Να "ξεκλειδώσουν" ΤΩΡΑ οι πίνακες αναπληρωτών

13/08/2019

Άκουσε το άρθρο

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή

Σιγή ιχθύος τηρεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τους πίνακες και τις προσλήψεις αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως όλα δείχνουν, και τα νέα παπαγαλάκια διαρρέουν, καθυστερεί σκόπιμα τις όποιες αποφάσεις της, με στόχο να περάσει η 23η Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη σύνταξη νέων πινάκων-και να προχωρήσει ύστερα σε προσλήψεις αναπληρωτών από τους περσινούς πίνακες, όπως προβλέπει ο νόμος Γαβρόγλου.

Πρόκειται ουσιαστικά για νέο κλείδωμα πινάκων, αφού έτσι για 24.000 αναπληρωτές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα υπολογισθεί η φετινή προϋπηρεσία!!!

Πέρα όμως από αυτό, με το κλείδωμα των πινάκων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση όσοι αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά, ούτε και όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, πέρυσι δεν έκαναν αίτηση!

Είναι προφανές ότι ο τέως Υπουργός Παιδείας γνώριζε πολύ καλά ότι με τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ δεν επρόκειτο να καταρτισθούν νέοι πίνακες για φέτος, για αυτό και ψήφισε την απαράδεκτη ρύθμιση για προσλήψεις με  τους περσινούς πίνακες.

Αυτό αποτελεί πρωτοτυπία στα χρονικά της εκπαίδευσης, αφού ουδέποτε έχει ξανασυμβεί!

Η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας αντί να χρονοτριβεί-όπως κάνει ένα μήνα τώρα-οφείλει:

•    Να ανοίξει το σύστημα ΤΩΡΑ.

•    Να προσμετρήσει τη φετινή προϋπηρεσία των αναπληρωτών και να δώσει τη δυνατότητα νέων αιτήσεων σε όσους δεν έχουν υποβάλλει.

Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.

Το να ανοίξει σύντομα το σύστημα και να γίνουν αιτήσεις προτίμησης περιοχών  με περσινούς πίνακες είναι μεσοβέζικες λύσεις, λογικές που εξυπηρετούν το Υπουργείο και καθόλου της αρχές του δικαίου που φυσικά με βρίσκουν αντίθετο.

Ώς Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκαιο και την ισονομία,  τιμώντας τους αγώνες που έδωσε ο Κλάδος μας και πάνω στο θέμα αυτό τα προηγούμενα χρόνια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ