Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΔΑ: Ξεκινά η Εμβληματική Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Καινοτομίας και του Ανθρώπινου Δυναμικού της Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 02/12/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ξεκινά η Εμβληματική Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Καινοτομίας και του Ανθρώπινου Δυναμικού της Δυτικής Αθήνας/Δυτικής Αττικής, με καταρχήν, συνέργεια φορέων της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Αττικής.

Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανακοίνωσε τα εξής:

Οι περιοχές αναφοράς περιλαμβάνουν το περισσότερο πυκνοκατοικημένο συγκρότημα των προαστίων των Αθηνών, με σημαντική παραγωγική δραστηριότητα και συμβολή στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας. Παρόλα αυτά, η περιβαλλοντική επιβάρυνση, η αναπτυξιακή υστέρηση και ανάμεσα σ΄ άλλα, τα εκτεταμένα προβλήματα ανεργίας, κοινωνικών κλπ. ανισοτήτων οδηγούν στην επιτακτική ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δραστηριοποιούμενο στην εν λόγω περιοχή και αντιλαμβανόμενο το μέρος της κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί, καταθέτει το σύνολο του ακαδημαϊκού του αποθέματος σε μια ολιστική προσπάθεια, με στοχευμένη χωρική στρατηγική. Στόχος η ανάταξη της σημερινής κατάστασης των ανθρωπίνων πόρων και του τοπικού κοινωνικοοικονομικού οικοσυστήματος, η διακοπή της φυγής νέων, με έμφαση σε  όσους βρίσκονται χωρίς εργασία – εκπαίδευση - κατάρτιση (neets), μέσω καινοτόμων δράσεων, για την άρση των δυσμενών όρων βιώσιμης ανάπτυξης.  

Στο πλαίσιο των ανωτέρω πραγματοποιήθηκε, στις 2 Δεκεμβρίου 2019, στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, η πρώτη συνάντηση εργασίας, ύστερα από πρόσκληση του Πρύτανη του ΠΑΔΑ, Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, με την παρουσία των κ.κ.: Γεωργίου Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημήτριου Τσαλδάρη, Συνεργάτη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γεώργιου Καραχάλιου, συνεργάτη του Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ιωάννας Λυτρίβη, Διευθύνουσας Συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και Ανδρέα Λεωτσάκου, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας.

Από την πλευρά του ΠΑΔΑ, στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Επ. Καθηγητής Αριστείδης Παπαγρηγορίου, Συντονιστής της Πρωτοβουλίας για την Ανάδειξη της Καινοτομίας και του Ανθρώπινου Δυναμικού της Δυτικής Αθήνας/Δυτικής Αττικής, ο Αν. Καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και ο Αθανάσιος Χούπης, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Πρυτανείας του ΠΑΔΑ.

Διαπιστώθηκε συναντίληψη για το άμεσο του αντικειμένου και αποφασίσθηκε η σύνταξη κοινού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με χρονοπρογραμματισμό δράσεων και διαθεσίμων πόρων, ώστε να αποτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να υποδειχθούν κατάλληλες αναπτυξιακές πολιτικές, με καταμερισμό της συμβολής του κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη Πρωτοβουλία είναι ανοικτή και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με φορείς, δημόσιους, αυτοδιοικητικούς και ιδιωτικούς ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι της.

Σχόλια (4)

 
Δυτική Αττική
02 Δεκ 2019 17:36

Τα υπόλοιπα ΑΕΙ της Αττικής (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΠΑΠΕΙ, ΓΠΑ, ΑΣΚΤ κ.α.) δεν είναι αρκετά για την ανάδειξη της καινοτομίας και του δυναμικού της Δυτικής Αττικής;

Όταν υπάρχουν τόσα πολλά τμήματα που καλύπτουν κάθε γνωστικό αντικείμενο και έχουν παρουσία τόσων ετών στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πλεονασμός η ίδρυση επιπλέον σχολών.

 
@Δυτικη Αττικη
02 Δεκ 2019 20:01

Τι σχέση έχει το σχολιο σου με το άρθρο μόνο εσυ γνωρίζεις..
Τέλος πάντων, καλή επιτυχία με τις κατατακτήριες αν είσαι παλαιός Αποφοιτος αλλιως καλοχωνευτα τα νέα πενταετή τμήματα μηχανικών που σε σύντονο χρονικό διάστημα θα παρεχουν σπουδές Integrated Master.

 
@Δυτικη Αττικη, @ @Δυτικη Αττικη
04 Δεκ 2019 11:40

Υπενθυμιζω την τελευταία έρευνα PISA "Οι Έλληνες έχουν πολύ χαμηλή επίδοση στν αντίληψη γλώσσας μαθηματικών και άλλα ....".
Συμφωνώ με τον @Δυτικη Αττικη
Τίποτα άλλο, και ότι κατάλαβες.

 
ΠΑΔΑ
04 Δεκ 2019 18:37

Για ποιο λόγο χρειάζεται η Δυτική Αττική συγκεκριμένο ΑΕΙ για να αναδειχθεί; Δεν εξηγούν τίποτα αυτές οι πρωτοβουλίες, που μόνο εμβληματικές δεν είναι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ