Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Καθυστέρηση στην αξιολόγηση και μετατροπή της προσωποπαγούς θέσης καθηγητών Α' βαθμίδος σε τακτική του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (Δι.Πα.Ε)

Δημοσίευση: 17/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμοι Υπουργέ κ. Κεραμέως και Υφυπουργέ  κ. Διγαλάκη,

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση/στασιμότητα/αδράνεια/πάγωμα τουλάχιστον τριών μηνών στην αξιολόγηση προσωποπαγούς θέσης καθηγητών Α'  βαθμίδος σε τακτική στο Δι.Πα.Ε

Αριθμός καθηγητών του Δι.Πα.Ε έχει υποβάλλει το φάκελό του εμπρόθεσμα πριν μήνες για την αξιολόγησή τους, καθώς επίσης και επιτροπή καθηγητών έχει συσταθεί από διάφορα Πανεπιστήμια (με ΦΕΚ). Παρ' ολα αυτά τίποτα δεν κινείται, ουδείς λόγος γίνεται, όλα είναι παγωμένα, σε αντίθεση με άλλα Πανεπιστήμια.

Παρακαλώ πολύ  να επιληφθείτε του θέματός μας  για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η αμερόληπτη εφαρμογή του νόμου, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις που δημιουργούν Πανεπιστήμια και καθηγητές δύο ταχυτήτων.

Με εκτίμηση,
Καθηγητής Πασχάλης Κ. Γκότσης
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Πρώην  Scientist at NASA Glenn Research Center
       Aerospace Division
       Cleveland, Ohio, USA.
 

Σχόλια (6)

 
ΔΕΠ ΔιΠαΕ
17 Σεπ 2019 17:00

Δίκιο έχει ο κ. Γκότσης, και πρέπει η κυρία Υπουργός να επέμβει άμεσα για το θέμα αυτό!

 
Προσωποπαγής Καθηγητής (!!!)
17 Σεπ 2019 17:06

Η «προσωρινή» Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο διορισμένος από τον κ. Γαβρόγλου Πρόεδρός της, δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία κρίσης των πρωτοβάθμιων καθηγητών του ΔιΠαΕ από προσωποπαγείς σε τακτικούς!
Ούτε η μετατροπή των θέσεων των ΔΕΠ των υπόλοιπων βαθμίδων (Αναπληρωτές, Επίκουροι, Λέκτορες) από προσωπιπαγείς σε τακτικούς έχει προχωρήσει!!
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...
Η ηγεσία του Υπουργείου (κ.κ. Υπουργέ και Υφυπουργέ) ας κάνει κάτι...

 
Καθηγητές σε ομηρεία
17 Σεπ 2019 17:13

Κυρία Κεραμέως, κύριε Διγκαλάκη, σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος.
400 μέλη ΔΕΠ του Διεθνούς Πανεπιστημίου βρισκόμαστε σε διαρκή ομηρεία από την διορισμένη (από την προηγούμενη κυβέρνηση) Διοικούσα Επιτροπή. Ως πότε;

 
@ Προσωποπαγής Καθηγητής
17 Σεπ 2019 17:26

@ Προσωποπαγής Καθηγητής:
Ποιά «προσωρινή» Διοικούσα Επιτροπή; Αυτή που ορίσθηκε από τον κ. Γαβρόγλου με 4ετή (!!!!!!!) θητεία; Που ακούστηκε να διορίζεται «προσωρινή» Διοικούσα Επιτροπή με θητεία, και μάλιστα πολυετή (!!!!), και μάλιστα σε πανεπιστήμιο απόλυτα αυτοδύναμο με πάνω από 400 μέλη ΔΕΠ;;
Που ακούστηκε να αριθμεί μια «προσωρινή» Διοικούσα Επιτροπή 25 (!!!!!!) μέλη;;;;
Απίστευτα πράγματα...
Κυρία Υπουργέ, η μη μετατροπή των προσωποπαγών μελών ΔΕΠ σε τακτικά (κατόπιν κρίσης, όπως προβλέπει ο Ν4610) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αν και ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας της 25μούς «προσωρινής» Διοικούσας Επιτροπής. Το πανεπιστήμιο αυτό για να λειτουργήσει ομαλά θα πρέπει να διοικηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα από ολιγομελή Διοικούσα Επιτροπή, με συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων σε αυτήν (π.χ. εν ενεργεία Κοσμητόρων του πανεπιστημίου ή/και πρώην Πρυτάνεων) και σε σύντομο διάστημα να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη εξλεγμένης Πρυτανικής Αρχής!

 
giorgos
17 Σεπ 2019 20:23

για να λειτουργησει σωστα το ΔΙΠΑΕ πρεπει να διασπαστει. Σερρες-Καβαλα ενα πανεπιστημιο και Σίνδος-ΔΙΠΑΕ (παλαιο)-ΠΑΜΑΚ ενα πανεπιστημιο με εδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μια πολη ανω του 1 εκατομυρίου ατομων, πρωτευουσα των Βαλκανίων διακαιούται να έχει δυο πνεπιστήμια που θα λειτουργρουν σωστα.

 
Αριστέα
18 Σεπ 2019 08:40

Το ΔΙΠΑΕ προχωρά ταχύτατα και όλα τα προβλήματα θα πάρουν τη σειρά τους για να λυθούν μέσα σε ένα πλαίσιο νομιμότητας και δεοντολογίας. Κάθε βιασύνη κινδυνεύει να οδηγήσει στην αυθαιρεσία και την έλλειψη δεοντολογίας. Λίγη υπομονή!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.