Πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ): Θετική η πρωτοβουλία της Ν. Κεραμέως για τη νέα μεατρρύθμιση στα ΑΕΙ

“Υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα οδηγήσει σε ένα νόμο πλαίσιο με ευρεία αποδοχή, ώστε να έχει διάρκεια”

22/09/2019

Άκουσε το άρθρο

Θετική χαρακτηρίζει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών δασκάλων , η ΠΟΣΔΕΠ, την κίνηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να στείλει επιστολή προς την ακαδημαική κοινότητα με 22 αλλαγές για τα ΑΕΙ.

Ειδικότερα  η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ συζήτησε την επιστολή  που απηύθυνε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενόψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε για νέο νόμο πλαίσιο.

Η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει στο να ανακοινωθέν που εξέδωσε ότι προσέρχεται στο διάλογο, εφόσον διεξάγεται με όρους που δεν τον καθιστούν προσχηματικό, και θα συμβάλει με θέσεις και επεξεργασία των προτάσεων του υπουργείου όταν αυτές εξειδικευτούν.

Στην πλειοψηφία της η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ  θεωρεί “θετική την πρωτοβουλία του υπουργείου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα οδηγήσει σε ένα νόμο πλαίσιο με ευρεία αποδοχή, ώστε να έχει διάρκεια, και θα συνδυάζεται με στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπαίδευση, με επανεξέταση του ακαδημαϊκού χάρτη, με αύξηση της χρηματοδότησης και νέες θέσεις προσωπικού, με ενίσχυση της τεχνολογικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης και με εξορθολογισμό του αριθμού των εισακτέων και των μετεγγραφών”.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ