Το «ξέσπασμα» της απελθούσας Διοίκησης του ΕΑΠ: Κοσμήτορες, η παραθεσμική εξουσία του Πανεπιστημίου

"Οι «4» ως μέλη της Δ.Ε. θα παραμείνουν στη μνήμη μας για τον αναχρονισμό της ακαδημαϊκής τους γνώσης ως προς το επίδικο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για τη διαρκή επιδίωξη περαιτέρω αμοιβών και για τις εξωθεσμικές «εξυπηρετήσεις»".

17/09/2019

Ενημερώθηκε: 17/09/2019, 20:36

Άκουσε το άρθρο

Εν πρώτοις να ευχηθούμε στον πρόεδρο Οδυσσέα Ζώρα και σε όλα τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καλή επιτυχία για περαιτέρω ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Οφείλουμε μια απάντηση στην ανακοίνωση των ΄4΄, των τριών κοσμητόρων και του εκπροσώπου των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ. Στα πανεπιστημιακά χρονικά δεν υπάρχει ανάλογο, τέσσερα μέλη μιας Διοίκησης να συγκροτούν ένα παραθεσμικό όργανο, το οποίο υπογράφει ανακοινώσεις, καταγγέλλει δημόσια, απευθύνεται με θράσος σε μονοπρόσωπους και συλλογικούς θεσμούς.

Μας μέμφονται για συστηματική απαξίωσή τους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι με δική μας πρόταση συμμετέχουν στη Διοικούσα Επιτροπή ως τακτικά μέλη.

Επί των ημερών μας εξελίχθηκαν, εκλέχθηκαν, διορίστηκαν 30 στα 40 μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ.

Τους αρμόζει το «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

Επανέρχονται στην πρόταση του τ. προέδρου για συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

Το μέλλον πολύ σύντομα θα καταδείξει, ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για το μέλλον του ΕΑΠ και ποιοι για τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.

Επαίρονται για τον αποσυντονισμό των διοικητικών υπηρεσιών. Τους αποδίδουμε ευθέως την ευθύνη  της σταθερής υπονόμευσης που κατάφεραν στο Ίδρυμα με τη συνέργεια ταλαίπωρων στελεχών του ΕΑΠ. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για την παρεμπόδιση πρόσληψης ΙΔΑΧ υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Μας προσάπτουν κακοδιαχείριση, όταν επιβαρυνθήκαμε με τη μισθοδοσία 200 υπαλλήλων που ανέρχεται σε 4,5 εκατομ. ευρώ ετησίως, όταν επιστρέψαμε 2 εκατομ. ως μη διατεθέντα από το ΕΣΠΑ 2007-13, όταν καταβάλαμε στην εφορία 2 εκατομ., από παρελθοντικές υποχρεώσεις. Αυτά και μόνο τα ποσά αντιστοιχούν σε ανελαστικές δαπάνες της τριετίας 2016-2018 ύψους 17,5 εκατομ. ευρώ.

Ομιλούν για στρατηγική ανάπτυξη, αυτοί που αδιαφόρησαν επί χρόνια για την επικαιροποίηση και ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, ακόμη και για την παροχή παιδαγωγικής επάρκειας στους φοιτητές.

Για την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά καταφέραμε την εγγραφή πάνω από 11.000 νέων φοιτητών στο ΕΑΠ. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η πολιτική του ακαδημαϊκού εκσυγχρονισμού, της εξωστρέφειας και της προβολής που σταθερά επιλέξαμε. Ας μας υποδείξουν με ποιες ενέργειες συνέβαλαν οι ίδιοι, όταν ακόμη και για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών αμείβονταν ισότιμα με τα εξωτερικά μέλη.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για τα νέα προγράμματα σπουδών που δημιουργήσαμε, την οικονομική διαχείριση, τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών και ηλεκτρονικών συστημάτων, την κοινωνική μας πολιτική που ήταν σταθερά υπέρ του φοιτητή, τον εκδοτικό οίκο που ιδρύσαμε, τα παραρτήματα που λειτουργήσαμε. Για το ότι επιβάλαμε καθεστώς ισονομίας και δικαιοσύνης στις αποφάσεις μας. Οι «4» ως μέλη της Δ.Ε. θα παραμείνουν στη μνήμη μας για τον αναχρονισμό της ακαδημαϊκής τους γνώσης ως προς το επίδικο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για τη διαρκή επιδίωξη περαιτέρω αμοιβών και για τις εξωθεσμικές «εξυπηρετήσεις».

Κύριοι Κοσμήτορες και Εκπρόσωπε των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ η συμπεριφορά σας ως φεουδάρχες, δεν συνάδει με την έννοια του ακαδημαϊκού δασκάλου. Εμείς υπηρετήσαμε το ΕΑΠ με όραμα και έμπνευση, αφιερώνοντας όλον μας τον χρόνο και όλη μας την ενέργεια για όσο διάστημα υπήρξαμε μέλη της Διοίκησής του. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα μας και τους κόπους μας, διαδίδοντας ψεύδη.

Β. Καρδάσης, Παν. Κρήτης
Ά. Ρούσσου, Παν. Πατρών
Ν. Βαφέας, Παν. Κρήτης
Χ. Κροντηράς, Παν. Πατρών
Γ. Διβάρης, Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης
Γ. Παπαθεοδώρου, Παν. Πατρών
Μ. Χατζηγιάννη, ΕΚΚΕ
Θ. Γκιούρας, Παν. Κρήτης
Η. Κολοβός, Παν. Κρήτης
Θ. Νουτσόπουλος, Παν. Κρήτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ