Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Αυστηρή ποινή στους αναπληρωτές που δεν παρουσιάζονται

«Μπόνους» στους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές
Δημοσίευση: 22/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη θεσμοθέτηση αυστηρής ποινής στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ενώ προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, παραιτούνται δηλαδή, χωρίς σοβαρό λόγο, προανήγγειλε , από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Θα υπάρχει και αυστηρή ποινή για όσους εκπαιδευτικούς δεν παρουσιάζονται στη θέση τους, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι  η Κυβέρνηση ήδη μελετάει ένα νέο νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου  θα μοριοδοτείται σημαντικά η υπηρεσία των εκπαιδευτικών  σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Τι ισχύει σήμερα για τις διαγραφές

Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Εκπαιδευτικός που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική προκήρυξη, ύστερα από την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του, και δεν αναλαμβάνει υπηρεσία ή αναλαμβάνει και παραιτείται, διαγράφεται από τους πίνακες κατά το τρέχον σχολικό έτος και αποκλείεται από αυτούς του επόμενου.

Τι είναι η ειδική προκήρυξη κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής

Από πέρσι ισχύουν και τα εξής:

1. Μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτή ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων. Οι κενές θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ειδική προκήρυξη δηλώνονται από τους προϊσταμένους των περιφερειακών διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου.

2. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών του οικείου σχολικού έτους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά σε περιοχές για τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει την προτίμησή τους στην πρόσκληση δήλωσης περιοχής προτίμησης αναπληρωτών του οικείου έτους. Η τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες της ειδικής προκήρυξης γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των αναπληρωτών.

3. Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εφόσον επιστρέψει ο μόνιμος εκπαιδευτικός στη θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, διατίθεται με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, σε κενή θέση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης.

Σχόλια (39)

 
γιαννης
22 Οκτ 2019 14:15

Τον τιμωρήσαμε μια φορά κάνοντας τον πρόσφυγα στην πατρίδα του, θα τον ξανατιμωρήσουμε γιατί δεν έχει χρήματα στην άκρη να χρηματοδοτήσει το κράτος. Μήπως να σκεφτούμε να του καλύψουμε τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς στο ακριβό νησί. Οι δήμοι τι κάνουν?

 
Αποκλεισμός και στους εκπαιδευτές ΔΙΕΚ
22 Οκτ 2019 14:49

Ποινές αποκλεισμού πρέπει να υπάρξουν και για τους εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. που αρχικά δέχονται τις αναθέσεις και ύστερα αρνούνται, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση ,για να πάνε σε κάποιο κοντινότερο Ι.Ε.Κ από το αρχικό που τους κάλεσε,

 
Κατερίνα Δ
22 Οκτ 2019 16:15

Το μυαλό τους είναι στην καταστολή. Αντί να αναγωρίσουν τις αιτίες των προβλημάτων, το πρώτο που σκέφτονται είναι ποινές εναντίον αυτών που έχουν τη μικρότερη ευθύνη. Η υπουργός φέρεται σαν την καθηγήτρια της τάξης που μοιράζει αποβολές στους μαθητές αντί να σκεφτεί...

 
@Αποκλεισμός και στους εκπαιδευτές ΔΙΕΚ
22 Οκτ 2019 16:19

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα!... Αν βέβαια είναι υπό το καθεστώς των ΙΔΟΧ και όχι μίσθωσης έργου, αν πληρώνεσαι στην ώρα σου (π.χ. κάθε μήνα) και όχι όποτε το θυμηθεί ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αν η εν λόγω προϋπηρεσία μετράει και κάπου αλλού (π.χ. Δβθμια μιας και αμφότερες οι δομές παράγουν ΔΕ) και όχι μόνο για τα ΔΙΕΚ, αν η προϋπηρεσία μετρήσει εξτρά (π.χ. βλέπε αναπληρωτές δβθμιας με πολλή προϋπηρεσία), αν είναι η προϋπηρεσία το μοναδικό προσόν μοριοδότησης να σε προσλάβουν ξανά (και όχι όπως είναι στα ΔΙΕΚ και εν γένει σε όλο το δημόσιο τομέα με πλήθος προσόντων), αν το ότι η σχετική ειδικότητα υπάρχει σε βάθος χρόνου και όχι κάθε έτος όλα να αλλάζουν (π.χ. φέτος είσαι και του χρόνου δεν είσαι), αν δεν προηγούνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δβθμιας (πότε δεν κατάλαβα το πως γίνεται αυτό: από τους ανήλικους στα σχολεία για τα ΔΙΕΚ, και μάλιστα μπροστά από όλους (!), τα οποία (ΔΙΕΚ) είναι κατάρτιση ενηλίκων (!), ενώ σε όλους τους άλλους (τους εκτάκτους) ζητείται η (επί πληρωμή φυσικά) πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ) και όλοι να προσλαμβάνονται μόνο βάσει του πίνακα μοριοδότησης της σχετικής προκήρυξης, κ.λπ. κ.λπ. λόγους...

 
κανένας αποκελισμός -ρήτρα
22 Οκτ 2019 16:28

απαράδεκτα πράγματα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ειδικά για το εν λόγω υπουργείο που δεν σχεδιάζει τίποτα και από τις παράλογες μερικές φορές αποφάσεις του (πχ αλλαγή δεδομένων μετά τη λήξη προθεσμιών αιτήσεων- έχει συμβεί και αυτό ! ) ανατρέπει δεδομένα , σχεδιασμό ζωής κλπ. δεν είναι συνεπές το υπουργείο και ζητά να γίνουμε φακίρηδες για να προβλέπουμε τα διάφορα. όταν υπάρχουν πίνακες και λίστες με μοριοδότηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να προβλέπονται ρήτρες, πάει ο επόμενος με ελάχιστη καθυστέρηση ! η γραφειοκρατία και άλλα θέματα είναι οι στρεβλώσεις , έλεος πια !!!!! οι υπηρεσίες εξαναγκάζετε πολλούς να κάνουν δεκάδες αιτήσεις και επιλογές και ό,τι καλύτερο κάτσει με τις παλινωδίες και την ανοργανωσιά ! εξάλλου η βελτίωση υπηρεσιακής κατάστασης είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ θεμιτό ειδικά στη συγκεκριμένη εργασία, συνέλθετε στο υπουργείο κι βάλτε τάξη με την κοινή λογική !

 
Κάθε χρόνο τα ίδια
22 Οκτ 2019 18:29

Όποιος δε θέλει να φύγει από το σπίτι του μπορεί πολύ άνετα να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (εκεί τον περιμένει ο ... Παράδεισος) ή να μην εργαστεί καθόλου. Υπάρχει συμβόλαιο επειδή τελείωσες καθηγητική σχολή (δε σε υποχρέωσε κανείς στο κάτω κάτω) ότι θα εργαστείς στο δημόσιο; ΟΚ να εργαστείς, αλλά εκεί που υπάρχουν οι ανάγκες. Τα δεδομένα τα ξέρεις, επομένως μην γκρινιάζεις για ανατροπές προγραμματισμού.

Πάντως, για την άγονη γραμμή και τα μεθοριακά χωριά να καταλάβω τις έξτρα παροχές, για τα γεμάτα airbnb τουριστικά μέρη δεν το δέχομαι. Η τοπική κοινωνία κι όχι το υπουργείο οφείλει να αναρωτηθεί πώς θα μορφωθούν τα παιδιά της με τα τρελά ενοίκια και τα κόστη ζωής που η ίδια έχει επιβάλλει.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη μόνιμων διορισμών, ώστε κάποιος να σχεδιάσει τη ζωή του, έστω δίνοντας ζωή στα νησιά και τα κορφοβούνια.

 
Γ.Π.
22 Οκτ 2019 18:34

Εγνώσθη ότι κατά των ανυποτάκτων δημοδιδασκάλων και καθηγητών τούτων θα επιβληθούν βαρύταται κυρώσεις!

 
Serafino
22 Οκτ 2019 18:48

Οποιος έχει λεφτά για να ακολουθήσει την δουλειά αυτή ας συνεχίσει. Όποιος περιμένει να ζήσει απί αυτή πρέπει να χτυπηθεί με όλους τους τρόπους από τους άριστους χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας, για απεργία δεν μιλάμε.

 
Ανάγκη για Νέο Σχολείο
22 Οκτ 2019 19:01

Το σχολείο έχει αφεθεί στη μοίρα του, όσο στηριζόμαστε σε αναπληρωτές και όχι μόνιμους εκπαιδευτικούς. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλοί θα "παραιτηθούν" και από την χώρα, φεύγοντας στο εξωτερικό - υπάρχει λόγος που έχουν αποχωρήσει χιλιάδες πτυχιούχοι.

Άμεσα μέτρα για:

α) Αναβάθμιση Δημοσίου Σχολείου (νέα βιβλία, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, νέα δομή σε βάθος τριετίας)

β) Συνενώσεις σχολικών μονάδων (ειδικά Λυκείων και Γυμνασίων, ώστε να προσφέρεται ποιοτική εκπαίδευση σε ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας)

γ) Ανανέωση και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού (προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, αφού καθοριστούν τα πραγματικά σχολικά κενά)

 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
22 Οκτ 2019 19:01

Τιμωρητική η σκέψη και χωρίς νομική κάλυψη. Δήλωσα Κυκλάδες για τι μένω Αμοργό και θέλω ΜΟΝΟ τα σχολεία της Αμοργού, γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να πάω Νάξο?? Αν δεν υπάρχει τρόπος να δηλώνω τα σχολεία που θέλω είναι σίγουρη η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Δεν θα επιχορηγούμε το κράτος. Δουλεύουμε για τα λεφτά και για να ζήσουμε και όχι για το μόρια και τη καλή καρδιά.

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Οκτ 2019 19:01

Νομιζω, ότι πρέπει να υπάρξει ένα πληροφοριακό σύστημα, όπου την προηγούμενη ημέρα αν αγγελιών των τοποθετησεων από το υπουργείο, να υπάρχει δήλωση "διαθεσιμότητας" Ο τρόπος μπορεί να είναι απολύτως συγκεκριμένος με νόμο.
1) αποστολή μεηλ για δήλωση διαθεσιμότητας. Σε δύο διευθύνσεις που έχει δηλώσει ο υποψήφιος.
2) αποστολή μνμς στο κινητό.
Τα 1) και 2) θα γίνουν αυτόματα έως τρεις ημέρες σερί, αν δεν ανταποκριθουν οι υποψήφιοι.
Το τριημερο "δήλωσης διαθεσιμότητας" θα αναγγελεται από ιστοσελίδα υπουργείου, τον τύπο, όλα τα ΜΜΕ.
Εννοείται ότι υπάρχει η δήλωση η έγγραφη, η υπογεγραμμένη με τις προτιμήσεις και υπεύθυνη δήλωση που θα λέει, ότι γνωρίζουν, ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν εκεί που έχουν δηλώσει, απενεργοποιουνται για 5 χρόνια από τους πίνακες αναπληρωτών.
Οι εξαιρετέοι λόγοι από την επιπτωση, είναι οι εξής:
Α) ήμουν σε καταστολή, αφασία, εντατική νοσοκομείου.
Β) ήμουν θύμα απαγωγής πριν την πρόσκληση αναληψης υπηρεσίας.
Όσοι προσερ, ονται μεν και παραιτουνται μετά, απενεργοποιουνται για πάντα από αναπληρωτές.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όσους καλούνται έως εντός Οκτωβρίου. Έπειτα, μόνο ωρομίσθιοι.
Αν τα παραπάνω είναι άδικα ας υπάρξει παρακαλώ αντίλογος.

 
Αναπληρώτρια
22 Οκτ 2019 19:01

Μήπως να σκεφτεί να κάνει διορισμούς από το να τσακίσει κι άλλο τον αναπληρωτή; Ο μόνιμος αν δεν υπάρξει υπηρεσιακή μεταβολή δεν πάει πουθενά. Ο αναπληρωτής καλά κάνει και παραιτείται. Σας βαρεθηκαμε τόσα χρόνια, μας εκμεταλλευεστε με το χειρότερο τρόπο, μας εγκλωβισατε σε μια ομηρεία και τώρα θέλετε να μας τιμωρήστε. Άθλιοι...

 
george
22 Οκτ 2019 19:07

Από την πρώτη μέρα που έγιναν υπουργοί θέλουν να εφαρμόσουν μια καθαρά τιμωρητική πολιτική.
Δείχνουν να μη γνωρίζουν τίποτα από εκπαίδευση και ρίχνουν συνεχώς ευθύνες, για κάθε πρόβλημα, στη νοοτροπία των εκπαιδευτικών, μαθητών ή γονέων. Δυστυχώς δε θέλουν να βοηθήσουν και να λύσουν προβλήματα, αλλά να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Έρχονται μαύρα χρόνια στην εκπαίδευση!

 
Γ.Π.
22 Οκτ 2019 19:51

Επεβλήθησαν αμέσως! Τι τις ήθελα τις προβλέψεις;

 
!!!!!
22 Οκτ 2019 19:57

αστεριξ ? ...ειναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι !!!

 
Apostolos
22 Οκτ 2019 21:27

Η όλη διαδικασία πρέπει να ξεκινάει νωρίτερα και όχι μετά την 1η Νοεμβρίου!

 
@Ανάγκη για Νέο Σχολείο
22 Οκτ 2019 23:03

Οι συνενώσεις Γυμνασίων-Λυκείων είναι αδήριτη ανάγκη. Όσοι έρχονται σε επαφή μέσω Erasmus με σχολεία του εξωτερικού μένουν κατάπληκτοι από το μέγεθος των σχολικών μονάδων σε σύγκριση με τη χώρα μας. Για να προλάβω το συνήθη αντίλογο, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

 
@Ανάγκη για Νέο Σχολείο
22 Οκτ 2019 23:06

Οι συνενώσεις Γυμνασίων-Λυκείων είναι αδήριτη ανάγκη. Όσοι έρχονται σε επαφή μέσω Erasmus με σχολεία του εξωτερικού μένουν κατάπληκτοι από το μέγεθος των σχολικών μονάδων στην υπόλοιπη Ευρώπη σε σύγκριση με τη χώρα μας. Για να προλάβω το συνήθη αντίλογο, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας και το πλήθος των νησιών. Υπάρχουν διάσπαρτες σχολικές μονάδες μέσα στα αστικά κέντρα με πολύ φτωχές υποδομές συγκριτικά με αυτές που θα υπήρχαν αν επιτυγχάνονταν οικονομίες κλίμακος.

 
Κανονικότης μηδέν
22 Οκτ 2019 23:29

Έτσι. Επιστροφή στην κανονικότητα... και με point system. Στους 10 πόντους θα σας πάρουμε και τα σπίτια.

 
Ouou ...Amazing Fantastic
23 Οκτ 2019 00:35

Ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε προεκλογικά και δημόσια, ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να ζήσει ο ίδιος με 800€ το μήνα και ότι φυσικά καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να ζει ένας άνθρωπος με αυτά τα λεφτά. Η υπουργός του, λέει στους ίδιους ανθρώπους, να πάνε με 800€ πχ στη Μύκονο αλλιώς μαύρο φίδι που τους έφαγε.

 
VIP
23 Οκτ 2019 10:52

Nα πει καποιος στην κυρια (ασχετη με την Εκπαιδευση) Κεραμεως οτι οι αναπληρωτες που υποβαλουν παραιτηση σε κατι τουριστικα μερη γεματα με airbnb, δεν βρισκουν σπτι να μεινουν και αν βρουν τους ζητανε νοικι ενιοτε μεγαλυτερο απο το μηνιαιο μισθο που παιρνουν.
Αντι λοιπον να απειλει τους αναπληρωτες που παραιτουνται μετα απο ακαρπη ερευνα ενος και παραπανω μηνα να βρουν σπιτι, να τους βρει αυτη και να τους πληρωσει και το νοικι, ωστε να μεινουν εκει και να μη παραιτηθουν!

 
VIP
23 Οκτ 2019 11:05

Κ. Πλαταρο, αυτο που λετε, να μην ξαναμπαινουν στις λιστες οσοι προσερχονται μεν και παραιτουνται μετα, ειναι απολυτως αδικο. Διοτι πολλοι αναπληρωτες πηγαινουν σε νησια που ειναι τουριστικοι προορισμοι, ταλαιπωρουνται λογω της υπερβολικης "ανθησης" του airbnb για να βρουν σπιτι, ψαχνοντας για ενα και δυο μηνες (μενοντας στο μεταξυ σε ξενοδοχεια οσο αντεχουν η ακομα και σε... σκηνες οσο κραταει η καλοκαιρια) και αν και εφοσον βρουν, το ενοικιο που τους ζητανε ειναι σχεδον η ισο με το μισθο τους!
Γιαυτο παραιτουνται οι ανθρωποι, οχι γιατι αλλαξαν γνωμη ξαφνικα η... βαρεθηκαν να πανε σε μακρινα μερη. Το κατανοειτε; Η υπουργος παιδειας δεν φαινεται να το κατανοει. Αντι λοιπον να απειλει ας τους δωσει εδω και τωρα επιδοτηση ενοικιου (θα το προτεινα και για τους μονιμους που υπηρετουν μακρια απο την εδρα τους σε τετοια μερη), η να υποχρεωσει τους δημους να τους βρουν ενα αξιοπρεπες καταλυμα. Απαραδεκτο να τους απειλει κι απο πανω!
Οσο για την αλλη προταση που κανετε, ειναι σωστη στη βαση της, να γινονται δηλαδη οι προσληψεις και οι μετακινησεις αναπληρωτων το πολυ μεχρι τελους Οκτωβριου. Βεβαια φετος, μετα απο 4 χρονια, παρατηρειται τοσο μεγαλο... αλαλουμ στις προσληψεις αναπληρωτων και ειδικης αγωγης. Περισι και προπερσι μεχρι τα μεσα Οκτωβριου ειχαν καλυφθει τα περισσοτερα κενα. Αλλα αυτο που προτεινετε, μετα τον Οκτωβριο να καλουνται μονο ωρομισθιοι, αν εφαρμοστει, θα καταληξει σε... παταγωδη αποτυχια οσον αφορα τα μακρινα και τουριστικα μερη.
Εδω παραιτειται ο αναπληρωτης που παιρνει το μηνιαιο μισθο που προβλεπεται, γιατι δεν μπορει να τα βγαλει περα με τα παραλογα ενοικια που του ζητουν... θα παει ο ωρομισθιος που ενδεχομενως θα παιρνει τα μισα; Ειναι βεβαιο τοτε οτι τα κενα δεν θα καλυφθουν σε καμια περιπτωση.

 
Ντροπη
23 Οκτ 2019 11:23

Ντροπη στον Πλαταρο και ολους τους Πλαταρους που δεν εχουν ιδεα από αυτό που τραβάνε οι αναπληρωτές. Δε φτάνει που σε ενημερώνουν την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ότι τη Δευτέρα πρέπει να είσαι σε νησί (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική σου ετοιμασία, τα εισητήρια για τη μετακίνηση κλπ), δε φτάνει που δε βρίσκεις σπίτι με λογικό ενοίκιο έχεις και την άριστη υπουργάρα να λέει αυτές τις απρέπειες !!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

 
Αναπληρωτής
23 Οκτ 2019 11:25

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε στην κυρία Ζαχαράκη τη γνώση για την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο θέμα πρόσληψης αναπληρωτών, την κατάσταση στο χώρο της Δευτεροβάθμιας και την μετριοπάθεια και ευγένεια στο ύφος της. Όμως, όταν υποχρεώνεται να ακολουθήσει την απολύτως άσχετη πολιτική της Κεραμέως,, συμπαρασύρεται στο χάος των λαθεμένων πρακτικών της προϊσταμένης της.
Και η έκτακτη προκήρυξη για κάλυψη στοχευμένων κενών απο αναπληρωτές, η οποία εφαρμόστηκε πέρσι επί ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγεί τη σειρά του πίνακα.

 
Λάθος συμβουλές
23 Οκτ 2019 12:40

Πρέπει το υπουργείο να ενημερωθεί καλύτερα για τα θέματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - πώς θα φτάσουμε με αυτό το χάος μέχρι το 2021 κανείς δεν ξέρει.

 
Συνενώσεις σχολείων και ΑΕΙ
23 Οκτ 2019 12:47

Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πρέπει να μπει μια τάξη στον κατακερματισμό των μονάδων: πραγματική ποιότητα στην εκπαίδευση, με πλουραλισμό στα εκπαιδευτικά ερεθίσματα, δεν υπάρχει σε ένα σχολείο με 15 μαθητές και 5 μόνιμους καθηγητές.

 
Εκπαιδευτικός
23 Οκτ 2019 13:29

Κύριε Πλατάρο υπηρετήσατε ποτέ ως εκπαιδευτικός εκτός του νομού συμφερόντων σας;Και αν ναι,για πόσο καιρό;

 
Μουρίκης
23 Οκτ 2019 18:24

Νόμοι και διαδικασίες πρέπει να εναρμονίζονται με πραγματικές ανάγκες και καταστάσεις.
Σε περιπτώσεις όπως οι Κυκλάδες και λοιπές νησιωτικές περιοχές η διαφορά "διπλανών" νησιών μπορεί να είναι χαοτική σε κόστος διαβίωσης.
Πιθανόν να πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο και να υπάρχει επιλογή για το συγκεκριμένο νησί που δηλώνεται. Αν δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της Μυκόνου ή της Σαντορίνης κάποιος να μπορεί να την αποκλείσει από τις επιλογές του.
Στην τελική ή θα πρέπει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ να γίνει κάτι με το θέμα της στέγασης των μη ντόπιων ή θα πρέπει να πηγαίνουν εκεί μόνο ντόπιοι. Αν οι τοπικές κοινωνίες δουν ότι δεν υπάρχει δάσκαλος για τα παιδιά τους τότε θα αρχίσουν να σφίγγουν οι ...καταστάσεις και θα κινηθούν για να βρεθούν λύσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι οδεύουμε de facto σε μια διαφορετική σχέση εργασίας των εκπαιδευτικών που δημιουργεί στο εκπαιδευτικό σύστημα όλο και μεγαλύτερες δυσλειτουργίες. Κατά τα άλλα οι μόνιμοι "σφυρίζουμε αδιάφορα" και οι αναπληρωτές ζουν σε μια μη κανονική "κανονικότητα" :(

 
@Πλατάρο
24 Οκτ 2019 01:19

σπάνια διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με κάτι που λέτε και απορώ με τη γνώμη σας ! όταν υπάρχει πίνακας με πολλούς πιο κάτω που θα μπορούσαν να καλύψουν το κένο σε πραγματικό χρόνο- τι στα κομμάτια έχουμε τα συστήματα ;;;; - γιατί τόση κακία και εκδικητικότητα; δεν θα εργαστεί το τρέχον έτος ο άνθρωπος ! γνωρίζετε ότι το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες υπηρεσίες και για μονίμους (χωρίς να προβλέπεται νομικά πουθενά) ; η εργασία αυτή έχει ιδιαιτερότητες πόσω μάλλον όταν έχουμε μπλέξει με ένα κράτος και ένα υπουργείο εξαιρετικά ασυνεπές που αλλάζει τα δεδομένα και απαιτεί εμμονικά να είναι όλοι άψογοι και να το υπηρετούν ως δουλοπάροικοι. έλεος πια ! γιατί δεν απλοποιούμε τη διαδικασία ; δεν δέχεσαι ; ο επόμενος. απλά πράγματα την ίδια μέρα μη πω ! και μάλιστα η απόφαση θα βγαίνει από το σύστημα με ΥΠΟΓΡΑΦΗ υπουργού (σαν το taxis) , χωρίς να βαλτώνει στο γραφείο για υπογραφή . τι πληροφοριακό σύστημα έχουμε; είναι κατάσταση αυτή και για τις υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων; έχετε ιδέα (διοίκηση ήσασταν και είστε) πόσα φαιδρά συμβαίνουν; εκκρεμούν και τρέχουν προσκλήσεις με μοριοδότηση μέσα στο πρώτο τετράμηνο, υπηρεσίες κανουν ή δεν κάνουν τη δουλειά τους , διαδικασίες έχουν παγώσει, άλλες δεν προχωράνε στα μουλωχτά και δεν θα γίνουν, ενώ προβέπονται ... έλεος και αυτό που μας φταίει είναι οι αποκλεισμοί , οι ποινές κλπ. ακριβοί στις ΜΑΠΕΣ , φτηνοί στο πιπέρι. ξανασκεφτείτε αυτά που γράφετε (αυτή τη φορά, και όχι από διευθυντική καρέκλα, δεν είμαστε όλοι υπηρεσιακά τυχεροί και πέφτουμε απανωτά σε διοικητικές αβελτηρίες, τι να σας λέω από τους άθλους του εν λόγω υπουργείου).

 
Πλατάρος Γιάννης
24 Οκτ 2019 08:16

α) Έχω υπηρετήσει στο Διδυμότειχο ένα έτος (=σπίτι Χριστούγεννα και πάσχα) και Ορεινή Ολυμπία (Ζάχα) δηλ. σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο -2 έτη Και σε πολλά σχολεία με αυθημερόν επιστροφή.
β) Θεωρώ απαράδεκτο το να αθετείς την υπογραφή σου. Δεδομένου, ότι η αθέτηση της υπογραφής σου επιφέρει υπέρμετρες καθυστερήσεις για τις οποίες γίνεται πραγματική αναστάτωση στην εκπαίδευση, που διογκώνεται και με τις διάφορες πολιτικές κραυγές όλων. Ένας συνάδελφος είπε ότι μένει Αμοργό και δεν θέλει αλλού στις κυκλάδες. Σεβαστό, έως του σημείου να εξηγήσει πειστικά «γιατί ο άλλος να έλθει από την Αθήνα» Που ο «άλλος» από την Αθήνα, έρχεται τελικά. Πρόκειται περί «κορόϊδου» Πρόκειται περί του «δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος, εγώ τι κάνω;» Αυτός που βολεύεται μόνο με Αμοργό, ας πάρει την απόφαση με την θεωρία λήψης αποφάσεων. Ή ας πάει στην Ηπειρωτική Ελλάδα στις περιοχές με μικρό ενοίκιο.
γ) Γνωρίζω, ότι από πολλού κάποιοι, δέχονται να πάνε αναπληρωτές μόνο και μόνο για να αποκτήσουν τα όποια δικαιώματα προϋπηρεσίας έναντι ενδεχόμενου μόνιμου διορισμού, τρεφόμενοι εξ ιδίων, αφού ο μισθός δεν φθάνει. Έχουμε ενηλίκους που λαμβάνουν αποφάσεις σε δεδομένο πλαίσιο και κοινό για όλους. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα . Υπάρχει δεδομένη πολιτική κατάσταση, δεδομένη οικονομική κατάσταση και δεδομένες προοπτικές ανάκαμψης της Οικονομίας. Μαύρα χάλια δηλαδή και αν θέτε ότι εξαιρετικές προοπτικές. Ο κάθε ένας κάνει το κουμάντο του. Περί αναπλήρωσης πρόκειται και όχι περί μονίμου διορισμού. Τι ξέρετε ότι οι Αναπληρωτές παίρνουν περισσότερα λεφτά στο χέρι από τον μόνιμο. Συν ΟΑΕΔ , πλην ανοίκια καλοκαιριού. Λαμβάνουν αποφάσεις και μπαίνουν στους υποψήφιους ή περιμένουν μόνιμο διορισμό. Με ασαφείς προοπτικές, λόγω της εναλλαγής κριτηρίων διορισμού. Σταματάω εδώ και προτείνω λύσεις, γιατί έτσι κάνω πάντα και δνε το εκτιμούν όλοι, διότι τους αρέσουν πολιτικά τα ψέματα.
Λοιπόν λόγω ανάδρασης που έλαβα εδώ (ευγενικής και μη) Προτείνω:
Το ίδιο σύστημα που προέτεινα στο αρχικό ποστ με την εξής τροποποίηση:
«Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τα μόριά σας, φέρεσθε να είσθε διοριστέος της Α΄φάσης στις Κυκλάδες. Απαντήστε μας στο πληροφοριακό σύστημα εντός δύο ημερών άλλως διαγράφεσθε για φέτος μόνο από τους πίνακες.»
Το δέχεσθε στο παραπάνω ;

Όποιος θέλει να λυθεί το πρόβλημα αντίλογο και όχι κραυγές και απαξιωτικές κρίσεις προσώπων παρακαλώ.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ