Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ποιοι υποδαυλίζουν τη βία στα Πανεπιστήμια;

Δημοσίευση: 16/11/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Ήρα Αντωνοπούλου
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
Τομεάρχης Παιδείας ΝΟΔΕ Αχαΐας

Πρώην Υπουργός Παιδείας καλεί σε γενικό ξεσηκωμό τους φοιτητές και καταγγέλλει “κλίμα ακραίας τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια..” Είναι ακραία τρομοκρατία για κάποιους το να μη θέλουμε να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα μέσα σε ένα  Πανεπιστήμιο, είναι ακραία τρομοκρατία οι  δράσεις που έχουν ως στόχο την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του Ελληνικού δημοσίου Πανεπιστημίου;

Έτερος πρώην υπουργός παιδείας αφού πηγαίνει αυτοπροσώπως στην ΑΣΟΕΕ και παρέχει πολιτική κάλυψη στους ταραξίες που έσπασαν το λουκέτο με αλυσοπρίονο, χαρακτηρίζει στη συνέχεια “ελαφρύ πλημμέλημα ” τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου της νυν Υπουργού Παιδείας και κατηγορεί την υπουργό ότι “δεν γνωρίζει από λαό και κίνημα...”

Πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, που επί των ημερών του το Ιδρυμα υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές, καλεί με ανορθόγραφο tweet σε “αντίσταση κατά του φασισμού...”

Καθηγητής Ιατρικής, βουλευτής του Σύριζα, επικροτεί το σπάσιμο του λουκέτου στην ΑΣΟΕΕ, λέγοντας “καλά έκαναν ! “

Η ιδεοληψία τους έχει πια εξελιχθεί σε κακόηθες μεταστατικό καρκίνωμα που έχει κάνει δυστυχώς μη αναστρέψιμη ζημιά στην Ελληνική κοινωνία και πάει τη χώρα δεκαετίες πίσω...

Το κίνημα όμως  των “ρωμαλέων” φοιτητών, όπως- κάποιος άλλος πρώην Υπουργός Παιδείας αποκαλούσε- τους έχει απορρίψει .Αυτοί  ήταν οι φοιτητές που   εμπόδισαν τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης   να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σχόλια (12)

 
Γιωργος Παπαδοπουλος
16 Νοε 2019 18:23

Με φώναξε κανείς;

 
Καλα τα λεει
16 Νοε 2019 20:56

Το ερώτημα είναι τεσσεραμιση χρόνια επι ΣΥΡΙΖΑ που ήταν όλοι αυτοι οι "ρωμαλαίοι" που εμφανίστην μετά από 3 μήνες κυβέρνησης ΝΔ; Νομίζω αυτό απαντάει στο ερώτημα και ποιοι είναι και από που καθοδηγούνται όλοι αυτοι......

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Νοε 2019 21:32

Είναι ο καλύτερος τύπος αρθρου:
Μόνο γεγονότα, σαν να ήταν ρεπορτάζ και ο αρθρογράφος κάνει μόνο την δική του συρραφή, ώστε ο αναγνώστης να βγάζει αβίαστα και εκ των γεγονότων το συμπέρασμα το δικό του, που έχει μεγάλη επικάλυψη με τα συμπεράσματα όλων.
Είναι υποδειγματικο επίσης, διότι δεν έχει συναισθηματική φόρτιση, καλολογικά στοιχεία, παρομοιωσεις, μεταφορές και υπερβολές.
Είναι και μικρό και μεστό. Και αυτό μέγιστο πλεονέκτημα για δημοσιογραφικό κείμενο.
Ειδικά για την προβληματική της εκπαίδευσης, ΔΕΝ θέλουμε κείμενα με συναισθηματική φόρτιση, διαλόγους, ιστοριούλες διδακτικές και αφόρητα λογοτεχνικό λόγο Λες και κάνουμε τέχνη για τα θέματα που χρήζουν μόνο επιστημονικής προσέγγισεως. Το σχολιαζω- το αντίθετο φαινόμενο- διότι δεσπόζει στα άρθρα για την εκπαίδευση. Ένδεια αλήθειας φανερώνουν οι λεκτικοί ακροβατισμοι και τα καλολογικά στοιχεία. Πολύ σύνθημα, πολύ απλοποίηση, φοβερή απλούστευση.
Οποιος θέλει να γίνει δημοσιογράφος, ας κρατήσει το άρθρο αυτό ως υπόδειγμα.

 
@Μητσοτάκη και Κεραμέως
16 Νοε 2019 22:59

Μην το αφήνετε έτσι.... Να το κοιτάξετε....

 
ΓΚ
16 Νοε 2019 23:19

Να λεγονtαι επιtελους οι αληθειες. Οι μαθηtες που διαδηλωναν για tην Μακεδονια ηtαν ακροδεξιοι, οσοι μεσα σtα πανεπισtημια καtασκευαζουν μολοtωγ ειναι αγωνισ tες δημοκραtες. Ο παραλογισμος σtο μεγαλειο tου.

 
Τρέμε... Τρέμη
17 Νοε 2019 01:12

@Πλατάρος Γιάννης
Τόσο κατα...πληκτικό, που νομίζω ότι πρέπει να αφήσει το Πανεπιστήμιο και να πάει στην ΕΤ1 να παρουσιάζει τις ειδήσεις. Πράγματι επίσης δεν έχει καθόλου "συναισθηματική φόρτιση, καλολογικά στοιχεία, παρομοιωσεις, μεταφορές και υπερβολές", όπως πχ το "Η ιδεοληψία τους έχει πια εξελιχθεί σε κακόηθες μεταστατικό καρκίνωμα"....

 
Λ.Μ.
17 Νοε 2019 01:35

Διάβασα το άρθρο και σκέφτομαι γιατί δεν έγινε αυτή η καθηγήτρια πρόεδρος του ΕΑΠ άραγες. Τόση δουλειά πρόσφερε στο κόμμα και τώρα στην κυβέρνηση, να πάει στράφι.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
17 Νοε 2019 08:57

Οι θιασώτες και υπερασπιστές στα λόγια "του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου" είναι αυτοί που τα πριονίζουν εδώ και χρόνια. Και όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.

 
Πλατάρος Γιάννης
17 Νοε 2019 12:53

@Τρεμε...τρεμη
Σας έχω προλάβει!...
"...ο αναγνώστης βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα το δικό του..."
Αυτό με το μεταστατικο καρκίνωμα στην Ελληνική κοινωνία, εγώ το εισπράττω ως εξαιρετικά ήπια προσεγγιση κυριολεξίας. Το ίδιο φαινόμενο το χαρακτηρίζω ως κοινωνική γαγγραινα, όπου ένα κομμάτι της κοινωνιας, δεν αιματωνεται από τις εθνικές αξίες και νεκρωνεται με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Το φάρμακο της καρκινικης κακοήθειας, ενίοτε δίνει θετικά αποτελέσματα. Η εγκεφαλική γαγγραινα με την διακωμωδιση των εθνικών συμβόλων και την περιύβριση νεκρών είναι μη αναστρέψιμη. Επίσης όταν η γελοιοτητα ξεπερνά κάθε γνωστό ιστορικό όριο γελοιοτητας, η περιγραφή της με υπερβολή, συνιστά κυριολεξία. Η μεταφορά αναλογία και η παρομοίωση, εκλαϊκευτικο παράδειγμα.

 
Γ.Π.
17 Νοε 2019 16:41

Τα «κακοήθη μεταστατικά καρκινώματα» και οι «μη αναστρέψιμες ζημιές» είναι υπερ-βολές. Προσωπικά έχω δει πολλές πολιτικές αναστροφές που μου προκάλεσαν προ-σωρινή ζάλη από την εποχή που ήμουν φοιτητής. Μία δε θηλυκού γένους μου προκά-λεσε και συναισθηματικό πόνοʿ υπέφερα αρκετό καιρό, δεν μπορούσα να αποδεχθώ ότι μία θέση στο Δημόσιο ήταν αρκετή για μια τέτοια αναστροφή και απόρριψη.

 
Τρέμε... Τρέμη
17 Νοε 2019 19:37

@Πλατάρος Γιάννης
Μαθηματικός, ξέραμε. Ειδικός σε αξιολόγηση-μοριοδότηση-επιλογές, κάτι ακούσαμε αλλά δεν είδαμε. Συνταγματολόγος με τα νόμιμα-παράνομα περί της μη ευθύνης, κάτι καταλάβαμε ή και όχι. Ειδικός αναλυτής σε "υποδειγματικά" "δημοσιογραφικά" κείμενα γραμμένα από αντικειμενικούς και ακομμάτιστους πανεπιστημιακούς, δεν το περιμέναμε και μεγάλη ήταν η έκπληξη. Εδώ όμως το φαινόμενο, "ξεπερνά κάθε γνωστό ιστορικό όριο". Αυτοδίδακτος γιατρός δια πάσαν νόσον! Στην ΕΤ1 αδελφές μου, στην ΕΤ1 (μεταφορά και αυτό).

 
Black dog of war
18 Νοε 2019 01:21

Αλήθεια, πού ήτανε όλοι αυτοί όταν τους χρειαστήκαμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ