Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δεν έγινε η Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας

Δημοσίευση: 16/05/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 16 Μαίου, Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προς τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

Μάλιστα  χθες ο υπουργός Παιδείας είχε υπογράψει και απόφαση ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρεία για την μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση της προγραμματισμένης για σήμερα Συνέντευξης Τύπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (60)

 
Αγανακτησμενος
15 Μάιος 2019 18:00

Αγαπητό esos ας κάνει επιτέλους Κάποιος από εσάς ένα ερώτημα για ΤΗΝ Ασπαιτε !!!!!Γιατί δεν την έβαλε στο νομοσχέδιο ενώ υπήρχε συμφωνία με το ΠΑΔΑ!!!!Μόνο μη δεχτητε απάντηση του τύπου δεν προλάβαινε! !!!!!τόσα σχόλια έχετε δεχτεί για αυτό ΤΟ θέμα! !!!!οφείλει να απαντήσει!!!,οφείλει να δωσει απαντηση στους φοιτητές και τις οικογένειες τους γιατί αυτή η αδικία?????περιμένουμε με αγωνία και απάντηση και αποκατασταση της αδικιας!!!!!

 
εξέλιξη ΕΕΠ/ΕΔιπ
15 Μάιος 2019 18:07

παρακαλώ να υποβάλλετε ένα ερώτημα για την εξέλιξή μας σε θέσεις λεκτόρων

 
Συνέντευξη τύπου.
15 Μάιος 2019 18:20

Επειδή ο Υπουργός δεν θα είναι υποψήφιος και επειδή ξέρει ότι είναι απερχόμενος φαντάζομαι ότι θα ξαναπεί ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει διορισμούς και λοιπές πομφόλυγες.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
15 Μάιος 2019 18:33

Να μας πει τι σκοπεύει να κάνει με τα πτυχία των αποφοίτων ΤΕΙ! Έχει λάβει πλήθος επιστολών από τους συλλόγους των αποφοίτων των ΤΕΙ! Δεν μπορεί να τους απαξιώνει κατά τρόπο προκλητικό και να μην αναφέρει λέξη! Αυτό είναι δημοκρατία? Άλλωστε υπάρχει δέσμευση από πλευράς του από τις 17/04 ότι θα λύσει το θέμα, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων μετά από ερώτηση του κ. Κέλλα!

 
Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
15 Μάιος 2019 18:51

Με την ΑΣΠΑΙΤΕ τι θα γίνει; Θα μείνει το μονο ΤΕΙ;

 
ΣΤΕΦ
15 Μάιος 2019 19:21

Για την ΣΤΕΦ Κοζάνης και την κατάργηση της και τους φοιτητές της θα μας πείτε τι θα κάνουμε τώρα ; Ευχαριστούμε που δείξατε τέτοια κατάφωρη αδικία κύριε Υπουργέ

 
Πτυχιούχος
15 Μάιος 2019 19:26

Ελπίζουμε Υπουργέ να μιλήσεις επιτέλους για τους πτυχιούχους και να δώσεις λύση .
Πιστεύουμε κύριε Υπουργε ότι την αδικία την έχετε αντιληφθεί και θα θα πράξετε τα δέοντα.
Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν από εσάς, μην τους απογοητεύσετε .

 
Καμιά ισοτίμηση
15 Μάιος 2019 20:36

Τα πτυχία των ΤΕΙ είναι απολύτως ισότιμα. Δεν χρειάζεται καμιά ισοτίμηση. Όσοι κάνουν λόγο για αντιστοίχιση υποβαθμίζουν τα ΤΕΙ και τις σπουδές σε αυτά. Τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δίνουν αντίστοιχα πτυχία.

 
Απόφοιτη ΤΕΙ Πειραιώς
15 Μάιος 2019 20:48

Κ. Υπουργέ εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχοι αναμένουμε ανακοίνωση για την λύση του ζητήματος της ισοτίμησης και αντιστοίχισης των πτυχίων μας με τα νέα πτυχία του ΠΑΔΑ!

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ TEI MSc
15 Μάιος 2019 21:58

Πρέπει να ρωτήσετε τον υπουργό για τους αποφοίτους μετα το 2001 με μάστερ να αντιστοιχηθούν άμεσα με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία. Θα πρέπει να καταργηθεί η δίακριση ΠΕ/ΤΕ στο δημόσιο για τους εν λόγω αποφοίτους.
Δεχόμαστε να παρακολουθήσουμε 4-5 επιπλέον μαθήματα, ΟΧΙ όμως κατατακτήριες.

 
Ερωτήματα εντός της λιστας
15 Μάιος 2019 22:01

Esos,
Σε εμπιστεύομαι οπότε ρωτα:
1. Εξεταστεα ύλη πότε;
2. Νέο μηχανογραφικό πότε;
3. Πληροφορική εκτός του συναφούς πεδίου της γιατί;

 
Απόφοιτος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ TT ΜSc
15 Μάιος 2019 23:32

Παρακαλούμε πολύ ως esos να θέσετε το θέμα των πτυχιούχων των ΤΕΙ με την σημείωση ότι δεν αφορά μόνο τους μηχανικούς το θέμα .Όσες φορές έχει αναφερθεί ο υπουργός μιλάει για ΕΔ και για συντεχνίες κλπ. Τα ΤΕΙ έχουν και άλλες ειδικότητες χωρίς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί που τα προγράμματα σπουδών ήταν 4ετη οι μονάδες 240 ects και επί της ουσίας άλλαξε μονάχα ο τίτλος ΤΕ σε ΠΕ
.Παράδειγμα η ΣΔΟ , οι φυσικοθεραπευτες κλπ.
Ευχαριστώ

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ
16 Μάιος 2019 00:00

Δεδομένου ότι ο Υπουργός είχε αναφέρει πρόσφατα σε συνέντευξη που έδωσε ότι οι προ και μετά 2001 απόφοιτοι είναι απολύτως ισάξιοι ακαδημαϊκά και επαγγελματικά σας παρακαλώ να ρωτήσετε αν θα υπάρξουν διαδικασίες ισοτίμησης .
Το essos γνωρίζει καλύτερα από όλους την αγωνία των χιλιάδων αποφοίτων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Προεκλογική συνέντευξη υπουργέ;
16 Μάιος 2019 01:34

Αποχωρείτε υπουργέ.Συνέντευξη τύπου δέκα μέρες πριν τις εκλογές;Τί παραπάνω θα πείτε από ότι λέγατε από το 2015 μέχρι τώρσ;Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.Όσο και να μην το πιστεύετε τελειώσατε.Καλή και παραγωγική αντιπολίτευση και βέβαια συγκυβέρνηση με την ΝΔ.Για αυτό να είστε στην συνέντευξη ήπιος με τον Μητσοτάκη και μελλοντικό σας συνκυβερνήτη.Και αυτός με όλους τους αριστερούς που μαζεψε στο κόμμα του δεν διαφέρει από εσάς.Σύντροφοι είστε.Προσοχή λοιπόν.Μην πετροβολείτε τον σύντροφο σσς.

 
Νηφάλιος
16 Μάιος 2019 01:57

@Αγανακτησμενος15 Μάιος 2019 18:00
Σε ποιά "συμφωνία με το ΠΑΔΑ" αναφέρεσαι; Από όσο γνωρίζω καμία τέτοια συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί. Ισα - ισα που το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει δημοσιοποιήσει απόφασή του για πρόταση συγχώνευσης με άλλο Ιδρυμα (Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή Πάντειο, αν θυμάμαι καλά) καί όχι το ΠΑΔΑ. Φαινεται ότι δεν διάβασες πρόσφατη δήλωση του Υπουργού ότι με τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, λυτρώθηκαν από την κομματική διαπλοκή στην οποία τα είχε εμπλέξει η αντιπολίτευση. Η ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί υπόδειγμα Ιδρύματος με 60χρονη πορεία, που έμεινε μακριά από κάθε είδους κομματική διαπλοκή κι έτσι δεν έχει λόγο εξυγίανσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ επιμένεις ντε και καλά να την εμπλέξεις τώρα με τα πρώην "διαπλεκόμενα" ΤΕΙ;

esos ας κάνει επιτέλους Κάποιος από εσάς ένα ερώτημα για ΤΗΝ Ασπαιτε !!!!!Γιατί δεν την έβαλε στο νομοσχέδιο ενώ υπήρχε συμφωνία με το ΠΑΔΑ!!!!Μόνο μη δεχτητε απάντηση του τύπου δεν προλάβαινε! !!!!!τόσα σχόλια έχετε δεχτεί για αυτό ΤΟ θέμα! !!!!οφείλει να απαντήσει!!!,οφείλει να δωσει απαντηση στους φοιτητές και τις οικογένειες τους γιατί αυτή η αδικία?????περιμένουμε με αγωνία και απάντηση και αποκατασταση της αδικιας!!!!!

 
Tassos
16 Μάιος 2019 05:55

Κύριε Υπουργέ,
Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ μετά το 2001, με δικιά σας αναφορά,στο 1ο σχέδιο νόμου για το Διεθνές Πανεπιστήμιο, είχατε πει πως κακώς είναι ΤΕ εφόσον τα ΤΕΙ έγιναν ανώτατα. Περιμένουνε πρόταση για τις διαδικασίες
ισοτίμησης.

 
Τάσος , Μεταπτυχιακός φοιτητής
16 Μάιος 2019 07:28

Κύριε Υπουργέ,
αναμένουμε εδώ και περίπου έναν μήνα την "πρόταση" σας για τους αποφοίτους των ΤΕΙ.
Βάλτε ένα τέλος σε αυτόν τον βραχνά και το άγχος που μας έχει προκαλέσει όλους αυτούς τους μήνες η απαξίωση που έχει προκληθει σε βάρος μας.
Σας ζητούμε να βάλετε ένα τέλος στο μεγάλο πρόβλημα με τους αποφοίτους.
Ζητούμε το αυτονόητο , διαδικασίες ισοτίμησης.
Είτε βάσει, προσόντων, προϋπηρεσίας, είτε να δώσουμε κάποια επιπλέον μαθήματα που θα ορίσει η κάθε Σχολή , πράξτε το αυτονόητο και συμπεριλάβετε στην σημερινή σας συνέντευξη μια αναφορά προς εμάς όλους τους αποφοίτους.

Είχατε αναφέρει στο πρώτο νομοσχέδιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο ότι ο διαχωρισμός "ΠΕ-ΤΕ" δεν θα έπρεπε να υφίσταται μετά το 2001 εφόσον τα ΤΕΙ εισήλθαν στην ανώτατη Εκπαίδευση.
Πράξτε το και προτείνετε νομοθετική ρύθμιση επί αυτού και επί της ισοτίμησης των παλιών αποφοίτων.

Σας προτείνω να δώσετε την ευχέρεια στο κάθε τμήμα ξεχωριστά να ορίσει τις διαδικασίες ισοτίμησης των αποφοίτων του. Αυτή είναι η μια περίπτωση. άλλη είναι,

1) Στα τμήματα που παρέμειναν τετραετή ή έγιναν πενταετή οι απόφοιτοι αν έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικο να ισοτιμούνται απευθείας άνευ άλλων διαδικασιών

2) Στα τμήματα που παρέμειναν τετραετή οι απόφοιτοι χωρίς μεταπτυχιακό ή διδακτορικό με το πτυχίο τους μόνο αν έχουν προϋπηρεσία στο αντικείμενο σπουδών (που θα εξετάζεται απ'την σχολή ) να ισοτιμούνται και αν δεν έχουν προϋπηρεσία ή δεν αναγνωρίζει το τμήμα την προϋπηρεσία , να ορίζει η σχολή τα μαθήματα που θα δώσουν για να πάρουν το πανεπιστημιακό πτυχίο.

3) Στα τμήματα που από τετραετή έγιναν πενταετή οι απόφοιτοι χωρίς μεταπτυχιακό και διδακτορικό να εισέρχονται άνευ κατατακτηρίων και άλλων διαδικασιών, στο 9ο εξάμηνο σπουδών και εφόσον περάσουν με επιτυχία τα μαθήματα να λαμβάνουν το νέο 5ετές πτυχίο.

 
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
16 Μάιος 2019 07:32

Αγαπητό esos παρακαλούμε κάνετε του ερώτηση, σχετικά με το πότε θα καταθέσει πρόταση για τους απόφοιτους των ΤΕΙ;
Είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα επιτέλους ας μπει ένα τέλος.!
Τόσοι απόφοιτοι ΤΕΙ φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν τους αναγνωρίζει η ίδια τους η Χώρα!

 
ΤΕΙ ΚΡΉΤΗΣ
16 Μάιος 2019 07:36

Να ερωτηθεί ο Υπουργός τι θα γίνει με την ισοτίμηση των πτυχίων των αποφοίτων! Περιμένουμε να λύσει το θέμα χωρίς κατατακτήριες και άλλες παράλογες απαιτήσεις!

 
Γιάννης
16 Μάιος 2019 08:06

Κάνω θερμή έκκληση στους δημοσιογράφους του esos να στριμώξετε τον υπουργό σχετικά με το θέμα των αποφοίτων. Είστε οι μόνοι δημοσιογράφοι που γνωρίζετε πολύ καλύτερα το θέμα σε σχέση με άλλους συναδέλφους σας οι οποίοι ακούνε ΤΕΙ και νομίζουν ότι είναι κάποιου είδους μεταλυκειακής ανώτερης εκπαίδευσης .
Κύριοι και κυρίες του esos, μην αφήσετε τον υπουργό να τη βγάλει λάδι. Εκθέστε τον ακαδημαικό ρατσισμό του επάνω σε 400000 ανθρώπους.

 
Πτυχιούχος ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
16 Μάιος 2019 08:23

Ρωτήστε τον κ. Γαβρόγλου τι θα κάνει με τα πτυχία μας! Θέλουμε ισοτίμηση και αντιστοίχιση με τα νέα πτυχία του ΠΑΔΑ! Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό! Ο Σύλλογος Αποφοίτων του έχει καταθέσει από τις 13/03/2019 αίτηση στην οποία ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση! Περιμένουμε με αγωνία!

 
Άμεση λύση για τους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ τον Ιούνιο
16 Μάιος 2019 08:24

Παρακαλούμε να υποβάλετε ερώτημα εάν αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί το άρθρο, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Υπουργός και ο κ. Φίλης στη Βουλή τον Απρίλιο, που θα δίνει τη δυνατότητα της εξέλιξης στους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ που έχουν τα προσόντα του λέκτορα του νόμου του 1982. Σας ευχαριστούμε

 
Θύμιος
16 Μάιος 2019 08:49

Να θυμηθεί να απαντήσει και στις ερωτήσεις των βουλευτών που συστηματικά αγνοεί λόγω φόρτου εργασίας.

 
Συμβασιούχοι ΑΕΙ
16 Μάιος 2019 08:56

Θα ήταν καλό να μας πει ο υπουργός τα μέτρα που θα πάρει -αμεσα-για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων στα ΑΕΙ. Δεν πάει άλλο η εργασιακή ομηρία! Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται 10 και 15 χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

 
Ανέστης Θεοδώρου
16 Μάιος 2019 09:00

Θα μας ενημερώσει επιτέλους ο Υπουργός τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη ... ή θα το αφήσει για μετά τις εκλογές? Ας τον ρωτήσει κάποιος.... .

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π
16 Μάιος 2019 09:31

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ!!!

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π
16 Μάιος 2019 09:38

ESOS ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ... ΑΦΟΡΑ 100.000 ΜΑΘΗΤΕΣ...

 
Σταθης
16 Μάιος 2019 09:42

Την υλη των Πανελλαδικων για τους μαθητες που θα δωσουν του χρονου ποτε θα την ανακοινωσει;
Ειναι αδικια για αυτα τα παιδια να μην γνωριζουν ακομη σε ποια υλη θα εξετασθουν. Ολοι οι αλλοι μαθητες, ολα τα προηγουμενα, αλλα και τα επομενα χρονια, γνωριζουν απο την αρχη της Β Λυκειου σε ποια υλη θα εξετασθουν...

 
THOMAS
16 Μάιος 2019 09:59

@ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ TEI MSc
Τα πτυχία των ΤΕΙ είναι ισότιμα, γιατί να πάρεις μαθήματα επιπλέον ;
Την κατάργηση του ΠΕ, ΤΕ θέλουμε, και την αντιστοίχηση

 
αποψη
16 Μάιος 2019 10:02

Κε Υπουργέ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΑΤΕΙ (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών) θα υπάρξει ρύθμιση?
Ευχαριστώ!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ