Νέα προγράμματα σπουδών για το Γυμνάσιο και Λύκειο και επιμόρφωση για 30.000 εκπαιδευτικούς από ΙΕΠ και όχι από ΕΑ

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ προέδρου ΙΕΠ

24/05/2019

Άκουσε το άρθρο

Δύο μεγάλα επιμορφωτικά προγράμματα για  την επιμόρφωση τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικών (σε πρώτη φάση), ετοιμάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (σ.σ. θα γίνουν από το ΙΕΠ και όχι από το νέο Ινστιτούτο του ΕΑΠ) .

Ο Πρόεδρος του  ΙΕΠ Γ. Κουζέλης στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ Νικηφόρο Κωνσταντίνου και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, παρουσία του Αντιπροέδρου Π. Χαραμή,ανέφερε ότι  πρόθεση της πολιτείας είναι να διαμορφωθούν σύντομα νέα προγράμματα σπουδών και υλικά, σε μια  προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού όσων χρησιμοποιούνται σήμερα.

Πέρα του ζητήματος των αξιών που πρέπει να υπηρετούν (ισότητα, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη κ.λπ.), τόνισε, αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν με συνοπτικό τρόπο τις αναγκαίες γνώσεις,  να εξασφαλίζουν τη συνέχεια από τάξη σε τάξη και να απαντούν με σύγχρονο τρόπο στις ανάγκες της νέας γενιάς για σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση.

Ως προς την επιμόρφωση, ο κ. Κουζέλης, επισήμανε ότι προωθούνται δύο μεγάλα επιμορφωτικά προγράμματα που προβλέπουν την επιμόρφωση τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικών (σε πρώτη φάση).

Στο συγκεκριμένο σημείο ο Πρόεδρος και οι  εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να εξασφαλιστεί ανάλογο επιμορφωτικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου.

Κοινή υπήρξε η βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ