Ν. Κεραμέως προς Α. Τσίπρα: Ιδρύθηκαν παράνομα τα 37 πανεπιστημιακά τμήματα

Α. Τσίπρας με Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Εκδικητική η απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα 37 τμήματα

14/11/2019

Άκουσε το άρθρο

"Τα 37  πανεπιστημιακά τμήματα ,των οποίων η έναρξη ανεστάλη για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, ιδρύθηκαν παράνομα,χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η γνώμη της ΑΔΙΠ,χωρίς ουσιαστικές μελέτες και χωρίς σχεδιασμό. Ας θυμηθούμε επιπλέον τις Βουλευτικές  σας τροπολογίες των τελευταίων  λεπτών ίδρυσης κάποιων εξ αυτών".

Την απάντηση αυτή έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κερεαμέως, στον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε σημερινή συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας χαρακτήρισε άστοχη και εκδικητική την απόφαση της νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου  να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως παραθέτει και τις ακόλουθες τροπολογίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση νέων τμημάτων που κατατέθηκαν τα τελευταία λεπτά πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Α. Τσίπρας με Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας: Εκδικητική η απόφαση της Ν. Κεραμέως για τα 37 τμήματα

Ο πρώην πρωθυπουργός,πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μαζί του  τον Σύμβουλό του για θέματα παιδείας, πρώην υπουργό   Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου κατά τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές προέτρεψε την  σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,  να αποσύρει την άστοχη και εκδικητική , όπως είπε, απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

 “Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στη νέα γενιά του τόπου μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε τα εξής:

Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών.

Το γεγονός ότι σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ