Τσάντα στο σχολείο: Μέχρι αύριο η προθεσμία

Σ. Ζαχαράκη: Η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων

26/09/2019

Άκουσε το άρθρο

Μέχρι αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι    Διευθυντές των Δημοτικών  Σχολείων   να αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρακτικό  του Συλλόγου Διδασκόντων για την εφαρμογή της εγκυκλίου   να παραμένει η τσάντα των μαθητών με τα διδακτικά  βιβλία στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, η οποία παράλληλα   Παιδείας καλεί τους  Διευθυντές του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων να μεριμνήσουν :

1) Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.

2) Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους:

α) σε εμφανές σημείο του σχολείου,

β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

Η Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με το μέτρο αυτό που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις σχολικές μονάδες επισημαίνει ότι:  

Α. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.

Β. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ