“Τελεσίγραφο” Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Πελοποννήσου: Η δέχεστε το νομοσχέδιο ή η συγχώνευση με το ΤΕΙ δεν προχωρά

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής, μετά από αυτή την μη αναμενόμενη εξέλιξη, συγκαλεί για αύριο Τρίτη έκτακτη Σύγκλητο

15/04/2019

Ενημερώθηκε: 15/04/2019, 17:36

Άκουσε το άρθρο

Η δέχεστε το Σχέδιο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Πελοποννήσου ως έχει, με μια μικρή βελτίωση στην Πληροφορική να γίνει πενταετής Σχολή,  ή η συγχώνευση με το  ΤΕΙ δεν προχωρά.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τις οποίες είχε σήμερα  συνάντηση στο γραφείο του.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής, μετά από αυτή την μη αναμενόμενη εξέλιξη, συγκαλεί για αύριο Τρίτη έκτακτη Σύγκλητο.

Ωστόσο η Σύγκλητος με την  απόφαση που έλαβε σήμερα, πριν τη συνάντηση την Πρυτανικών Αρχών με τον υπουργό, απέρριπτε   την  ενσωμάτωση  της ΣΤΕ  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου .

Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας,  την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του υπουργείου παιδείας, για τη διερεύνηση των μορφών συνεργασίας, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα η Σύγκλητος απαιτεί:

Α. Την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου  τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών  δικαιωμάτων των φοιτητών .

Β. Τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Γ. Τη διάθεση των προτεινόμενων , από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ