζάκρη μας; Και τμήμα αρχαιολογίας και τμήμα φιλολογίας και τμήμα συναδέλφωσης των λαών και τμήμα προσφυγικών ροών και εθνομπλόκων. Τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα;

 
Εκπαιδευτικός
23 Απρ 2019 12:43

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσής μας! "Λεφτά υπάρχουν" λοιπόν; Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα σπαταλάει στην ίδρυση νέων τμημάτων στην περιφέρεια, με σκοπό ξεκάθαρα την ψηφοθηρία, χωρίς ίχνος εκπαιδευτικού σχεδιασμού; Ή τα πληρώνει ο ελληνικός λαός που μαστίζεται από την κρίση; Ο υπουργός Παιδείας οφείλει να παραιτηθεί.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ