Ειδική ρύθμιση “Κεραμέως” για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των αποφοίτων Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας

Η απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ αφού αφορά και εκείνους που θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

05/10/2019

Άκουσε το άρθρο

Απόφαση με την οποία εξαιρεί τους αποφοίτους των Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου) από την προϋπόθεση για να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία εισαγωγής στα ελληνικά Πανεπιστήμια, με ειδικό ποσοστό θέσεων,  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΞΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ” να απαιτείται ως προϋπόθεση ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να κατοικούσε και διέμενε μόνιμα στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το Λύκειο.

Μάλιστα η απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ αφού  αφορά και εκείνους που  θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το τρέχον  ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ειδικότερα η απόφαση της υπουργού Παιδείας προβλέπει:

Α. Για τους αποφοίτους των Ομογενειακών σχολείων της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου) δεν απαιτείται ως προϋπόθεση ο ένας τουλάχιστον των γονέων του υποψηφίου να κατοικούσε και διέμενε μόνιμα στη χώρα φοίτησης του υποψηφίου τουλάχιστον δύο (2) χρόνια κατά την τελευταία πενταετία (5) πριν την αποφοίτηση του υποψηφίου από το Λύκειο.

Β. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για όσους θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ