Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος Σ. Ζαχαράκη για τη λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων

Δημοσίευση: 10/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Η δυνατότητα υπολογισμού κατά τη με αρ. 113434/Δ1/14.8.2013 Υ.Α. (ΑΔΑ: ΒΛΩ09-ΡΝ5) του δίωρου (2ώρου) στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία (Π.&Π.Σ.), θα ισχύσει και για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς συντελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλών απαιτήσεων στα Π.&Π.Σ. και υφίσταται ο σκοπός λειτουργίας τους, με ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των πιλοτικών εφαρμογών, της παραγωγής διδακτικού υλικού, της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρακτικών κ.α.

B. Η οργάνωση των Ομίλων και όλων των δράσεων των Π.&Π.Σ. θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (8)

 
Απαράδεκτος
11 Σεπ 2019 01:06

Συγγνώμη για την αγανάκτηση, αλλά στα υπόλοιπα σχολεία
τι κάνουμε; Μπρίκια κολλάμε;
Να μας δώσουν τουλάχιστον το διδακτικό υλικό που έχουν παράξει!!!

 
Εγκύκλιος για Πειραματικά.
11 Σεπ 2019 09:16

Μας δουλεύετε; 'Οταν εκπαιδευτικοί γίνονται λάστιχο ανάμεσα σε δύο, τρία ή τέσσερα σχολεία ή τρέχουν την ίδια μέρα να συμπληρώσουν τις δύο ώρες που τους λείπουν κάποιοι απολαμβάνουν ειδικών ρυθμίσεων. Στα υπόλοιπα σχολεία δεν πραγματοποιούνται δραστηριότητες και δεν υπάρχει δημιουργικότητα; Γιατί δεν δημοσιοποιείται το διδακτικό υλικό και όλες οι παραπάνω αναφερόμενες δράσεις; Να διδαχθούν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Κι ας μην έχουν τις ίδιες συνθήκες εργασίας!!!

 
να τα ξαναπούμε
11 Σεπ 2019 10:41

όμιλοι, δραστηριότητες κλπ να μπουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο διδακτικό ωράριο. πειραματικά μόνο δίπλα σε πανεπιστήμια, το ανεκτό επίπεδο (υποδομών , επιμορφώσεων κλπ κλπ) για όλους και κάποια πρότυπα μόνο για ιστορικούς λόγους. όχι σχολεία για την ελίτ, σχολεία φιλανδίας = τα ίδια βασικά - σε επαρκές για τις ανάγκες αλλά πολύ καλό επίπεδο- για όλους. απλά πράγματα , ουσιαστικά πέρα από φληναφήματα.

 
teacher
11 Σεπ 2019 10:53

Δεν ειναι καμία ειδική ρυθμιση. Ο νόμος πλαίσιο των Πειραματικών προυποθέτει να πραγματοποιούνται όμιλοι Αριστείας. Κατά τα άλλα οι υποχρεώσεις είναι οι ίδιες για όλους.

 
Πρότυπα όλα τα σχολεία
11 Σεπ 2019 11:04

Να καθιερωθεί απογευματινή ζώνη στο 30% των Γυμνασίων και Λυκείων, να έχουν όλοι οι μαθητές την ευκαιρία να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους.

Δικαιολογημένος ο προβληματισμός για μια ρύθμιση που ευνοεί μόνο μια ελάχιστη μερίδα εκπαιδευτικών, μάλιστα χωρίς κεντρική παρουσίαση του παραγόμενου υλικού επιμόρφωσης.

 
@ teacher
11 Σεπ 2019 13:09

Ο νόμος πλαίσιο των Πειραματικών προϋποθέτει ομίλους αριστείας. Δηλαδή για τουλάχιστον μια πενταετία πραγματοποιούνται όμιλοι μέσα στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και καλλιεργούν τη δημιουργικότητα λίγων μαθητών. Το παραγόμενο, όμως, υλικό δεν διαχέεται σε όλα τα σχολεία σε όλους τους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν υπάρχει αντίστοιχο ευνοϊκό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων τους.

 
ασεπίτης
11 Σεπ 2019 14:14

@teacher
πετάς τη μπάλα στην εξέδρα....δάσκαλε!!!!
Δεν μιλάμε για τους ομίλους (αν και άσε με να έχω ενστάσεις και επί αυτού....και αν θες μπορώ να σου δώσω και στοιχεία και αριθμούς) μιλάμε για το 2ωρο μείωσης του ωραρίου. Πέρυσι έκανε συνέδριο η ΔΕΠΠΣ για διάχυση καλών πρακτικών (παρουσίαση δράσεων που δικαιολογούν τη χρήση της μείωσης του ωραρίου) όποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να βρει τα πρακτικά ώστε να κρίνει αν δικαιολογείται το μειωμένο ωράριο.

 
@ασεπίτης
11 Σεπ 2019 18:46

...όχι όχι, όχι στην εξέδρα.
Δεν υφίσταται με την κείμενη νομοθεσία μείωση ωραρίου. Η πάλαι ποτέ μείωση ωραρίου, το επίδομα και άλλα πολλά ξεχάστηκαν ή καταργήθηκαν. Η υφυπουργός μιλάει για τις δράσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν και που με το ασφυκτικό ωράριο δεν γίνεται να υπάρξουν. Μείωση ωραρίου χωρίς αντικείμενο δεν νοείται και αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο είναι αυθαίρετος.
Φιλικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean