Τον αριθμό εισακτέων για τα ΑΕΙ, αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι

Πέρσι ο αριθμός υποψηφίων ανακοινώθηκε στις 28 Μαρτίου

22/05/2019

Ενημερώθηκε: 22/05/2019, 11:17

Άκουσε το άρθρο

Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καθώς και εκπαιδευτικοί περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση από το  υπουργείο Παιδείας, του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα και ανά Πανεπιστήμιο.

Το γεγονός της καθυστέρησης ( σ.σ. πέρσι ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων στις 28 Μαρτίου), ήδη αρκετοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να το συνδέσουν με τις εκλογές της Κυριακής, να γίνουν δηλαδή οι ανακοινώσεις σήμερα ή αύριο Πέμπτη,  ως προεκλογικό “πυροτέχνημα” της Κυβέρνησης, λόγω της μικρής αύξησης του αριθμού εισακτέων, σε σχέση με πέρσι.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει, καθώς η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες γίνεται επεξεργασία των στοιχείων, λόγω του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, μετά τη συγχώνευση όλων των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, με εξαίρεση την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα τον αριθμό εισακτέων,μόλις παραλάβει τους πίνακες από το υπουργείο Παιδείας.

Πέρσι  ο αριθμός των εισακτέων ανήλθε  στις 74.692  (από 70.726 πρόπερσι., το 2017) , δηλαδή σε σχέση με το 2017 οι θέσεις ήταν    κατά 3.966 περισσότερες.

Ο αριθμός εισακτέων πέρσι  έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα (Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, Ψυχολογίας, Γεωπονία ς, Χημείας κλπ) αυξήθηκε κατά 12,5%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ