«Κραυγή» αγανάκτησης από τους γονείς Ευρώπου Κιλκίς προς την πολιτική ηγεσία

09/10/2019

Άκουσε το άρθρο

«Αξιότιμες κυρίες Υπουργέ & Υφυπουργέ,
κοινωνική ανισότητα, περιφερειακή ανισότητα, αδικία, αδιαφορία, εγκατάλειψη, απογοήτευση είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα που κατακλύζουν το μυαλό και την ψυχή μας».

Με αυτά τα λόγια οι γονείς των μαθητών  Γενικού Λυκείου Ευρώπου Κιλκίς  απευθύνονται στη υπουργό Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σ. Ζαχαράκη, κι εξηγούν γιατί:

Ειλικρινά δεν περιμέναμε ως γονείς να φτάσουμε στην μέση του Οκτωβρίου και να βλέπουμε τα παιδιά μας να βρίσκονται θύματα μιας  κατάστασης αβεβαιότητας  και ομηρίας από πλευράς της Πολιτείας.

Δεν περιμέναμε ότι θα εξελισσόταν έτσι μια, από την αρχή, επιλεκτική πολιτική του Υπουργείου σε βάρος κάποιων, λίγων σε αριθμό, μικρών και απομακρυσμένων σχολείων με τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Από αρχές Σεπτεμβρίου βλέπουμε καθημερινά τις ανακοινώσεις του υπουργείου περιμένοντας εναγωνίως τη λύση και στο δικό μας πρόβλημα αλλά προφανώς δεν έφτασε ακόμη η σειρά μας στον κατάλογο προτεραιοτήτων που έθεσε η Διοίκηση του Υπουργείου.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι όλη αυτή η ρητορική για τα «παιδιά μας που είναι το μέλλον της χώρας», για την «δημόσια δωρεάν Παιδεία», ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η Παιδεία» κ.α. καταλήγει  σε μια άχαρη και υποκριτική κενολογία.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ενώ όλα τα προηγούμενα «μνημονιακά» χρόνια εγκρίνονταν τμήματα με ένα και δύο μαθητές, σήμερα σε «ιστορικές» ημέρες όπου ανακτήσαμε την ελευθερία μας από το ξένο πολιτικό και οικονομικό πατρονάρισμα απαξιώνονται και υποβαθμίζονται μικρά σχολεία, όπως το ΓΕΛ Ευρωπού.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

πιστέψαμε αρχικά ότι θα δείχνατε την ευαισθησία που απαιτείται σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, αυτό εξακολουθούμε να το πιστεύουμε και τώρα.

Σας καλούμε να μην μας απογοητεύσετε!

Σας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξετε ότι αν όχι πρώτη αλλά από τις πρωταρχικές προτεραιότητές σας είναι η Παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ