Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Master επτά τμημάτων του Παν. Δυτ. Αττικής- Στο υπ. Παιδείας ο φάκελος

Ανάλογο αίτημα θα κατατεθεί και από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για επτά τμήματα
Δημοσίευση: 18/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ο φάκελος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά)για την χορήγηση  Ιntegrated master από επτά  τμήματα του Ιδρύματος, μετά την επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, ενώ αντίστοιχος φάκελος θα κατατεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για επτά τμήματα (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης-Κ. Μακεδονίας-Αν Μακεδονίας Θράκης).

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είναι να προχωρήσει η διαδικασία βάσει του ισχύοντος νόμου και με γνωμοδότηση από την νομοθετικά αναβαθμισμένη ΑΔΙΠ.

Πρόκειται για τα εξής τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος μετατρέπονται σε πενταετή:

 •         Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
 •         Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής
 •         Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
 •         Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
 •         Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
 •         Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
 •         Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών
 •         Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Τα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος είναι τα εξής:

 • Μηχανολόγων Μηχανικών,
 •  Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής,
 •  Πολιτικών Μηχανικών,
 •  Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών,
 •  Μηχανικών Περιβάλλοντος, στ) Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και
 •  Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών.

Το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πενταετή έχουν γίνει επίσης και τα τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού:

 •  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,
 •  Ηλεκτρονικών Μηχανικών και
 • Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών

 

Σχόλια (54)

 
Εισακτέος
18 Σεπ 2019 08:36

Με τα τμήματα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τι γίνεται; Γιατί ακόμα το Υπουργείο δεν έχει εγκρίνει τα 5ετή προγράμματα σπουδών; Όλα τα άλλα τμήματα σχολών Μηχανικών έγιναν 5ετη με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια κοινωνική αδικία και να έχουν εξαπατηθεί οι εισακτέοι.

 
γιαννης
18 Σεπ 2019 09:35

Εύγε ,μια πολύ καλή κίνηση. Το ΠαΔΑ με δεδομένη την υπεροχή του σε διδακτικό προσωπικό τις άρτιες εγκαταστασεις και τα πολλά εργαστήρια του ,βάζει πλώρη για δεύτερη πολυτεχνική σχολή της χώρας. Εύχομαι να μην πέσουν φιτιλιές από τις ανάλογες σχόλες της επαρχίας. Περιμένω να δω σύντομα τα ίδια για τις σχόλες του ΕλΜεΠα και του ΠαΠελ Πάτρας.

 
Ανιση μεταχείρηση φοιτητών ΤΕΙ??
18 Σεπ 2019 10:43

Η απόλυτη ΑΔΙΚΙΑ για τους Ηλεκτρολόγους και Μηχανολογους του Πρώην ΤΕΙ Στερεας( Χαλκιδας) δεν έχει τέλος. Οχι μόνο συγχωνεύτηκαν από το ΕΚΠΑ (ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ) του εν λόγω Πανεπιστημίου, αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης οι σπουδές τους ως ΤΕΙ στις (31/8/2024), ενώ οι αντίστοιχες Σχολές Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ( ΠΡΏΗΝ ΤΕΙ) καθώς και οι αντίστοιχες Σχολές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο (ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ) ζητούν να τους χορηγηθεί INTEGRATED MASTER. Γιατί αυτή η άνιση μεταχείρηση?????

 
Άλλη μία πρωτοτυπία
18 Σεπ 2019 10:43

Χορήγηση Master σε απόφοιτους λυκείου με βαθμό 5/20. Οι μαθητές που έγραψαν 15-19 και πέρασαν στο ΕΚΠΑ είναι postdoc;

 
@αλλη μία πρωτοτυπία....
18 Σεπ 2019 11:07

Από τη στιγμή που πέρασαν οι υποψήφιοι στη σχολή της επιλογής τους δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο έγραψαν και τι απολυτήριο έχουν. Όλοι ξεκινάνε από την ίδια γραμμή , όποιος διαβάσει θα πάει μπροστά και ίσως περάσει και τους αποφοίτους λυκείου του 19,9. Όταν αποφοιτήσουν δεν θα ρωτήσουν κανέναν τι απολυτήριο είχες αλλά τι πτυχίο έχεις.

 
@Άλλη μία πρωτοτυπία
18 Σεπ 2019 11:10

Αντί να "πετάμε" την κάθε προσωπική μας άποψη χωρίς δεύτερη σκέψη,
καλό θα ήταν να κάνουνε μια βόλτα στις εγκαταστάσεις του νέου Πανεπιστημίου και να δούμε το διδακτικό προσωπικό / προγράμματα σπουδών κτλ.. έχοντας υπόψη την κατάφορη αδικία εις βάρος του ιδρύματος τόσα χρόνια (μη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών, ισχνή χρηματοδότηση σε σχέση με υπόλοιπα ιδρύματα του πανεπιστημιακού τότε τομέα κ.α.)...
Το δε σχολιό σας ως προς το βαθμό του λυκείου είναι αστείο καθώς τμήματα του πρώην ΤΕΙ ήταν στο 17 και 18 και σίγουρα όχι στο 5...
Πάντως σύμφωνα με την άποψή σας οι φετινοί απόφοιτοι με 7 που μπήκαν στην ισπανική φιλολογία πρέπει να γυρίσουν στο Δημοτικό, σωστά?
Δεν πειράζει, καλά να'στε να μας κάνετε να γελάμε

 
Στράτος
18 Σεπ 2019 11:14

Tα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ. Τώρα ζητούν το πτυχίο που θα δίνουν να μετράει και για master. Το χειρότερο; Η Κεραμέως υλοποιεί όσα σχεδιάσε ο Γαβρόγλου! Τί, όχι;

 
Αρθούρος
18 Σεπ 2019 11:22

Προς εισακτέος:Και φυσικά πρέπει να γίνει κάτι με σας,γιατί Τεχνολογικός Τομέας,στην Ανώτατη Εκπαίδευση (που λέει η Ν.Δ.),είστε μόνον εσείς και τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Κανονικά πρέπει να περάσει λίγος χρόνος,να οργανωθείτε όπως το ΠΑΔΑ,κι έπειτα να προσπαθήσει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να σας αναβαθμίσει.Αλλά δύο Πολυτεχνεία στην ίδια πόλη αποκλείεται.Δεν είδατε τί έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,στη Χαλκίδα(Ψαχνά) και στην Κοζάνη.Όχι μόνο δεν επέτρεψαν ομοειδή τμήματα να λειτουργούν σε γειτονικές πόλεις,αλλά ούτε και στους ήδη φοιτητές αυτών σχολών ΣΤΕ να συνεχίσουν σε τμήματα πολυτεχνικών σχολών.Δε βλέπεις τί διαμαρτυρία σηκώθηκε σε Χαλκίδα και Κοζάνη σε άλλες συνάφειες;
Από την άλλη,ίσως και η νέα κυβέρνηση να θελήσει να σας διατηρήσει εσάς και την ΑΣΠΑΙΤΕ γιά ψηφοθηρικούς λόγους,να εκμεταλλεύεται δηλαδή τους παλιούς απόφοιτους ΤΕΙ γιά την ισοτίμηση,που είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Δηλαδή να λειτουργήσετε παρέα με την ΑΣΠΑΙΤΕ εσείς και όχι το ΠΑΔΑ,ως δούρειοι ίπποι.Ψήφοι είναι αυτοί και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια έκανε με τις συγχωνεύσεις.

 
Άλλος ένας συνειδητά ανημέρωτος...
18 Σεπ 2019 11:46

@ Άλλη μία πρωτοτυπία, μάλλον δεν είστε ενήμερος των βάσεων. Για να σας βοηθήσω με 5-6/20 εύκολα σπουδάζει κάποιος Ιταλική ή Γαλλική φιλολογία αλλά και Μηχανικός Ορυκτών Πόρων !
Αυτό και αν είναι πρωτοτυπία ε!

 
ΟΧΙ ΟΧι
18 Σεπ 2019 12:13

@Stratos, πάμε πάλι (ξανά και ξανά...) από την αρχή! Τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ, ΔΕΝ έγιναν. Έγιναν όμως Πανεπιστήμια ώστε να μπορούν να υλοποιούν τρίτο κύκλο σπουδών, εκτός από τα μεταπτυχιακά που είχαν για σχεδόν 20 χρόνια!!

 
@Eισακτέος
18 Σεπ 2019 12:30

Το ΠΑΠΕΛ δεν προχώρησε καν στην κατάρτιση προγραμμάτων πενταετών σπουδών στην ώρα τους!! Οι μόνοι που δεν το έκαναν!! Ποιος τους φταίει;

Αναφορικά με το integrated master, το ΠΑΔΑ κατέθεσε την απαραίτητη τεκμηρίωση πριν το τέλος Ιουλίου και ο κ. Υφυπουργός την έχει αποστείλει εδώ και πολλές ημέρες στην ΑΔΙΠ. Μάλιστα ακούγεται ότι η ΑΔΙΠ τις μελέτησε, έκανε βελτιωτικές προτάσεις και η διαδικασία προχωρά.

Ας μη συγκρίνουμε τη Σχολή Μηχανικών του ΠΑΔΑ με τις σχολές που δημιουργήθηκααν αργότερα, καθώς τα μεγέθη σε μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, καθώς και σε δραστηριότητες είναι συντριπτικά υπέρ του ΠΑΔΑ. Το πολύ μεγάλο πλήθος των μελών ΔΕΠ με εκτεταμένη βεντάλια γνωστικών αντικειμένων επέτρεψε την κατάρτιση εξαιρετικών προγραμμάτων σπουδών, σε όλες τις πτυχές του αντικειμένου του κάθε τμήματος και - κυρίως - στην ύπαρξη εύλογης και ισχυρής επιχειρηματολογίας για την υλοποίηση πραγματικών πολυτεχνικών σπουδών.

Μην ξεχνάτε ότι μόνο το ΠΑΔΑ (και λίγο το ΕΛΜΕΠΑ) προχώρησε σε ουσιαστικές συγχωνεύσεις και στη δημιουργία ισχυρότατων τμημάτων. Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο μόνο το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε συγχώνευση, οι υπόλοιποι απλώς μετονομάστηκαν. Δείτε το δυναμικό των διαφόρων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ και θα καταλάβετε τι εννοώ.

 
jimdenin
18 Σεπ 2019 13:01

Κάτι που γράφτηκε για τον αριθμό μαθημάτων των ΤΕΙ.

Όταν τα ΤΕΙ ήταν 3,5 έτη σπουδών, 6 εξάμηνα μαθήματα και το τελευταίο πτυχιακή και πρακτική, είχαν 42 μαθήματα προς παρακολούθηση, δηλαδή 7 μαθήματα ανά εξάμηνο.

Όταν τα ΤΕΙ ανέβηκαν στα 4 έτη σπουδών, ναι μεν είχαν το επιπλέον όγδοο εξάμηνο, αλλά από ότι φαίνεται μειώθηκε κατά 1 ο αριθμός των μαθημάτων ανά εξάμηνο πηγαίνοντας στα έξι.

Ουσιαστικά διαφορά δεν υπήρχε. Απλά εκεί που θεωρητικά ο σπουδαστής των ΤΕΙ έβγαζε την οποία σχολή στα 3.5 έτη, με το νέο καθεστώς την έβγαζε στα 4 έτη, χωρίς στην ουσία πραγματικό όφελος. Το αποτέλεσμα ηταν 42 μαθήματα με πτυχιακή και πρακτική και στις δύο περιπτώσεις.

 
Άκης
18 Σεπ 2019 13:15

Με τις επιτροπές για τα επαγγελματικά δικαιώματα έχουμε καμία εξέλιξη;

 
Ασπαιτε τι κάνει???
18 Σεπ 2019 13:15

Γιατί η Ασπαιτε να μείνει ΤΕΙ? ??Και πότε θα δοθεί λύση και για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά???Και γιατί οι φοιτητές δεν ξεσηκώνονται????????

 
MASTER
18 Σεπ 2019 14:19

Επιτέλους εγινε πράξη! Με κάθε επισημότητα πλέον μιλάμε για την δευτερη Πολυτεχνική Σχολή στην Αττική. Πληρούσε όλες τις προυποθεσεις ώστε να γίνει αυτο το εγχείρημα. Μια απο αυτες και ίσως η βασικότερη, ηταν τα 5ετη προγράμματα σπουδων, τα οποια ειναι ιδια με τον υπολοιπων Πολυτεχνικων Σχολων της χωρας

 
Η εικόνα των μελων ΔΕΠ ενός Τμήματος
18 Σεπ 2019 14:37

Επειδή πολλά γράφονται για ισχυρά και μη ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα (εντελώς αυθαίρετα), ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστωθεί αυτό με έναν, κατά τεκμήριο, αντικειμενικό τρόπο, είναι το κάθε τμήμα να δημοσιοποιήσει το μέσο scopus h-index και το μέσο αριθμό ετεροαναφορών των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, καθώς επίσης και τον αριθμό των δημοσιεύσεων των μελών ΔΕΠ του Τμήματος που έγιναν σε περιοδικά που είναι στο 5% των καλύτερων περιοδικών του κόσμου, στο γνωστικό αντικείμενο που κατατάσσονται. Αυτά είναι που λαμβάνονται υπόψη στα υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακά τμήματα.

 
Sk
18 Σεπ 2019 15:04

Γνωριζει κανεις σε τι φαση βρισκεται η διαδικασια για την αντιστοιχια με τις πολυτεχνικες σχολες?

 
ΔΕΠ ΠΑΠΕΛ
18 Σεπ 2019 15:14

Λάθος; Σωστό; Ότι κάνουν οι κυβερνήσεις έχει συνέπειες στους φοιτητές κυρίως και έπειτα σε εμάς. Αξιότιμο υπουργείο, σε αυτά τα παιδιά που δήλωσαν το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πλέον), που η σχολή έχει δημοσιεύσει 5ετές πρόγραμμα σπουδών, τι θα πείτε; Ναι, υπό έγκριση, σωστά. Αλλά στα παιδιά και τους γονείς, το «υπό έγκριση» σημαίνει «θα εγκριθεί». Δυστυχώς αν δεν είχατε σιγουριά, έπρεπε να πείτε «υπό αξιολόγηση». Κανένας δεν το είπε, κανένας δεν νοιάστηκε. Ήρθαν φοιτητές και ανέβηκε και η βάση επειδή το Τμήμα θα αναβαθμιζόταν. Αυτή την στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βγει εκτός εαυτού, καθώς είναι στον αέρα. «Να νοικιάσω σπίτι; Να εγγραφώ; Να δώσω πάλι εξετάσεις; Στην σχολή μου έγγραφε αυτά τα μαθήματα, την διάλεξα, γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί δεν έχω δικαίωμα μετεγγραφής; Τι είναι αυτό το ΤΕΕ που δεν δίνει δικαιώματα; Γιατί η σχολή δεν έγινε Πανεπιστήμιο; Γιατί δεν άφηναν τα ΤΕΙ όπως είναι αφού αυτό κάνουν τώρα;;;» ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ μερικές από ερωτήσεις φοιτητών και γονέων το τελευταίο 15ήμερο. Σε δικαστικές διαδικασίες με τους φοιτητές, ως εκπαιδευτικός, θα είμαι με το μέρος τους, για αυτές ακριβώς τις ερωτήσεις. Μελος ΔΕΠ ΠΑΠΕΛ

 
Λάθος
18 Σεπ 2019 15:30

@Στράτος. Τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ από το 2001. Ψάξτε το λίγο να καθαρίσει το μυαλό σας από την προπαγάνδα

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
18 Σεπ 2019 16:04

Άλλη μια κατάφωρη αδικία όπως και με την ΣΤΕΦ Χαλκίδας όχι μόνο δεν δώσανε την ευκαιρία στους φοιτητές τους να συνεχίσουν τις σπουδές στα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα καταργήσανε κιόλας!!!!
Αλήθεια γιατί όλες η πρώην σχολές μηχανικών ΤΕΙ γίνανε πανεπιστήμια και τώρα να αποδίδουν και MASTER.
Μα επιτέλους σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει ισότητα μόνο άνιση μεταχείρηση με ποιο δικαίωμα !!!!
Μα να μην υπάρχει καθόλου αντίδραση από αυτά τα δύο ιδρύματα.
Μήπως θα πρέπει επιτέλους να μάθει ο κόσμος και το Υπουργείο για αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ!!!

 
ΠΑΝΟΣ
18 Σεπ 2019 16:58

@Η εικόνα των μελων ΔΕΠ ενός Τμήματος

Αγαπητέ, θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο. Δεν είναι δίκαιη αυτή η σύγκριση μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. 20-30 χρόνια τα ΤΕΙ δεν είχαν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, οι οποίοι κατά τεκμήριο βγάζουν τις δημοσιεύσεις. Οταν τώρα ένα μέλος ΔΕΠ Πανεπιστημίου έχει 2-10 μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς και βγάζουν δημοσιεύσεις, το αντίστοιχο μέλος ΕΠ ΤΕΙ είναι μόνο του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, το μέλος ΕΠ ΤΕΙ βγάζει 1-2 εργασίες το χρόνο, ενώ το μέλος ΔΕΠ μπορεί να έχει και διψήφιο αριθμό. Για αυτό το λόγο και υπάρχουν μέλη ΔΕΠ που έχουν τριψήφιο αριθμό εργασιών, κάτι που φυσικά δεν αντανακλά προσωπική τους εργασία. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Το ΠΑΔΑ έχει παραγωγή δημοσιεύσεων πολύ πιο πάνω και με μεγαλύτερο h-index από άλλα πανεπιστήμια, και μάλιστα, χωρίς διδακτορικούς φοιτητές (στην αρχή του). Άρα, ορισμένα τμήματα ΤΕΙ, παρά τον ερευνητικό αποκλεισμό, είναι πολύ καλύτερα από πολλά τμήματα Πανεπιστημίων. Επιπλέον, υπάρχουν μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ (πρώην) με αστρονομικά h-index. Ας μην κρίνουμε άδικα και κυρίως οριζόντια. Φυσικά και υπάρχουν τμήματα πρώην ΤΕΙ που δεν είναι αποδεκτά, αλλά τέτοια τμήματα υπάρχουν και αλλού. Ας δούμε τα νέα τμήματα μετά από 5-8 χρόνια που θα έχουν και εκείνα υποψήφιους διδάκτορες και τα κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια. Μπορείτε να δείτε ότι το ΠΑΔΑ για παράδειγμα, έχει μεγαλύτερο μέσο όρο πρόσβασης από τουλάχιστον 4 άλλα ελληνικά πανεπιστήμια (σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο esos), αλλά σε αυτά δεν γίνεται κριτική...

 
@Sk
18 Σεπ 2019 17:17

Δεν έχουν συσταθεί επιτροπές. Αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα integrated master, ώστε η ΑΔΙΠ να έχει βοηθήσει στο ξεσκαρτάρισμα.

 
@(@sk)
18 Σεπ 2019 19:13

Άρα, να φανταστώ ότι χρειάζεται σίγουρα ακόμη ένας χρόνος.

 
Έννομο συμφέρον
18 Σεπ 2019 20:17

Άρθρο 66 νέο πολυνομοσχέδιο.

 
master
18 Σεπ 2019 20:18

@(@sk) ναι φιλε μου...αλλα 10 χρονια σιγουρα

 
Φοιτητής ΠΑΔΑ
18 Σεπ 2019 20:46

Αναμένουμε αναρτήσεις χρηστών που ανακοίνωσαν εκ των έσω λίγες ημέρες πριν για την μετονομασία , γιατί δεν πρόκειται περί μετατροπής , Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ άνιση μεταχειριση
18 Σεπ 2019 20:54

Διαβάζω όλα τα παραπάνω...βλέπω Ναι τις αδικίες...μα και αυτο που κάνανε στη Σχολή αυτή τι άλλο από άνιση μεταχείριση δεν είναι???Και να σκεφτειτε φοιτητες της ασπαιτε με τα μόρια που είχαν έμπαιναν άνετα στα πρώην ΤΕΙ Πειραιά! !και τωρα μένει ΤΟ μοναδικό ΤΕΙ και ΤΟ χειρότερο καμία εξήγηση καμία κίνηση από κανένα καμία αντίδραση ούτε καν από τους φοιτητές! !!!!!!!Γιατί?

 
Σμινθεύς
18 Σεπ 2019 21:07

Καλά γελάτε εσείς.
Η μετονομασία του ΠΑΔΑ σε ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ αχνοφαίνεται στον ορίζοντα (πίσω απο τον Τσάρο).

Πεντε χρόνια σπουδών, 300 ECTS, Integrated Master... πιο πολύ για Πολυτεχνείο μοιάζει παρά για Εφαρμοσμένων. Είδατε που όλα είχαν δρομολογηθεί, και εσείς το ξέρατε εκ των έσω και με σιγουριά μάλιστα;

 
Μπαρμπαδημος
18 Σεπ 2019 21:08

Δωσε πονο Παναγιωτη

 
Παπαδόπουλος Κων/νος
18 Σεπ 2019 22:24

Έγιναν Πανεπιστήμια σ’ ένα μήνα πενταετή σε μία εβδομάδα ώρα είναι να σταματήσει κάπου όλη αυτή η παράνοια Γαβρόγλου. Αγαθά κόποις κτώνται. Τα τμήματα αυτά (πολλά έχουν βάση πολύ κάτω από τη βάση) δεν έπρεπε να γίνουν όλα πανεπιστημιακά και πολλώ δε μάλλον 5ετή. Φυσικά μέσα στα τμήματα αυτά υπάρχουν αρκετά που με μικρές παρεμβάσεις αξίζουν να γίνουν και πολυτεχνικά και Μάστερ. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να αξιολογηθούν και να κλείσει τουλάχιστον 1 κύκλος φοιτητών να βγουν στην αγορά εργασίας η οποία και θα τους κρίνει. (Πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα το ΗΜΜΥ Χανίων πήρε μετά από 20 χρόνια και λειτουργίας). Θα μπορούσαν τα τμήματα αυτά να δέχονται λιγότερους φοιτητές ( <1/3 των εισακτέων ) και να αξιολογηθούν τα τμήματα αυτά για αυτό που μπορούν να προσφέρουν. Αν τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα είναι καλά αλλά και οι πτυχιούχοι έχουν την αποδοχή της αγοράς εργασίας και 5ετή να γίνουν και Μάστερ και Διδακτορικό μη σας πω. Αλλά αν δεν μπορούν τότε να κλείσουν. Ελπίζω η νέα ηγεσία του υπουργείου να έχει το θάρρος να κλείσει σχολές που δεν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Το καλοκαίρι δεν τόλμησε (!!!) να ακυρώσει τα νομοθετήματα της τελευταίας στιγμής του κ. Γαβρόγλου. Αποτέλεσμα αυτού ο τραγέλαφος των Βάσεων. Ελπίζω να είναι ποιο τολμηρή στο μέλλον.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.