Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ για τις συχνές καταλήψεις των τμημάτων

Δημοσίευση: 01/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, με μια ασυνήθιστη για τα τελευταία χρόνια συχνότητα και ένταση, σχεδόν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους μέχρι και σήμερα, προκαλεί έντονο προβληματισμό στα μέλη της Σχολής και έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, καθώς:

1)    Δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θέτοντας σε κίνδυνο τη δυνατότητα κανονικής ολοκλήρωσης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο.

2)    Παρακωλύει ερευνητικές δραστηριότητες μελών της Σχολής (στις οποίες συχνά συμμετέχουν φοιτητές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, καθώς και μεταδιδακτορικοί ερευνητές) και δυσχεραίνει την ολοκλήρωση παραδοτέων χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων.

3)    Δημιουργεί μια αρνητική εικόνα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και οδηγεί στην ακύρωση δραστηριοτήτων εξωστρέφειας, στις οποίες η Σχολή συμμετέχει (όπως είναι, για παράδειγμα, δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Ημέρας Ανοικτών Πυλών, αλλά τελικά ακυρώθηκαν).

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης, με τις επαναλαμβανόμενες διακοπές της λειτουργίας Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, δεν οδηγεί στη λύση κανενός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή, αλλά, αντίθετα, επιφέρει ένα πλήγμα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών,

Καθηγητής Ιωάννης Π. Εμμανουήλ

Σχόλια (6)

 
Βασίλης Κ
02 Νοε 2019 09:56

Κύριε καθηγητή έχετε απόλυτο δίκιο. Συνεχίστε

 
Ελευθερια
02 Νοε 2019 14:30

Έρχεται απόλυτο δίκαιο κάτι να γίνει είναι σχεδόν αδυνατον να ολοκληρώσει ένας φοιτητής τις σπουδές του χωρις να γεμίσει η καθημερινοτητα του με αγχος.,..

 
Γ.Π.
02 Νοε 2019 17:08

Κύριε καθηγητά, πρέπει να συνεχίσετε!. Είναι προφανές ότι το σύνολο των πανεπιστη-μιακών Δασκάλων, έχει τη δύναμη αλλά και τον τρόπο να παρέμβει συλλογικά και να ακυρώσει τις αυθαίρετες, έκνομες ενέργειες. Από τότε που κάηκε το ΕΜΠ, επικρατεί η αίσθηση ότι τελικά το σύνολο αυτό, υπάρχει μόνον θεωρητικώς και πως στην πραγματι-κότητα υπάρχουν δύο τουλάχιστον υποσύνολα. Εσείς ανήκετε προφανώς σε εκείνο, όπου τα μέλη του υπερασπίζονται με τον δημόσιο λόγο τους, το έννομο, το αυτονόητο, το καλό και αγαθό για τους φοιτητές και τη Σχολή.
Σας εύχομαι το πνεύμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, να συνεχίσει να σας εμπνέει και να διατυπώσετε, αν χρειαστεί, την συγχρονή εκδοχή της απάντησης που έδωσε στον Ντερνύ.

 
Καταλήψεις
02 Νοε 2019 17:55

Ακόμα και χωρίς καταλήψεις, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Οι καθηγητές και η διοικηση της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ έχουν Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2020-2030; Γνωρίζουν τις ανάγκες για διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό;

 
@καταληψεις
02 Νοε 2019 22:11

Άμα είσαι αιώνιος φοιτητής δεν υπάρχει πρόβλημα χρόνου...όλα μπορούν να περιμένουν και ας περάσουν 2-3 δεκατίες στρατηγικών σχεδιασμών.
Καθηγητές και φοιτητές μαζί στο αγώνα και μαζί στην σύνταξη....άντε γεια!

 
Νικη
08 Νοε 2019 12:40

κύριε Καθηγητά έχετε δίκιο, τόσα χρόνια ώς γονείς δεινοπαθήσαμε με τη Σχολή σας, ας μη μιλήσουμε για τα παιδιά μας, το ερώτημα σε ένα μεταπτυχιακό στο φοιτητή ήταν γιατί έκανε τόσα χρόνια να πάρει το πτυχίο? Να απαντήσω?
ένας χρόνος χάθηκε για να ξαναδώσει πανελλήνιες. δυόμισι από τις καταλήψεις ..... τόσα χρόνια κανε ο φοιτητής να πάρει πτυχίο,
Και ερχόμαστε στο ν+2 = ας κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και ας απαντήσουμε στα παιδιά μας τι κάναμε όλοι μας, για αυτό, τίποτα ο καθένας κοίταζε τον εαυτό του αυτό έκαναν, έπρεπε να το κάνουμε και εμείς. Πάντα με τιμή σε έναν ακαδημαϊκό δάσκαλο όπως εσείς, τον οποίο οι φοιτητές θαυμάζουν, να ταν και άλλοι. Όσο για τα ερευνητικά προγράμματα καλέστε εσείς τους φοιτητές να συμμετέχουν,κάντε την αλλαγή,πάρτε φοιτητές και με μικρή βαθμολογία πτυχίου,δώστε τους τη δύναμη να προχωρήσουν , οι γονείς κουραστήκαμε και πλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε άλλο τα παιδιά μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ